کد خبر: 1005626
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۵
روحانی: اگر هشدار‌ها جدی گرفته‌نشود و شیوع بیماری دوباره اوج بگیرد، مسئولان ناگزیر از بازگرداندن محدودیت‌ها خواهند بود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: عادی‌شدن ویروس کرونا برای مردم و حتی برخی از مسئولان موجب‌شده تا روند افزایش مبتلایان به این بیماری رشد صعودی یابد. روز گذشته هم با شناسایی ۲ هزارو ۸۸۶ مبتلای جدید به ویروس کرونا، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۶۷ هزار و ۱۵۶ نفر رسید. از این تعداد ۱۲۹ هزار و ۷۴۱ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۸ هزار و ۱۳۴ نفر هم جان خود را از دست داده‌اند. با تمام این‌ها در تعطیلات نیمه خرداد هم همچون تعطیلات عید فطر، بسیاری از مردم دل به دریا زده و بار سفر بستند و بسیاری از جاده‌های کشور به خصوص جاده‌های شمالی ترافیک سنگینی را تجربه کردند. اثر بی‌توجهی مردم و دستورالعمل‌های بهداشتی و سفر‌هایی که در تعطیلات عید فطر انجام شد، در چند روز اخیر با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا خودش را نشان داد. طی یکی دو هفته آینده هم باید منتظر آثار سفر‌های گسترده تعطیلات نیمه خرداد باشیم.

حالا حتی رئیس‌جمهور هم به نگرانی وزیر بهداشت از عادی شدن کرونا برای مردم و عدم‌رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی واکنش نشان داده و با تأکید بر لزوم جدی گرفتن اخطار‌ها و هشدار‌های مسئولان برای پیشگیری از اوج‌گیری مجدد بیماری هشدار داده‌است؛ چنانچه در هر بخشی از کشور هشدار‌ها جدی گرفته نشود و شیوع بیماری دوباره اوج بگیرد، مسئولان ناگزیر از بازگرداندن محدودیت‌ها خواهند بود. وی همچنین در تماس تلفنی با وزیر صمت از وی خواست تولید کافی و توزیع دقیق ماسک را در صدر توجه خود قرار دهد.

چند روزی می‌شود تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از مرز ۳ هزار نفر عبور کرده‌است. هر چند روز گذشته تعداد مبتلایان کاهش اندک داشت و به زیر ۳ هزار نفر رسید، اما روند افزایشی بیماران ناشی از ویروس کووید ۱۹ در کشور کاملاً محسوس است. شاید اصلی‌ترین دلیل افزایش تعداد مبتلایان عادی‌شدن ویروس کرونا برای مردم و برخی از مسئولان و برخی بازگشایی‌های بدون برنامه باشد. اگرچه روند بازگشایی‌ها همچنان ادامه دارد و چالش‌های اقتصادی و تحریم در کنار فعالیت‌های این ویروس موجب‌شده تا برخی از بازگشایی‌ها ناگزیر به نظر برسد، اما به طور یقین می‌توان در این شرایط از سفر‌های تفریحی چشم‌پوشی کرد. با وجود این ترافیک سنگین و نیمه‌سنگین جاده‌های کشور به خصوص جاده‌های شمالی و یکطرفه‌شدن جاده چالوس و جاده هراز در تعطیلات نیمه خرداد نشان از این دارد که مردم کرونا را جدی نگرفته‌اند!

نگرانی از موج‌های بعدی کرونا و تکرار تجربه آنفلوآنزای اسپانیایی

از همان ابتدای شروع ویروس کرونا صحبت‌هایی درباره امواج دومین بیماری مطرح می‌شد. همه‌گیری آنفلوآنزای اسپانیایی که از سال ۱۹۱۸ تا سال ۱۹۲۰ میلادی ادامه داشت، ۵۰۰ میلیون یعنی چیزی حدود ۲۷ درصد جمعیت جهان را مبتلا کرد و به عنوان یکی از مرگبارترین همه‌گیری‌های تاریخ بشر، ۱۰۰ میلیون قربانی برجای گذاشت. موج اول آنفلوآنزای اسپانیایی در بهار ۱۹۱۸ شروع شد، اما موج دوم همه‌گیری که در پاییز و زمستان ۱۹۱۸ شروع شد، بیشترین مرگ‌ومیر‌ها را باعث شد و ظاهراً ویروس آنفلوآنزای عامل این شیوع به شکل مرگبارتری جهش پیدا کرده‌بود.
 
شاید شرایط جنگی هم در انتشار این شکل مرگبارتر ویروس نقش داشت. آنفلوآنزای اسپانیایی موج‌های سوم و چهارمی هم داشت که کمتر مرگبار بودند و این همه‌گیری جهانی تا ۱۹۲۰ به طول انجامید.

حالا هم زمزمه‌هایی از آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا به گوش می‌رسد.

نگرانی‌ها از وقوع موج دوم ویروس کرونا

افزایش مبتلایان به ویروس کرونا طی روز‌های اخیر به موج دوم شیوع این بیماری نسبت داده می‌شود.

به طور مثال، مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره موج دوم شیوع کرونا در تهران هشدار می‌دهد.

به گفته وی آمار مراجعان نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام (ره) که معیار ما بوده بیشتر شده‌است و با باز شدن اماکن عمومی، رستوران‌ها و... انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم. از طرفی به علت اینکه مردم در این چند وقت فاصله‌گذاری‌های فیزیکی را کاملاً رعایت کردند، آمار مبتلایان پایین‌تر آمده‌بود، اما در حال حاضر برخی مردم فکر می‌کنند که کرونا تمام شده‌است و به زندگی عادی خود برگشتند، اما می‌توان گفت که موج جدیدی از شیوع کرونا آغاز شده‌است.

سخنگوی وزارت بهداشت: همچنان در موج اول شیوع کرونا هستیم

دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت معتقد است موج دوم ویروس کرونا در کشور رخ نداده و ما همچنان در موج اول این بیماری هستیم و در هفته‌های اخیر در نمودار روی افول قرار داریم. البته با توجه به اینکه اعداد خام است، تحلیل‌هایی وجود دارد. به گفته وی امروز ۸۵ درصد موارد خفیف و حتی بدون علائم را هم شناسایی می‌کنیم، بنابراین خیز بیماری را شاهد نیستیم.

وی درباره وضعیت شیوع این ویروس در نقاط مختلف کشور می‌گوید: «وضعیت استان خوزستان از نظر شیوع کرونا همچنان قرمز است. استان‌های هرمزگان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، بوشهر و آذربایجان‌های شرقی و غربی در وضعیت هشدار قرار دارند.»

بنا به تأکید جهانپور در ۲۴ ساعت گذشته در ۱۳ استان هیچ موردی از فوتی گزارش نشده و در پنج استان فقط یک مورد فوتی بر اثر کووید۱۹ گزارش شده‌است.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره اینکه در دنیا برای فعالیت‌های ورزشی سردرگمی وجود دارد و به نظر می‌رسد هنوز جمع‌بندی لازم صورت نگرفته، می‌افزاید: «این بیماری جدید است و تجربه بشر هم محدود، به همین دلیل نسخه واحدی در دنیا برای بازگشایی وجود ندارد، اما آنچه اتفاق افتاده اینکه ما جزو نخستین کشور‌هایی هستیم که پروتکل بهداشتی را برای بازگشایی تهیه و ابلاغ کرده‌ایم.»

جهانپور خاطرنشان می‌کند: «استنباط ما این است که می‌توان این روند را انجام داد، اما هر گاه احساس شود خطراتی متوجه ورزشکاران یا مقامات برگزاری است یک قدم بازگشت به عقب خواهیم داشت. پروتکل‌های بهداشتی موجود است، اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای نیفتد برای بازگشایی سالن‌ها در مناطق سفید و در همه رشته‌ها مشکلی نخواهیم داشت.»

سخنگوی وزارت بهداشت در پیام توییتری از بازگشایی اماکن و مراکز فرهنگی و هنری تا اواخر خرداد به شرط ثبات شرایط خبر داد.

به گفته وی اگر در شیوع بیماری کووید_۱۹ اتفاق جدیدی نیفتد و روند افول یا ثبات موج اول ابتلا ادامه یابد به احتمال زیاد مراکز فرهنگی تا پایان خرداد بازگشایی می‌شود.

۶ میلیون و ۷۰۴ هزار کرونایی در جهان

تاخت و تاز ویروس کووید ۱۹ در دنیا هم با سرعتی بیش از پیش ادامه دارد، به‌گونه‌ای که مبتلایان به این ویروس به مرز ۷ میلیون نفر نزدیک می‌شوند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، کووید ۱۹ را بزرگ‌ترین بحران سلامت عمومی در نسل ما دانست و با تأکید بر اینکه تا کنون واکسنی برای این ویروس وجود ندارد، تولید واکسن کووید ۱۹ را به تنهایی کافی ندانست و گفت: ما به همبستگی جهانی نیاز داریم تا مطمئن شویم که هر شخصی در هر جا، به این واکسن دسترسی دارد.

به گزارش پایگاه اینترنتی ورلد مترز اینفو، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به ۶ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۴ تن و شمار جانباختگان به ۳۹۳ هزار و ۲۳۳ تن افزایش یافته‌است. براساس این آمار، ۳ میلیون و ۲۵۲ هزار و ۵۶۲ تن در جهان از این بیماری بهبود یافته‌اند.

کشور امریکا با بیشترین تعداد مبتلایان در جهان با افزایش ۲۲ هزار و ۲۶۸ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع یک‌میلیون و ۹۲۴ هزار و ۵۱ مبتلا رسیده‌است؛ تاکنون ۱۱۰ هزار و ۱۷۳ امریکایی مبتلا در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

کشور برزیل که بعد از امریکا در رده دوم جهان قرار دارد، با افزایش ۳۱ هزار و ۳۰۸ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع ۶۱۵ هزار و ۸۷۰ مبتلا رسیده‌است؛ در این کشور تعداد ۳۴ هزار و ۳۹ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند.

روسیه به‌عنوان سومین کشور جهان، با افزایش ۱۷ هزار و ۳۸۵ مبتلا در ۲۴ ساعت گذشته، به مجموع ۴۴۱ هزار و ۱۰۸ مبتلارسیده‌است؛ تاکنون ۵ هزار و ۳۴۸ روسی جان خود را از دست داده‌اند.

کشور‌های اسپانیا، انگلیس، ایتالیا، هند و آلمان نیز به ترتیب با ۲۸۷ هزار و ۷۴۰، ۲۸۱ هزار و ۶۶۱، ۲۳۴ هزار و ۱۳، ۲۲۶ هزار و ۷۷۰ و ۱۸۴ هزار و ۹۲۳ مبتلا در رده‌های چهارم تا هشتم جهان قرار گرفته‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار