کد خبر: 1005245
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
روز گذشته یکی از بزرگ‌ترین مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور به نام «خوارزمی» از سوی نیروی انتظامی پلمب شد؛ مؤسسه‌ای که نزدیک به ربع قرن سابقه فعالیت آموزشی داشت!
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: پلمب این مؤسسه همراه با هشدار مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان وزارت علوم به دیگر مؤسسات اعزام غیرمجاز دانشجو بود. در حال حاضر مؤسسه‌هایی که اثری از نام و نشان و آدرس‌شان در فهرست وزارت علوم هم نیست با تبلیغات گسترده در اینستاگرام و کانال‌های تلگرامی‌شان ادعا می‌کنند که با قدرت ماورایی‌شان توان اعزام دانشجو به تمام کشور‌ها را دارند. بسیاری از جوانان هم بدون هیچ تحقیقی به دام این مؤسسات می‌افتند.

فریب با دپارتمان‌های تخصصی

اگر مؤسسات اعزام دانشجو با درج آگهی اقدام به پذیرش دانشجو و از آنان پول دریافت کنند، در حالی‌که توانایی انجام این کار را نداشته یا بدون مجوز این کار را انجام دهند، این امر از مصادیق کلاهبرداری است. مدیر مسئول این مؤسسه غیر‌قانونی هم طبق قانون مجازات اسلامی تحت عنوان کلاهبرداری مجازات می‌شود.

مؤسسه اعزام دانشجوی خوارزمی که روز گذشته پلمب شد با ۲۴ سال سابقه فعالیت آموزشی به قدری دامنه فعالیت‌هایش گسترده بود که در قالب یک هلدینگ (شرکت مادر تخصصی) با تعداد زیادی زیرمجموعه در حال فعالیت بود.

این مؤسسه در سایتش به عنوان «کامل‌ترین و جامع‌ترین مرکز آموزشی کشور در تمام مقاطع تحصیلی (از پیش دبستانی تا دکتری)، تحت هدایت دپارتمان‌های تخصصی با حضور برترین اساتید کشور» خودش را معرفی کرده و مدعی است «به صورت کاملاً علمی و تخصصی، خدمات نوین آموزشی ارائه کرده و هر ساله با ارائه طرح‌های برتر، اقدام به پرکردن خلأ‌های موجود در سیستم آموزشی رایج کشور دارد.»

در نقش غول چراغ جادو

دامنه فعالیت‌های این مؤسسه در زمینه اعزام دانشجو به خارج از کشور به قدری گسترده بود که تمام کشور‌های اروپایی و استرالیا را در بر می‌گرفت. اخذ اقامت استرالیا و کشور‌های اروپایی، اخذ بورسیه تحصیلی و اخذ آسان مدارک دانشگاهی! از جمله خدماتی است که این مؤسسه در سایتش اعلام کرده بود. این در حالی است که اخذ بورسیه برای دانشجویان ممتازی که شرایطش را دارند؛ یعنی دارای نمره بالای مدرک زبان، چاپ مقاله یا انجام پروژه‌های مناسب و معرفی نامه از اساتید برجسته کشور هستند، به سادگی از طریق مکاتبه با دانشگاه امکان‌پذیر است و نیاز به دخالت هیچ مؤسسه‌ای نیست. اقامت هر کدام از کشور‌های اروپایی و استرالیا هم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و یک مؤسسه نمی‌تواند در همه این زمینه‌ها تخصص داشته باشد. اخذ آسان مدارک دانشگاهی هم فقط تله‌ای برای گرفتار کردن نوجوانان است.

صفحات پر زرق و برق اینستاگرامی

در واقع جوانان و خانواده‌هایی که کاملاً در رؤیا سیر می‌کنند و هیچ تحقیقی درباره پذیرش از دانشگاه‌های خارجی ندارند، به سادگی در دام این مؤسسات گرفتار می‌شوند؛ مؤسساتی که هر کدام صفحات پر زرق و برقی در اینستاگرام دارند و برای فریب بیشتر افراد را به کانال‌های خصوصی تلگرام‌شان سوق می‌دهند. در همین زمینه، روز گذشته مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان ضمن هشدار به مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور گفت: «متأسفانه به‌رغم تذکرات و اطلاع‌رسانی‌های سازمان امور دانشجویان عده‌ای تحت عنوان اعزام دانشجو به خارج از کشور، بدون دانش و شرایط لازم برای این موضوع کاملاً تخصصی، با ارائه اطلاعات نادرست و ناصحیح اقدام به فعالیت غیر‌مجاز کرده‌اند و به جهت ترغیب و ایجاد انگیزه کاذب در متقاضیان، برخلاف واقعیت‌ها در مورد اخذ پذیرش و ادامه تحصیل در خارج از کشور، در فضای مجازی به‌صورت گسترده تبلیغ می‌کنند.»

از حراست تا پلیس امنیت

ابراهیم حاجی‌زاده با تأکید بر اینکه در مواردی پس از اخذ مبالغ بسیار زیاد از متقاضیان و عدم پیگیری فرآیند پذیرش و اعزام، موجب فریب، گمراهی و سردرگمی آنان می‌شوند، افزود: «به این افراد و مؤسسات غیر‌مجاز هشدار داده می‌شود این فعالیت‌های غیرقانونی را متوقف کنند. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طبق وظیفه ذاتی و قانونی خود، به منظور صیانت از حقوق شهروندان با همراهی و مشارکت همکاران محترم در پلیس امنیت و پلیس فتا پیگیر برخورد قانونی با این فعالیت‌ها است.» مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان گفت: «دفتر یکی از این نوع مؤسسات غیر مجاز به عنوان مصداقی از این نوع فعالیت، تحت عنوان «خوارزمی» که در فضای مجازی به روش‌های ارسال پیامک و... تبلیغ غیرواقعی فراوانی را برای جذب متقاضیان انجام می‌داد، با هماهنگی حراست سازمان امور دانشجویان و پلیس امنیت پلمب شد.»

مشاوره فقط با تأیید‌شده‌ها

این مقام وزارت علوم تأکید کرده که «خانواده‌ها باید تمامی اطلاعات در مورد تأیید دانشگاه، رشته مورد تقاضا، هزینه‌های تحصیل و زندگی، تعرفه‌ها و... را قبل از هر نوع تعهد و امضای قراردادی، مورد بررسی دقیق و کنکاش قرار دهند.»

در مجموع والدینی که برای اعزام فرزندان‌شان جهت ادامه تحصیل به خارج از کشور نیازمند مشورت هستند، باید صرفاً با مؤسساتی که دارای مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند، مشورت کنند که اسامی این نوع مؤسسات در سایت این اداره‌کل به آدرس Scholarship. Saorg. ir در دسترس عموم است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار