کد خبر: 1006218
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۶
ورود کرونا به ایران، اوج‌گیری این ویروس و حمله به استان‌ها و صدمات و آسیب‌هایی که به سلامت و اقتصاد و روابط جامعه وارد کرد، آنقدر زیاد است که نمی‌توان به یکباره به تمام آن‌ها پرداخت. اما در این میان کادر درمانی و پزشکی با قرار گرفتن در صف مقدم مبارزه با این بیماری نشان دادند مثل دوران دفاع مقدس آماده‌اند برای مراقبت از سلامت جامعه و شهروندان از هیچ تلاش و جانفشانی دریغ نکنند.
محمد‌رضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین: بسیج جامعه پزشکی کشور از جمله نهاد‌هایی بود که از همان روز‌های نخست وارد میدان مبارزه با کرونا شد و با ثبت اعزام بیش از ۱۸ هزار متخصص، پزشک، پرستار و بهداشت کار به نقاط مختلف کشور و کمک به کادر درمانی بیمارستان‌ها نشان داد همیشه در خدمت ایران و ایرانی است. حالا این مجموعه برنامه‌های دوران پساکرونایی را به اجرا گذاشته و مشاوران و روانشناسان بسیجی از خانواده‌های داغدیده کرونا و مدافعان سلامت بازدید می‌کنند و به آن‌ها خدمات می‌دهند. کار‌هایی که موجب شده است سازمان‌های بین‌المللی نیز به اقدامات بسیج جامعه پزشکی ایران مهر تایید بزنند و از آن‌ها تقدیر کنند.

با اینکه چند روزی است دوباره کرونا در حال طغیان و حمله به سلامت شهروندان است و آمار و ارقام بیانگر افزایش مبتلایان به این ویروس در استان‌های مختلف کشور است، اما به عقیده برخی کارشناسان باید این دوران را مرحله پساکرونا نامید و برنامه‌هایی را در آن گنجاند که تمام ابعاد و خسارات ناشی از این ویروس منحوس را در برگیرد.

یکی از کار‌هایی که تیم‌های بسیج جامعه پزشکی کشور در دستور کار قرار داده‌اند، این است که مشاوران و روانشناسان از خانواده‌های داغدیده کرونا و مدافعان سلامت بازدید و علاوه بر همدلی با آن‌ها در صورت نیاز، اقدامات روانشناسی و درمانی را برای بازگرداندن این افراد به وضعیت و روحیات قبلی آغاز می‌کنند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور درباره اقدامات این مجموعه در دوران پساکرونایی می‌گوید: «با توجه به کاهش آمار کرونا در پساکرونا، بسیج جامعه پزشکی طرح همدلی را با هدف تسلی و آرامش خاطر به خانواده‌های داغدیده کرونایی اجرا می‌کند. در این طرح روانپزشک، مشاور و روانشناس به خانواده‌های داغدیده سرکشی می‌کنند و با روانکاوی در صورت نیاز آن‌ها را تحت درمان قرار می‌دهند.

این طرح برای خانواده‌های مدافعان سلامت، پزشکان و پرستارانی که شهید شدند نیز اجرا می‌شود. با توجه به اینکه جانباختگان کرونا هیچ مراسم سوگواری نداشتند، ممکن است در برخی موارد از نظر روانکاوی و روانپزشکی نیازمند کمک باشند و ما تلاش می‌کنیم در این طرح به آرامش بیشتر خانواده‌ها و داغ‌دیدگان کمک کنیم.»

دکتر ابراهیم متولیان با اشاره به نحوه حمایت بسیج جامعه پزشکی از طرح‌ها و برنامه‌ها در مقابله با ویروس کرونا تصریح می‌کند: «در اقدامات تحقیقاتی نیز بسیج جامعه پزشکی دوشادوش سایر نهاد‌ها در کشور در موضوع دارو و واکسن کار تحقیقاتی را آغاز و طرح‌های رسیده را بررسی می‌کند و در صورتی که طرح خوبی ارائه شود روی آن سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی می‌شود.»

مناطق کم برخوردار، تحت پوشش خدمات پزشکان بسیجی

بدون شک بسیج جامعه پزشکی کشور از جمله نهاد‌های فعال در عرصه سلامت محسوب می‌شود که فعالیت این نهاد در مقابله با شیوع بسیاری از بیماری‌ها مانند وبا و یا ریشه‌کنی فلج اطفال، توانسته است کارنامه درخشانی برجای بگذارد.

اگر امروز درباره نیاز‌های دوران پساکرونایی حرف می‌زنیم نباید فراموش کنیم روز‌هایی را که موجی از نگرانی و التهاب جامعه را فرا گرفته بود و شهروندان نمی‌دانستند چطور باید لوازم و تجهیزات و مواد مورد نیاز برای جلوگیری از شیوع کرونا را تهیه کنند.

همان روز‌هایی که کسی حتی به اقوام نزدیک خود هم سر نمی‌زد و شهر‌ها در قرنطینه و شهروندان در خانه‌ها محبوس بودند.

در همان زمان و روز‌های نخست شیوع کرونا در کشور اقدامات پزشکان و کادر درمانی بسیج جامعه پزشکی آغاز شد و تا به امروز بیش از ۷۵۰ پزشک متخصص به مناطق مورد نیاز اعزام شده و ۲ هزار و ۴۸۰ پزشک عمومی هم به نقاطی که مشکل داشتند رفته‌اند تا در خدمت شهروندان باشند.

این پایان ماجرا نیست و در کنار این پزشکان و متخصصان، حدود ۷ هزار و ۲۶۰ پرستار، ۳ هزار و ۲۱۰ نفر بهداشت کار و ۴ هزار و ۲۵۰ نفر نیز در سایر تخصص‌های حوزه سلامت به مناطق مورد نیاز اعزام شدند.

در همین رابطه و درباره اینکه تاکنون چند نفر توسط بسیج جامعه پزشکی ویزیت تنفسی شده‌اند، رئیس این سازمان می‌گوید: «از همان روز‌های نخست شیوع بیماری کرونا تاکنون ۹۴۰ ایستگاه تریال در سراسر کشور ایجاد شده که از طریق این ایستگاه‌ها یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر ویزیت تنفسی شده‌اند. همچنین ۱۱۶ نقاهتگاه توسط بسیج جامعه پزشکی فعال شده که مجهز به ۱۵ هزار تخت هستند. این نقاهتگاه‌ها در سراسر کشور فعالند و تاکنون حتی یک درصد از ظرفیت این تخت‌ها استفاده نشده است. این امر مانور خوبی برای مقابله با بحران‌های بعدی است. این نقاهتگاه‌ها با هدف افزایش مراجعات بیمارستان‌ها راه‌اندازی شدند که در صورت شرایط بحرانی با کمبود تخت مواجه نباشیم. در حال حاضر نقاهتگاه‌ها برپا هستند و در حالت استندبای به سر می‌برند.»

متولیان در مورد اقلام توزیع شده توسط بسیج جامعه پزشکی نیز می‌گوید: «تا به امروز یک میلیون جفت دستکش، ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده، ۲۰۰ هزار عدد ماسک، ۲۰ هزار شیلد و ۵۰ هزار دست لباس ایزوله توسط بسیج جامعه پزشکی توزیع شده است. همچنین در راستای وظایف این مجموعه شاهد توزیع ماسک، دستکش و محلول‌های ضدعفونی کننده در سطح کشور بودیم و در پی آن بسیج جامعه پزشکی فعالیت عمده خود را منوط به تب سنجی و غربالگری قرار داده است و طرح همدلی و سرکشی به خانواده‌های مدافعان سلامت را نیز اجرا می‌کند.»

به گفته این مسئول، از دیگر اقدامات بسیج جامعه پزشکی ضد عفونی منازل مبتلا به کرونا، گندزدایی معابر عمومی و خیابان‌ها، آموزش نکات بهداشتی در روستا‌های کمتر برخوردار که دسترسی به رسانه ندارند، حضور تیم‌های بسیج جامعه پزشکی در مبادی ورودی و خروجی شهر‌ها و همچنین در میان مردم مناطق کم‌برخوردار مانند عشایر بوده و است.

وی با تأکید بر اینکه حضور گروه‌های پزشکی همیشه در ایام عید و مناسبت‌ها در مناطق کم برخوردار وجود دارد، ادامه می‌دهد: «بسیج جامعه پزشکی در پی اقدامات مبارزه با کرونا ضد عفونی مناطق افغان‌نشین را نیز در برنامه خود داشته است. راه‌اندازی کارگاه‌های ماسک‌دوزی، گان‌دوزی و تولید محلول‌های ضد‌عفونی‌کننده نیز از دیگر اقدامات این مجموعه است.»

مهر تأیید سازمان‌های بین‌المللی

اوایل ماه مبارک رمضان بود که رزمایش همدلی، مواسات و کمک مؤمنانه آغاز شد و به موازات دیگر نهادها، بسیج جامعه پزشکی نیز وارد این رزمایش و جمع‌آوری کمک‌ها و رساندن آن‌ها به دست نیازمندان و خانواده‌های کم برخوردار و آسیب‌دیدگان از کرونا شد.

در آن زمان بسیج جامعه پزشکی با توجه به اعلام شماره حساب از سوی ریاست سازمان بسیج مستضعفین برای جمع آوری کمک‌های مؤمنانه و اقلام بهداشتی و معیشتی اقدام و نسبت به توزیع آن‌ها در میان نیازمندان مناطق محروم تلاش‌های زیادی کرد. فراموش نمی‌کنیم زمانی را که در قالب رزمایش مؤمنانه، گروه‌های شهید رهنمون به مناطق محروم و مورد نیاز اعزام می‌شدند و این گروه‌ها در کنار توزیع بسته‌های معیشتی و بهداشتی به ویزیت رایگان هموطنان می‌پرداختند؛ کاری که هنوز هم ادامه دارد و جزو برنامه‌های ثابت بسیج جامعه پزشکی است.

نکته حائز اهمیت، نوع نگاه و مهر تأیید سازمان‌های بین‌المللی به اقدامات بسیج جامعه پزشکی ایران است که به گفته متولیان، نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از نقاهتگاه‌های بسیج جامعه پزشکی بازدید و تمامی اقدامات را تأیید کردند و برای آن‌ها تعجب‌آور بود که با این امکانات کم و با توجه به تحریم‌ها چگونه توانسته‌ایم خدماتی در سطح مطلوب به مردم ارائه دهیم!

کمک مؤمنانه زنجانی‌ها با اهدای خون

رزمایش همدلی و مواسات که از اوایل ماه مبارک رمضان آغاز شده است حالا وارد فاز‌های جدید خود شده و در همین باره خیز بلند زنجانی‌ها برای درخشش در مرحله چهارم این رزمایش با اهدای خون به نیازمندان شروع شده است تا نشان دهند از هیچ کمکی به همنوعانشان دریغ نمی‌کنند.

در راستای کمک مؤمنانه و ادامه این رزمایش و حرکت بزرگ و ارزشمند، پویش اهدای خون، اهدای زندگی به مدت یک هفته در پایگاه‌های انتقال خون زنجان برقرار است. ابراهیم رستمخانی، مسئول سازمان بسیج مساجد و محلات استان با بیان اینکه چهارمین مرحله از رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه در قالب طرح اهدای خون همزمان با سراسر کشور در استان زنجان نیز آغاز شده است، می‌گوید: «کمک مؤمنانه رزمایشی برای کمک به آسیب‌دیدگان ناشی از شیوع کرونا بود، اما این آسیب‌ها محدود به مسائل مالی و اقتصادی نشد بلکه بخش‌های مختلف را تحت‌الشعاع قرار داد.»

وی ادامه می‌دهد: «یکی از این بخش‌ها آسیب به سلامت تعدادی از بیماران غیرکرونایی بود. برخی مردم و بیمارانی که نیاز به خون دارند از آن جمله بودند چراکه مردم به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا، کمتر اقدام به اهدای خون می‌کردند و شاید خون مورد نیاز بیماران در مراکز درمانی سخت‌تر تأمین می‌شد.» این مسئول با بیان اینکه به همین منظور فراخوان اهدای خون توسط بسیجیان صادر شده است، تاکید می‌کند: «شعار این رزمایش «اهدای خون، اهدای زندگی» است که با رویکرد همکاری با سازمان انتقال خون و به منظور رفع مشکل کمبود ذخایر خونی است.» رستمخانی می‌گوید: «این موضوع قطعاً می‌تواند بخش زیادی از نگرانی بیماران نیازمند خون و خانواده‌های آنان را تأمین و از این طریق به سلامت جسمی و روحی آنان کمک کند که این چیزی جز اقدام همدلانه و مؤمنانه نیست.»

وی با بیان اینکه این رزمایش به صورت نمادین در استان زنجان با حضور در سازمان انتقال خون آغاز می‌شود، تصریح می‌کند: «با توجه به شرایط شیوع ویروس انتظار می‌رود در طول این هفته و با رعایت نکات بهداشتی اقشار مختلف بسیج در این رزمایش حضور یابند.»


رفع مشکل آب غیزانیه با حرکت جهادی سپاه

چند روزی است که موضوع آب در غیزانیه خوزستان به عنوان یکی از نیاز‌های اصلی این منطقه مطرح شده و اخباری هم در مورد اقداماتی که قرار است انجام شود منتشر شده است. با این وجود یک‌بار دیگر گروه‌های جهادی بدون هیچ سر و صدا و درخواستی به این منطقه اعزام شده‌اند تا گوشه‌ای از جهاد آبی سپاه در غیزانیه را به نمایش بگذارند.

قرارگاه جهادی امام حسن مجتبی (ع) سپاه خوزستان، این روز‌ها در غیزانیه مشغول کمک به تسریع آبرسانی به مردم این منطقه است. جایی‌که به شدت نیاز به کمک نهاد‌های مختلف در جهت رفع مشکلاتش دارد و شاید هیچ گروهی به اندازه جهادگران نتواند در کمترین زمان بهترین اقدامات را انجام دهد. در همین رابطه حمیدرضا توکلی یکی از مسئولان قرارگاه جهادی مستقر در بخش غیزانیه می‌گوید: «قرارگاه جهادی امام حسن مجتبی (ع) پس از اینکه بیش از ۳۰۰هزار بسته معیشتی را در ماه رمضان توزیع کرد، با مطرح شدن مشکل آب غیزانیه به این محل نقل مکان کرد که فرماندهی این قرارگاه را سردار شاهوارپور، فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان مستقیماً به عهده گرفت.» وی می‌افزاید: «مأموریت اصلی ما در این منطقه، تأمین آب تعریف شد. هنگامی که به اینجا آمدیم چند گروه جهادی که تعدادی از آن‌ها از دوستان تهرانی بودند، زمینه فعالیت را فراهم کرده بودند.»

توکلی تصریح می‌کند: «در روز‌های اولی که در منطقه حضور داشتیم به ۳۸ خانوار آبرسانی می‌شد که در مرحله اول این تعداد را به ۸۰ خانوار، سپس به ۱۶۰ خانوار و در نهایت در روز ششم به ۶۰۰ خانوار رساندیم.» وی ادامه می‌دهد: «با پیگیری فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان و جانشین وی، تعداد تانکر‌ها به حدود ۷۰ تانکر افزایش یافت و امروز دستگاه‌هایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، آبفای خوزستان، آبفای لرستان، شرکت نفت، صنایع فولاد و سپاه استان‌های لرستان، فارس و تهران پای کار آمده‌اند.»

توکلی می‌افزاید: «با تماس‌ها و پیگیری سردار شاهوارپور بنا شد قرارگاه خاتم الانبیا، ۱۴کیلومتر از لوله‌گذاری از سفیره به نزهه را انجام دهد و بقیه آن را نیز شرکت آبفا و شرکت نفت تقبل کرده‌اند.»


با فرماند‌هان

سردار جمال شاکرمی
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع)
 
۴۲ هزار بسته معیشتی در ایلام توزیع شد

در استان ایلام قدم‌های خوبی در زمینه کمک به افرادی که کسب و کارشان در روز‌ها و ماه‌های اخیر به‌واسطه بیماری کرونا دچار آسیب شده است یا شغل خود را از دست داده‌اند، برداشته شده است. مردم، خیرین، ستاد اجرایی حضرت امام (ره)، بنیاد علوی، و سایر نهاد‌ها در کنار هم قرار گرفتند و تاکنون بیش از ۴۲ هزار بسته معیشتی را آماده کردند و به دست خانواده‌های نیازمند و کم برخوردار رساندند.

سردار جمال شاکرمی فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام به نقش بسیج در رزمایش کمک مؤمنانه اشاره می‌کند و می‌گوید: «بحمدالله بسیج هم مثل سنوات گذشته توانسته است در این عرصه نقش بی‌بدیلی را ایفا نماید، خوشبختانه همه گروه‌ها، هیئت‌های مذهبی، روحانیت و... پای کار بودند و در فضای همدلی و همراهی این کار بزرگ صورت گرفت و تاکنون ۴۲ هزار بسته معیشتی به ارزش ۱۲۶ میلیارد ریال توزیع شده است.»

وی ادامه می‌دهد: «کارخوب و قابل تحسینی که صورت گرفت تشکیل بانک اطلاعاتی جامع وکامل از خانواده‌های جامعه هدف در سراسر استان بود که در این مرحله توانستیم بیش از هزار بسته معیشتی تحویل خانواده‌های تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و ۷۰۰ بسته تحویل سازمان بهزیستی نماییم.»

سردار شاکرمی تصریح می‌کند: «مراحل بعد این است که خانواده‌هایی که تاکنون موفق به دریافت بسته معیشتی نشده‌اند از این بسته‌ها بهره‌مند خواهند شد.»

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام بیان می‌کند: «در روز‌های اول رزمایش به مردم عزیز استان قول دادیم در کنارشان خواهیم بود و ان‌شاءالله برعهدمان پایبند هستیم چراکه مسیر خدمت برای سپاه پاسداران فراهم است.»
وی تأکید می‌کند: «سپاه حافظ دستاورد‌های نظام مقدس است و در همه صحنه‌ها حضور خواهد داشت به همین خاطر مورد هجمه دشمنان می‌باشد و این اصالت سپاه پاسداران است.»


سردار علی محمداکبری
فرمانده سپاه قمربنی‌هاشم (ع)

تفکر مقاومت عامل پیروزی بر دشمنان است

«تفکر مقاومت» نظام اسلامی را از گردنه‌های سختی عبور داده و امسال محور برنامه‌های بسیج در پایگاه‌هاست که نسبت به فعال شدن هر چه بیشتر آن‌ها با رویکرد مسجد محوری تلاش می‌کنیم.

سردار علی محمداکبری فرمانده سپاه قمربنی‌هاشم (ع) استان چهارمحال و بختیاری در جمع گروهی از بسیجیان و کارکنان ناحیه مقاومت بسیج شهرستان «بن» با بیان اینکه این شهرستان یکی از بهترین شهرستان‌های استان در همه زمینه‌ها همچون ایثار و فداکاری و حضور در عرصه‌های انقلابی است، گفت: «نشانه آن تقدیم تعداد بالای شهدای این شهرستان ولایتمدار در راه انقلاب اسلامی است.»

وی با اشاره به مقاومت، ایثار و پیروزی بیان کرد: «فتح خرمشهر یک الگوی ماندگار برای ماست و پس از فتح آن دیدگاه دنیا نسبت به ایران اسلامی تغییر کرد، زیرا جهانیان به قدرت انقلاب اسلامی پی بردند و فهمیدند به این راحتی‌ها نمی‌توانند انقلاب اسلامی را شکست دهند.»

فرمانده سپاه قمربنی‌هاشم (ع) افزود: «دشمن آمده بود در خرمشهر بماند و برای حفظ خرمشهر و جدا کردن دائمی آن از ایران به اندازه ۲۰ سال تجهیزات نظامی در نظر گرفت. اما با مقاومت، ایثار و از خودگذشتگی جوانان کشور خرمشهر باز پس گرفته شد.» به گفته وی «تفکر مقاومت» نظام اسلامی را از گردنه‌های سختی عبور داده است. سردار اکبری با اشاره به رسالت سپاه و بسیج تاکید کرد: «رسالت سپاه و بسیج تابع هیچ زمان و مکان خاصی نیست، بلکه بنا به شرایط متفاوت وارد عرصه می‌شود و نقش آفرینی می‌کند همانگونه که در قضایای سیل و زلزله و مبارزه با ویروس کرونا پیشقدم بوده و اقداماتش منشأ خیر و برکات فراوانی شده است.»

فرمانده سپاه استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: «در سال جاری محور برنامه‌های بسیج در پایگاه‌هاست و باید با تمام توان نسبت به فعال شدن هر چه بیشتر پایگاه‌های مقاومت بسیج با رویکرد مسجد محوری تلاش کرد.»


سردار امان‌الله گشتاسبی
فرمانده سپاه سلمان

سپاه و بسیج در خط مقدم اطاعت از رهبری

فرمانده سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین یکی از مؤلفه‌های قدرت انقلاب اسلامی است که به فرمان حضرت امام خمینی (ره) شکل گرفت، گفت: «بیش از ۴۱ سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی که تحولی عظیم در جهان ایجاد کرد می‌گذرد، امروز نیرو‌های مسلح به ویژه سپاه پاسداران مثل گذشته با انگیزه و اراده و با تأسی از فرامین رهبر معظم انقلاب، آمادگی خود را در تمام صحنه‌ها حفظ کرده‌اند.»

سردار امان‌اله گشتاسبی، ادامه داد: «سپاه و بسیج در خط مقدم اطاعت از رهبری قرار دارند و امروز همچون گذشته زیر پرچم انقلاب و راه رهبری که راه امام خمینی (ره) است تا آخرین قطره خون را در حفظ انقلاب اسلامی تا سپردن پرچم به دست امام عصر تقدیم خواهند کرد و پشتوانه محکمی برای انقلاب خواهند بود.»

وی با اشاره به هزاران بسته معیشتی که در رزمایش کمک مؤمنانه در میان نیازمندان و خانواده‌های محروم استان توزیع شد، گفت: «تعداد ۱۹۰ بسته لوازم خانگی نیز با ارزش بالغ بر ۵۷۰ میلیون تومان بین عشایر حاشیه تالاب هامون و منطقه سیستان توزیع می‌شود.»

به گفته این مسئول، اقلام ضروری شامل پتو، اجاق گاز و پیک‌نیک، روفرشی، سرویس قابلمه و سرویس بشقاب است که ارزش هربسته به مبلغ ۳ میلیون تومان است. وی با اشاره به اقدامات بسیجیان و جهادگران تأکید کرد: «امروز هم مثل گذشته دین خود را به انقلاب و اسلام عزیز ادا کرده و با حضور در میدان کمک به نیازمندان نشان دادند دوران دفاع مقدس ادامه دارد و هیچ وقت هموطنان نیازمند را تنها نمی‌گذارند.»

سردار گشتاسبی گفت: «یکی از علل اصلی آسیب‌های اجتماعی در منطقه فقر و بیکاری است و معیشت و اشتغال خیلی از ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی را در جامعه مرتفع می‌کند که باید مسئولان نسبت به این دو مسئله مطالبات حوزه ایرانشهر را بالا دست مطالبه کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار