کد خبر: 1005901
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۲
ژاپنی که عموماً راهبرد‌های سیاست خارجی خود را به ویژه در شرق دور با قطب‌نمای امریکایی تنظیم می‌کنند در حرکتی بی‌سابقه از پیوستن به موضع مداخله‌جویانه امریکا و انگلیس علیه پکن در ارتباط با قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ خودداری کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش فارس، خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از منابع مطلع خبر داد توکیو از پیوستن به کشور‌هایی که منتقد چین به دلیل اعمال قانون امنیت ملی در ارتباط با هنگ‌کنگ هستند، امتناع کرده است. ژاپن تصمیم گرفته بیانیه انتقادی مشترک این کشور‌ها شامل امریکا و بریتانیا را در ارتباط با قانون مذکور امضا نکند، زیرا توکیو به دنبال بهبود روابط با پکن است. روزنامه «استریتس تایمز» گزارش داد ژاپن می‌کوشد در آستانه سفر برنامه‌ریزی شده «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین به توکیو از ایجاد تنش با پکن خودداری کند، گرچه عدم تمایل این کشور در پیوستن به واشنگتن و لندن در انتقاد از چین، امریکا و کشور‌های اروپایی را ناامید خواهد کرد. مجمع خلق چین اخیراً قطعنامه امنیت ملی هنگ کنگ را با هدف تقویت امنیت این منطقه به تصویب درآورد. اعتراضات سال گذشته هنگ‌کنگ به‌رغم لغو قانون استرداد مجرمان ادامه یافت و با تحریک و مداخله‌جویی غربی‌ها رنگ و بوی جدایی‌طلبان گرفت.

خشم پمپئو از محکومیت قتل فلوید

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا به پیام‌های مقامات چینی درخصوص محکوم کردن قتل یک سیاهپوست امریکایی به دست پلیس واکنش نشان داده و گفته است: «بهره‌برداری زشت حزب کمونیست چین از مرگ غم‌انگیز جورج فلوید جهت توجیه انکار اقتدارگرایانه کرامت انسانی، رنگ واقعی آن‌ها را نشان داد.» به نوشته روزنامه جروزالم‌پست، در حالی که در اعتراضات امریکا دست‌کم ۱۱ و به قولی بیش از ۱۵ نفر شهروند امریکایی جان خود را از دست داده‌اند و در اعتراضات چندین ماهه هنگ‌کنگ نیرو‌های پلیس هیچ شهروندی را به قتل نرسانده‌اند، پمپئو مدعی شد: «مجریان قانون در امریکا چه در سطح ایالتی و چه فدرال، از اعتراضات مسالمت‌آمیز استقبال می‌کنند.» وی همچنین افزود که رسانه‌های آزاد رویداد‌ها را دیوار به دیوار برای مشاهده جهانیان پوشش می‌دهند بدون اینکه به گزارش‌های متعدد درباره ضرب و شتم و بازداشت خبرنگاران داخلی و خارجی در اعتراضات امریکا توسط نیرو‌های پلیس و تهدید و فحاشی ترامپ و طرفدارانش علیه رسانه‏های منتقد اشاره‌ای کند. «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین هفته گذشته در واکنش به قتل فلوید گفته بود: «تبعیض نژادی علیه اقلیت‌ها یک بیماری اجتماعی در امریکاست، اتفاقی که دوباره افتاد نشان می‌دهد مشکلات جدی وجود دارد که باید به سرعت مورد توجه قرار بگیرد. این مشکلات، تبعیض نژادی و اجرای قانون به شیوه‌ای خشونت‌آمیز به دست پلیس است.»

ادعای کارشکنی چین در ساخت واکسن کرونا

در ادامه ادعا‌های امریکایی‌ها علیه چین برای فرافکنی سوءمدیریت دولت ترامپ در حل بحران کرونا، سناتور جمهوریخواه امریکایی روز یک شنبه مدعی شد، این کشور شواهدی دارد مبنی بر اینکه چین تلاش می‌کند ساخت و تولید واکسن مقابله با کرونا را که از سوی کشور‌های غربی در حال انجام است، کند کرده یا در آن خرابکاری کند. سناتور ریک اسکات در گفت‌وگویی با رادیو بی‌بی‌سی گفت: ما باید ساخت این واکسن را انجام دهیم. متأسفانه شواهدی داریم که چین کمونیست تلاش می‌کند در این روند خرابکاری یا تولید آن را آهسته کند. وی ادامه داد: «چین نمی‌خواهد ما در تولید واکسن مقابله با کروناویروس نفر اول باشیم. آن‌ها تلاش می‌کنند دشمن امریکایی‌ها و حتی دشمن دموکراسی در سراسر جهان باشند. ما شیائووی، رئیس کمیسیون بهداشت ملی چین روز یک شنبه گفت مطلب خبری اخیر مبنی بر اینکه دولت چین در همان ابتدا توالی ژنوم این ویروس را به اشتراک نگذاشته است قاطعانه خلاف واقعیت‌هاست.» بر اساس داستان‌پردازی خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس آزمایشگاه‌های دولتی چین برای انتشار نقشه ژنتیک این ویروس، بیش از یک هفته در ماه ژانویه تعلل کرده، شناسایی آن در یک کشور سوم را به تأخیر انداخته و اشتراک اطلاعاتی مورد نیاز برای انجام تست‌ها، دارو‌ها و کشف یک واکسن را مختل کرده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار