کد خبر: 1005900
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۸
تظاهرات ضد نژادپرستی روز شنبه در سراسر امریکا، فقط در پایتخت این کشور ۲۰۰ هزار نفر را به خیابان‌های اطراف کاخ سفید کشاند و همراهی مردم را در کشور‌های متعدد به دنبال داشت. در چنین فضای پرتنشی، جمهوریخواهان با چشم دوختن به افت محبوبیت ترامپ، درباره امکان انتخاب نشدن وی در انتخابات پیش رو نگرانند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: اعتراضات سراسری در امریکا در واکنش به قتل جورج فلوید روز شنبه وارد دوازدهمین روز خود شد و همچنان در سراسر این کشور ادامه دارد. بیشترین جمعیت معترضان در شهر واشنگتن پایتخت امریکا حضور پیدا کردند. نیویورک‌پست جمعیت حاضر در تظاهرات واشنگتن را ۲۰۰ هزار نفر گزارش کرد. ولی ترامپ در توئیتر نوشت: «جمعیت تظاهرکنندگان پایتخت بسیار کمتر از حد انتظار بود.»

پیش از برگزاری تظاهرات، خودرو‌های نظامی و افسران با لباس‌های رزمی اکثر خیابان‌های واشنگتن را مسدود کرده بودند. نیرو‌های گارد ملی امریکا نیز اطراف کاخ سفید را تحت کنترل خود درآوردند و این ساختمان را با حصار‌های سیاه با ارتفاع بیش از دو متر به سنگرگاه تبدیل کردند. در یکی از تصاویری که از اعتراضات پایتخت امریکا منتشر شده، پیام «ترامپ همه ما را در معرض خطر قرار می‌دهد» روی ساختمان هتل «هی آدامز» در نزدیکی کاخ سفید نمایش داده می‌شد.

به نوشته نیویورک‌پست، تظاهرات‌کنندگان در واشنگتن، با تجمع در برابر یادبود لینکلن به سمت کاخ سفید حرکت کردند، اما به دلیل نرده‌هایی که به تازگی در پی اعتراضات سراسری امریکا در اطراف میدان «لافایت» کشیده شده بود، موفق نشدند، جلوتر پیشروی کنند. آن‌ها در حالی که پلاکارد‌هایی در دست داشتند، فریاد می‌زدند: «تا وقتی عدالت نباشد، صلح و آرامش وجود نخواهد داشت.» ویدئو‌های منتشر شده در فضای مجازی هم نشانگر تظاهرات گسترده در اطراف کاخ سفید بود. در شیکاگو نیز معترضان با حضور در یونیون‌پارک، پلاکارد‌هایی را در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد» و «بی‌عدالتی در هر جایی تهدیدی برای عدالت در همه‌جا است.» در نیویورک، معترضان با حرکت به سوی پل بروکلین، پلاکارد‌هایی به دست داشتند که روی آن‌ها نوشته شده بود: «تا عدالت نباشد، آرامش و صلح نخواهد بود» و «بودجه پلیس را قطع کنید». در سانفرانسیسکو حجم گسترده‌ای از جمعیت روی پل «گلدن گیت» حضور یافتند و با به دست گرفتن پلاکارد‌هایی شعار «زندگی و جان سیاهپوستان اهمیت دارد» سر می‌دادند. تصاویر هوایی در فیلادلفیا هم جمعیت گسترده‌ای را در نزدیکی موزه هنر‌های این شهر نشان می‌دهد و طبق برآورد‌های سازمان‌دهندگان این اعتراضات، بیش از ۱۴ هزار نفر در این تجمعات مشارکت داشتند.

از گارد ملی، سرویس مخفی و پلیس ممنون!

این اعتراضات پس از سفر روز جمعه ترامپ به ایالت مین صورت گرفت. ترامپ ویدئویی را به اشتراک گذاشت که نشان می‌داد حامیان او در خیابان‌ها صف کشیده‌اند و در حالی که پرچم امریکا را در دست دارند، نوشته‌هایی در ارتباط با انتخاب دوباره ترامپ-پنس به همراه دارند. رئیس‌جمهور امریکا در پاسخ به کاربری که به حضور نیافتن پلیس ضد شورش اشاره کرده بود، نوشت: «گارد شورش یا کنترل نظامی نیازی نیست، چون آنتیفا و دیگر گروه‌های ویکو از هرج و مرج طلب‌ها حضور ندارند که دردسر درست کنند. مردمی فوق‌العاده. ممنون مین!» او در حالی از مردم این ایالت تعریف کرد که ساعتی قبل از آن، جنت میلز، فرماندار دموکرات این ایالت را به دلیل اینکه اقدام به بازگشایی سریع نکرده است، دیکتاتور خطاب کرده بود.

رئیس‌جمهور امریکا که در طول روز‌های گذشته از آتش‌افروزی در جریان تظاهرات‌های اعتراضی فروگذار نکرده است، در پی برگزاری تظاهرات ده‌ها هزار نفری روز شنبه در پیام‌های توئیتری شبکه‌های سی ان ان و «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» را به تلاش برای تحریک معترضان متهم کرد و با جایگزین کردن «دی‌ان‌سی» معادل حروف اول کمیته ملی حزب دموکرات، ضمن تغییر نام شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی به ام‌اس‌دی‌ان‌سی، این شبکه را به جانبداری از کمیته ملی حزب دموکرات متهم کرد و نوشت: «سی‌ان‌ان و ام‌اس‌دی‌ان‌سی دارند هر کاری ممکن است برای برافروختن جمعیت انجام می‌دهند. خوشبختانه آن‌ها مخاطبان خیلی کمی دارند. جمعیت بسیار کمتر از آنچه که پیش‌بینی شده بود، در واشنگتن‌دی‌سی حضور یافتند. گارد ملی، سرویس مخفی و پلیس دی‌سی دارند فوق‌العاده کار می‌کنند از شما ممنونم.»

اعتراض از آسیا تا امریکای شمالی

در کشور‌های دیگر نیز با وجود شیوع ویروس کرونا، مردم در اعتراض به نژادپرستی به خیابان آمدند. در برلین و لندن بزرگ‌ترین تجمعات روزانه از زمان قتل فلوید تاکنون برگزار شد. در برلین شرکت‌کنندگان علاوه بر حمل نوشته‌هایی در اعتراض به خشونت پلیس امریکا پلاکارد‌هایی در دفاع از تنوع قومی و جلوگیری از خشونت و نژادپرستی در آلمان نیز در دست داشتند. در مونیخ نیز حدود ۲۰ هزار تن علیه نژادپرستی تظاهرات کردند. در شهر فرانکفورت بیش از ۸ هزار تن در اعتراض به رفتار خشن پلیس امریکا و در جلوگیری از نژادپرستی و تبعیض در آلمان دست به تظاهرات زدند. در هر دو این شهر‌ها و بسیاری دیگر از شهر‌های آلمان شرکت‌کنندگان به مدت هشت دقیقه و ۴۶ ثانیه سکوت کردند و بر زمین نشستند. این مدت زمانی بود که مأمور پلیس امریکایی زانوی خود را روی گردن جورج فلوید فشار می‌داد تا زمانی که این سیاهپوست جان خود را از دست داد. دوسلدورف، کلن، بن و هامبورگ از جمله دیگر شهر‌های آلمان بودند که مردم در آن‌ها خشم خود را از نژادپرستی فریاد زدند. راهپیمایی اعتراضی روز شنبه در لندن که در آن ده‌ها هزار تن شرکت داشتند به خشونت گرایید و ۱۰ افسر پلیس زخمی شدند. بنابر اعلام پلیس لندن، در جریان این درگیری‌ها ۱۴ تن هم بازداشت شدند. پلیس ضدشورش همچنین مجبور شد برای حفاظت از محل سکونت نخست‌وزیر مداخله کند چرا که تعدادی از معترضان در مقابل این مکان تجمع کرده و شعار «بوریس جانسون یک نژادپرست است» سر دادند. اعتراضات مشابهی نیز در شهر‌های منچستر، کاردیف، لستر و شفیلد برگزار شد.

در سئول، پایتخت کره‌جنوبی نیز ده‌ها تن در راهپیمایی شرکت کردند. یکی از سازمان‌دهندگان این راهپیمایی در سئول گفت: تبعیض نژادی در ایالات متحده چیزی نیست که فقط در خارج از کشور ما یافت شود. این مسئله‌ای است که باید به آن رسیدگی شود، چون ما در کشوری زندگی می‌کنیم که اقوام مختلف در کنار هم هستند.

طبق گزارش رسانه‌های کانادایی، هزاران نفر از مردم شهر تورنتو، روز شنبه به وقت محلی در حمایت از اعتراضات گسترده در امریکا علیه نژادپرستی و خشونت پلیس، تظاهرات کردند. مردم کانادا پیش از این هم در محکومیت خشونت‌های نژادپرستانه در امریکا و قتل جورج فلوید تظاهرات کرده بودند. خبرگزاری اسپوتنیک روز یک شنبه اعلام کرد که علاوه بر تظاهرات در همه ۵۰ ایالت ایالات متحده و کشور‌های یاد شده، در یونان، ایتالیا، دانمارک، فرانسه، نیوزیلند، استرالیا و بسیاری دیگر از کشور‌ها تظاهرات برگزار شد.

نگرانی از نتیجه انتخابات ۲۰۲۰

پنج ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، جمهوریخواهان سنا نگران نتیجه انتخابات آتی هستند. یکی از سناتور‌ها که خواست نامش فاش نشود، گفت: «بی‌شک یک هفته و نیم گذشته میزان نگرانی‌ها نسبت به سیاست‌های رقابت ریاست جمهوری و پیامدهایش برای سنا افزایش یافته است. نگرانی‌ها نسبت به عملکرد ترامپ هرگز در نشست‌ها مطرح نشده است، اما سناتور‌ها در گفتگو‌های دو نفره در این باره صحبت می‌کنند»‌نظرسنجی‌ها هم نگرانی این حزب را از تأثیر عملکرد کنونی ترامپ بر انتخابات پیش رو تأیید می‌کنند. بر اساس نظرسنجی جدید پایگاه خبری هیل و مؤسسه هریس ایکس، میزان محبوبیت رئیس‌جمهور امریکا در ماه گذشته میلادی و در بحبوحه ناآرامی‌های گسترده و بی‌ثباتی اقتصادی در کشور، ۶ درصد کاهش داشته است. ۴۴ درصد از عملکرد دونالد ترامپ رضایت داشتند در حالی که ۵۶ درصد از آن ناراضی بودند. این نخستین بار است که میزان محبوبیت ترامپ از مارس سال جاری میلادی به زیر ۵۰ درصد می‌رسد و کمترین میزان محبوبیت برای وی در سال جاری میلادی است.

در نظرسنجی خبرگزاری رویترز- مؤسسه ایپسوس هم مشخص شد که بیش از ۵۵ درصد از امریکایی‌ها هم از واکنش‌های ترامپ به اعتراضات راضی نیستند و ۴۰ درصد به شدت از آن ناراضی‌اند.

بر اساس نظرسنجی دیگر که مؤسسه ماریست انجام داد نیز مشخص شد که بیش از شش امریکایی از ۱۰ امریکایی اعتراضات را مشروع می‌دانند و ۶۷درصد نیز گفتند که فکر می‌کنند ترامپ باعث افزایش تنش‌ها شده است. لی میرینگوف، مدیر مؤسسه نظرسنجی ماریست به پایگاه خبری هیل گفت: «فکر می‌کنم چیزی که در حال رخ دادن است، این است که رئیس‌جمهور به مقابله با عقاید عمومی برخاسته است.» وی به رویکرد سختگیرانه ترامپ در قبال اعتراضات هم اشاره کرد و گفت: «مردم از چنین رویکردی از جانب کاخ سفید استقبال نمی‌کنند.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۹
0
0
قطعا جمعیت بیشترازاین مقداربوده بایدگفت حدود 400 یا500 هزارنفربوده.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار