کد خبر: 1006384
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
هدفگذاری صادراتی ایران در چین، هند و آفریقا
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه تبدیل کشور واردکننده به صادرکننده و افراد واردکننده به صادرکننده سخت است، ولی در حال اتفاق می‌باشد، گفت: ۴۰ سال به کارخانه‌های خارجی سوبسید دادیم.

غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه  در دیدار با هیات نمایندگان آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: تحولاتی در داخل کشور ایجاد می‌‌شود که سال‌ها منتظر آن تحولات بودیم.  

وی با بیان اینکه نفت دیگر بخش درآمد کشور نیست در حالیکه از زمان ملی شدن نفت، آن جزو درآمد کشور بود، گفت: ۴۰ سال و قبل از آن کشور واردکننده بودیم که دیگر باید به کشور صادرکننده تبدیل شویم زیرا تبعات آن درآمد ارزی است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه با تاکید بر اینکه تبدیل کشور واردکننده به صادرکننده و افراد واردکننده به صادرکننده سخت است ولی در حال اتفاق می‌باشد، گفت: اگر اخبار و تلویزیون پُر از افراد لباس آبی راه‌راه است، به خاطر همین جامعه وارداتی می‌باشد.

وی افزود: فرهنگ کشور صادراتی براساس کیفیت کار، صداقت تعهدات می‌باشد و در کل کشور صادراتی با وارداتی از هر نظر فرق دارد.

انصاری خاطرنشان کرد: همزمانی بحث سال جهش تولید بهترین راه جهش تولید صادرات می‌باشد و اگر بتوان صادرات خوبی داشته باشیم قطعا جهش تولید خوبی هم خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: بازار ۸۰ میلیونی یک بازار خوبی است ولی نمی‌تواند جهش تولید را رقم زند از این‌رو باید بازارهای متنوع جهانی را یافت.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه با تاکید بر اینکه تنوع خوبی در بازارهای جهانی داریم، افزود: علاوه بر کشورهای همسایه بازار خوبی در شرق هم داریم.

وی بیان کرد: با توجه به تحریم‌ها و شرایط ویژه و سخت ایجاد شده، راه‌های جدید را باید یافت و باید صادرات انجام دهیم به طوریکه دیگر واژه "باید" به یک لزوم تبدیل شده و انتخاب نیست.

صادرات ایران به 120 کشور دنیا

انصاری متذکر شد: ما باید صادرات موفق و سالم داشته باشیم که البته در سال‌های تحریم روز به روز در صادرات موفق‌تر بودیم به طوریکه در سال ۹۸ در حدود ۱۲۰ کشور صادرات داشتیم که حضور در آن بازارها خود یک موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.

وی با اشاره بر اینکه اینکه عقاید برخی تنگ نظرها در اقتصاد تبدیل به قوانین شده از طبیعت یک کشور واردکننده است، تصریح کرد: ولی تلاش داریم تا این تب وارداتی به صادراتی تبدیل شود، از این‌رو باید نگاه وارداتی را به صادرکننده تبدیل کنیم.  

40 سال به کارخانه‌های خارجی سوبسید دادیم

وی ادامه داد: برخیا از صادراتی شدن نگران هستند و موضوع سوبسید را مطرح می‌کنند در حالیکه ۴۰ سال وارد کرده و سوبسید به کارخانجات خارجی داده‌ایم ولی الان که می‌خواهیم صادرکننده باشیم، نگران سوبسید هستند.  

انصاری یادآور شد: با اختلاف ارزهای پیش آمده و سوبسیدهای پرداخت شده، ۴۰ سال هر ایرانی اگر مسافرت خارجی انجام داده است، هتل و بلیط سه شب او به خاطر اختلاف ارزی و یارانه رایگان می‌شد.

وی افزود: ما از هواپیما گرفته تا کشاورز خارجی یارانه پرداخت می‌کنیم در حالیکه اگر روحیه صادرات در کشور را ایجاد کنیم، همه مشکلات حل خواهد شد و حتی سیاست خارجی هم عوض می‌شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه ابراز داشت: کشوری که ۷۰ درصد صادرات متکی به واردات دارد باید در سال جدید صادرات و واردات متکی به هوشمندی داشته باشد.  

وی با بیان اینکه کرونا امسال همه کشورها را درگیر خود کرد و ضرر و زیان زیادی به کشورها وارد کرد، گفت: کرونا منجر شد تا بفهمیم که ما نیاز به صادرات استاندارد داریم زیرا  الان کالای ما از مرز عراق به خاطر عدم سلامت و استاندارد بازگردانده می‌شود ناشی از عدم تدبیر مناسب است.

انصاری ادامه داد: صادرات لبنیات به روسیه از جمله موفق‌ترین صادرات کشور است ولی دلیل اینکه چرا بعد از کرونا جلوی آن را گرفته‌اند، باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید کالاهای ما دارای استاندارد و بهداشت و بسته‌‌بندی مطلوب باشد تا اصلا نگرانی بازگردانی هم نداشته باشیم.

عودت سیب زمینی ایران از عراق و جایگزین شدن سیب زمینی پاکستان

انصاری با ابراز تاسف از اینکه سیب‌زمینی ایران از عراق برگردانده می‌شود ولی سیب زمینی پاکستان از آن طرف آمده و در عراق پذیرفته می‌شود، گفت: بازار منطقه نیز برای ما بازار امن نیست از این‌رو باید به دنبال تنوع بازار هم باشیم.

وی تاکید کرد: آفریقا یک بستر خوبی برای صادرات است ولی باید بازار چین و هند را هم جدی گرفت.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه با بیان اینکه من حرف‌های آقای ژائله را قبول دارم و تاکید دارم که دنیای ما دنیای بده و بستان است، افزود: قطعاً اگر در چرخه تولید قرار نگیریم نمی‌توان موفق شد.

وی متذکر شد: باید با کشورهای دیگر چرخه تولید ایجاد کنیم تا بتوان بده و بستان را با شرایط مطلوب پیش برد.

انصاری بل تاکید بر اینکه موقعیت آذربایجان بسیار استثناست، افزود: آذربایجان‌های‌شرقی و غربی به روسیه، ترکیه، ارمنستان و نخجوان نزدیک بوده و شرایط ویژه‌ای را رقم زدند در حالی که  آمار بیکاری در این مناطق واقعا جای تعجب دارد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارج اذعان داشت: تشویق صادرات در مقابل واردات و تهاتر باید جزو سیاست‌های ما باشد.

انصاری با اشاره بر اینکه شرایط کشور در حال تغییر بوده و به سمت صادراتی می‌رود، افزود: از این‌رو باید  خود را هم تغییر داد که وزارت امورخارجه کارهای زیادی از قبیل آموزش انجام می‌دهد که البته نمایندگان ما هم باید از لحاظ اقتصادی ارزیابی شوند و به فکر اقتصاد و بهبود آن باشند.

وی در خاتمه گفت: نباید خود را با کشور ترکیه مقایسه کنیم زیرا ترکیه کشوری است که به خوبی روحیه صادراتی شدن را ایجاد کرده است و با اینکه گاز ندارد ولی در حال صادرات گاز است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر