کد خبر: 1006030
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۹
پرونده اختصاصی
با تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان، ۳۸ سانتیمتر به سرانه فضای سبز منطقه ۴ و ۳ متر و ۱۶ سانتیمتر به سرانه فضای سبز ناحیه ۳ منطقه ۴ اضافه می‌شود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: مردم اینجا را با نام پادگان ۰۶ ارتش می‌شناختند، اما حالا بناست تا این محل تحت عنوان بوستان بزرگ ارتش شناخته‌شود و به عنوان فضای سبزی در منطقه پاسداران در‌های آن به روی مردم باز شود. بوستان ۳۵ هکتاری ارتش نخستین پادگانی نیست که در قالب فضای سبز به مردم واگذار می‌شود و طبق مصوبه سال ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی و با موافقت رهبر معظم انقلاب باید دیگر پادگان‌هایی هم که در داخل شهر قرار دارند، در قالب فضا‌های فرهنگی و تفریحی به مردم واگذار شوند. اگرچه طبق این قانون باید تمام ۲۵ پادگانی که در داخل محوطه‌های شهری قرار گرفته‌اند از شهر‌ها خارج شوند، اما چالش‌هایی از جمله مشکلات اعتباری مانع از تحقق این مهم شده‌است. حالا، اما خروج پادگان ۰۶ ارتش از شهر و تبدیل آن به بوستان ۳۵ هکتاری گامی بلند در این مسیر به شمار می‌آید که با همراهی ارتش محقق شد.

پادگان ۰۶ یکی از باغ‌های دوره قاجار با عنوان سلطنت‌آباد است. این پادگان در دوره پهلوی اول شکل پیدا کرد و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین برگ‌های شناسنامه ارتش جمهوری اسلامی ایران به جهت وسعت و ارزش قلمداد می‌شود، اما طبق قانون، این پادگان و سایر اماکن نظامی داخل شهر‌ها باید به خارج از شهر منتقل شوند.

قانون فروش و انتقال پادگان‌ها و سایر اماکن نیرو‌های مسلح به خارج از حریم شهر‌ها سال ٨٨ تصویب شد.

بر اساس ماده یک این قانون وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران مکلفند با درخواست ستاد کل نیرو‌های مسلح، دولت یا شهرداری‌ها (از طریق وزارت کشور) و در صورت موافقت فرماندهی کل قوا نسبت به فروش (از طریق مزایده یا توافق) و انتقال پادگان‌ها و سایر اماکن تحت تملک از محدوده شهر‌ها به خارج از حریم آن‌ها با توافق وزارت مسکن و شهرسازی یا شهرداری‌ها یا سایر دستگاه‌های اجرایی اقدام کنند. در ارتباط با اراضی وقفی نیز مطابق قوانین مربوطه عمل می‌شود. در راستای همین قانون تاکنون تعدادی از پادگان‌ها و اماکن نظامی همچون پادگان قلعه‌مرغی یا زندان قصر به بوستان و مراکز فرهنگی تبدیل شده‌اند. این بار هم نوبت به پادگان ۰۶ ارتش رسیده تا به روی مردم باز شود و علاوه بر افزایش سرانه فضای سبز پایتخت، به مرکزی فرهنگی – تفریحی برای عموم مردم تبدیل شود.

این قانون پشتوانه تأیید و همراهی رهبر معظم انقلاب را هم به همراه دارد. به گونه‌ای که ایشان در دیدار با مدیران ارشد، مسئولان و فعالان محیط‌زیست کشور در سال ۹۳ به طور مشخص درباره تبدیل زمین‌های بین بزرگراه بابایی تا ارتفاعات قوچک و تغییر کاربری آن هشدار دادند و این هشدار و تذکر موجب شد تا این زمین‌ها هم که پیش از این متعلق به ارتش بود به عنوان بوستان یاس فاطمی به روی مردم گشوده‌شود.

پروز حناچی، شهردار تهران در مراسم آغاز عملیات احادث این بوستان، از تلاش برای تبدیل این منطقه به مقصد گردشگری و ایجاد محیطی شبیه تپه‌های عباس‌آباد خبر داد. به گفته وی همچنین در این محدوده اتصال ایستگاه مترو در طرف مجاور یعنی ایستگاه صیاد شیرازی را خواهیم داشت که به این ترتیب عدالت اجتماعی برای دسترسی همگانی در سطح شهر فراهم می‌شود.

احداث این بوستان حتی مورد استقبال سازمان مدیریت بحران قرار گرفته است و اسماعیل نجار رئیس این سازمان درباره این بوستان گفته‌است: «در زمان حادثه تا آرامش کامل به مردم توصیه می‌کنیم که در بوستان‌ها مستقر شوند، هر اندازه ما فضای ما آزاد داشته باشیم می‌توانیم در کنترل حادثه نیز موفق‌تر عمل کنیم.»


بهره‌برداری از بوستان ارتش تا پایان سال

از زمان توافق شهرداری تهران با ارتش جمهوری اسلامی ایران، سازمان بوستان‌ها با بسیج امکانات خود نسبت به پیرایش و بهسازی فضای سبز موجود اقدام کرده و مواردی همچون آبیاری منظم و مکفی، حذف علف‌های هرز، حذف شاخه‌های خشک و آفت‌زده درختان، مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی و پاکسازی محیطی را به اجرا گذاشته‌است. محوطه تحویل‌شده به شهرداری تهران بالغ بر ۳۵ هکتار است که حدود ۲۵ هکتار آن تحت پوشش فضای سبز است. با توجه به وسعت بوستان ۳۵ هکتاری بزرگ ارتش (پادگان ۰۶) جمعیت منطقه ۴ و جمعیت ناحیه ۳ منطقه ۴ که این بوستان درآن به بهره‌برداری خواهد‌رسید، با تبدیل این پادگان به بوستان، ۳۸ سانتیمتر به سرانه فضای سبز منطقه ۴ و ۳ مترو ۱۶ سانتیمتر به سرانه فضای سبز ناحیه ۳ منطقه ۴ اضافه می‌شود. مدت زمان اجرای طرح منوط به مراحل اجرایی طرح نهایی تأیید شده‌است، اما با توجه به وضعیت فضای سبز موجود با اجرای کمترین میزان عملیات عمرانی در این محوطه پیش‌بینی می‌شود پس از ارائه طرح اجرایی تا پایان سال جاری فضای سبز این بوستان به بهره برداری برسد.

علی محمد مختاری
مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران

وجود بوستان‌ها موجب ایجاد نشاط در جامعه می‌شود

تهران شهری با ۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت است که ۵ درصد از وسعت تهران را پادگان‌ها تشکیل می‌دهند. در راستای قانونی که مجلس تصویب کرده‌است مقرر شد تا این پادگان‌ها به خارج از شهر منتقل شوند. مشکل اساسی بر سر راه این مصوبه، کمبود منابع مالی است. در حالی که استفاده از چنین فضا‌هایی موجب ایجاد نشاط در جامعه می‌شود. حالا عملیات احداث بوستان ارتش با موافقت رهبر معظم انقلاب صورت گرفت. بدین ترتیب شهرداری و میراث فرهنگی از ساختمان‌های این مجموعه استفاده خواهد کرد. به دنبال آن هستیم تا در این مگاپروژه تا پایان امسال ثمرات تبدیل پادگان به بوستان را به مردم نشان داده‌شود. این بوستان یک هکتار از بوستان ملت بزرگ‌تر است و اثرات خوبی بر زندگی مردم خواهد گذاشت.

محسن هاشمی
رئیس شورای شهر تهران

۷۰ درصد پادگان ۰۶ تبدیل به بوستان خواهد شد

ساخت بوستان ارتش کاری بسیار بزرگ است که با عنایت مقام معظم رهبری صورت گرفت. این اقدام در راستای کیفیت بخشی به زندگی شهری انجام می‌شود. این پروژه پس از توقف ۱۰ ساله مجدداً در دستور کار قرار گرفت. این یک طرح تنفسی بزرگ برای شهر تهران است و ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ تبدیل به بوستان خواهد شد. نقش کمیسیون ماده ۵ در این بوستان بسیار مؤثر بود. تصویب این طرح‌ها در شواری عالی شهرسازی بدون یک توافق برد - برد ممکن نبود. ما به دنبال یک تفکر تعاملی میان شورای عالی شهرسازی و ارتش هستیم و امید است ارتش نیز در اراضی مربوط به خود طرح‌های توسعه خود را سریع‌تر به سرانجام برساند. در خصوص حمل و نقل نیز در این راستا اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. امید است با همین الگو سایر نیرو‌های مسلح نیز گام‌های مؤثری در راستای ارتقا کیفیت زندگی شهری انجام دهند.

محمد اسلامی
وزیر راه و شهرسازی


بوستان ارتش خدمتی دیگر از ارتش برای مردم

امیر شاهین تقی‌خانی، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره واگذاری این پادگان به مردم برای تبدیل به بوستان با اشاره به خدمات ارتش به «جوان» می‌گوید: «مجموعه ارتش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بار‌ها تلاش‌های مقدسی را در حوزه مردم یاری و کمک به مردم داشته است و این تلاش‌ها جدای از مأموریت اصلی این نهاد نظامی بر اساس قانون اساسی است.» بنا به تأکید وی بر اساس قانون اساسی مهم‌ترین مأموریت ارتش سه تکلیف قانونی حفظ استقلال، تمامیت ارضی و نظام جمهوری اسلامی ایران است که ارتش در طول این ۴۰ ساله در زمینه این وظایف تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و بروز و ظهور‌های مختلفی داشته که برای مردم هم مشهود است، اما مردم یاری و خدمت به مردم هم ارتش به شکل‌های دیگری حضور داشته‌است. یکی از جلوه‌های این خدمتگذاری، حضور مؤثر و فعال ارتش در کنار سپاه در حوادث و بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله و حادثه اخیر همه‌گیری کروناست. علاوه بر این پاکسازی میادین مین از سوی ارتش و سپاه یکی دیگر از جلوه‌های مردم یاری مجموعه نیرو‌های مسلح است، اما این حضور و مردم یاری محدود به این نمی‌شود.

امیر تقی‌خانی می‌افزاید: «با توجه به گستردگی ارتش در اقصی نقاط میهن اسلامی و با توجه به اینکه اغلب پادگان‌ها و مراکز آموزشی ارتش در زمانی احداث شد که در مکان احداث شده آبادانی و شهریت به شکل کنونی وجود نداشت، بنابراین با استقرار و احداث پادگان، امکانات ایجاد شده و تردد‌های متعدد و نیاز‌هایی که کارکنان پایور و وظیفه در آن مناطق داشتند، موجب آبادانی این مناطق و موجب شد تا کسب و کار، اشتغال و صنعت در این مناطق شکل بگیرد و به مرور این مناطق به قطب فعالیت، کسب و کار و حضور مردم تبدیل شود و از این منظر هم ارتش برای مردم خدماتی را داشته است.»

بنا به تأکید وی، در اقصی نقاط میهنمان، شرایط زندگی و نیاز‌های شهری ایجاب کرد که پادگانی که در آن روز‌ها و شرایط منشأ آبادانی بوده به مکان دیگری نقل مکان کند. این مسئله بر اساس اساسنامه‌ها و تدبیر مقام معظم رهبری به نیرو‌های مسلح ابلاغ و بنا شده‌است تا طی توافقاتی با مسئولان شهری و دست‌اندرکاران دستگاه ها، نهاد‌ها و وزارتخانه‌های مختلف این جابه‌جایی‌ها و تغییر‌کاربری‌ها صورت بگیرد.

سخنگوی ارتش می‌افزاید: «ما در شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها پادگان‌های زیادی داریم که جابه‌جا شده‌اند یا بخشی از آن‌ها به شهر و مردم اختصاص یافته‌است. به طور نمونه پایگاه قلعه‌مرغی با آن وسعت زیاد به بوستان ولایت تبدیل شد یا پادگان فیشر‌آباد به خانه هنرمندان تبدیل شد یا بخش‌های قابل‌توجهی از زمین‌های چیتگر به بازار بزرگ ایران تبدیل شد. درباره پادگان ۰۶ هم چند سالی بود که مذاکرات صورت گرفته‌بود و در نهایت به توافق رسیدند که ارتش این پادگان را به مکان دیگری منتقل کند.»

به گفته وی این پادگان مرکز آموزش درجه‌داران ارتش بوده که در طول دفاع مقدس بیش از ۴ هزار تن از آنان به شهادت رسیده‌اند و وجب به وجب آن قدمگاه شهدا و رزمندگان ما و مقام معظم رهبری است، اما ارتش از چند سال قبل شرایط نقل مکان و آموزش را در نقطه‌ای دورتر فراهم کرد و ۳۵ هکتار از این پادگان را برای تبدیل به بوستان بزرگ ارتش واگذار کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار