کد خبر: 1006505
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۵
در حالی که دامداران و مرغداران از قیمت گران نهاده‌های دامی و طیور که با ارز دولتی وارد کشور می‌شود به شدت گله‌مند هستند، خبر رسیده که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مواد افزودنی خوراک دام و مکمل‌ها نیز حذف شده است. از این رو، تولیدکنندگان از دلال‌بازی و افزایش قیمت این مواد ابراز نگرانی می‌کنند و معتقدند: زمانی که موادافزودنی و ویتامین‌ها با ارز دولتی وارد می‌شد، به سختی می‌توانستیم خریداری کنیم. از حالا به بعد این مواد را باید از بازار سیاه خریداری کنیم.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: رئیس انجمن صنایع خوراک دام در گفتگو با مهر با بیان اینکه تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات نهاده‌های دامی بسیار قطره چکانی انجام می‌شود، گفت: ارز دولتی از واردات مواد افزودنی خوراک دام، ویتامین‌ها و مکمل‌ها حذف و ارز نیمایی جایگزین آن شده است.

مجید موافق قدیری افزود: واردکنندگانی که بخشی از محصولات آن‌ها ترخیص شده باشد، می‌توانند با رعایت برخی ضوابط برای مابقی کالای وارداتی خود نیز ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دریافت کنند.

قدیری با بیان اینکه در حال حاضر سه کالای ذرت، جو و کنجاله سویا مشمول دریافت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی هستند، افزود: روند تخصیص ارز به این نهاده‌ها به صورتی است که واردکنندگان ریسک بالایی را متقبل می‌شوند و افق روشنی برای آنان وجود ندارد.

وی همچنین از شکل‌گیری بازار سیاه نهاده‌های دامی در کشور خبر داد و افزود: هم‌اکنون قیمت نهاده‌ها تقریباً دو برابر نرخ مصوب است و هرکیلوگرم ذرت در بازار آزاد بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ تومان، جو بیش از هزار و ۹۰۰ تومان و سویا بیش از ۵ هزار تومان عرضه می‌شود.

ورود گندم به چرخه خوراک دام اتفاق عجیبی نیست

قدیری با بیان اینکه کمبودی در بازار وجود ندارد و تولیدکنندگان نیز این مسئله را تأیید می‌کنند، گفت: مشکل، نظام توزیع است که باید اصلاح شود و اگر قرار است توزیع نهاده‌های دامی ادامه داشته باشد، نقش مستقیم دولت در این حوزه باید کمرنگ‌تر و به صورت نظارتی باشد و نقش تشکل‌های خصوصی پررنگ شود.

وی درباره اینکه گفته می‌شود افزایش قیمت نهاده‌های دامی منجر به خروج گندم از چرخه خرید تضمینی و ورود آن به چرخه خوراک دام می‌شود، افزود: اگر قیمت تعادل لازم را نداشته باشد، به دلیل ارزانی گندم حتماً این اتفاق می‌افتد و مسئله تازه و عجیبی نیست.

قدیری درباره اینکه با این شرایط پیش‌بینی می‌شود وضعیت تولید محصولات پروتئینی طی ماه‌های آینده به چه صورت باشد، گفت: مشکلی که ایجاد می‌شود این است که قیمت تمام شده تولید افزایش می‌یابد. وی درباره اینکه آیا ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نهاده‌های دامی طی آینده‌ای نزدیک حذف خواهد شد، اضافه کرد: بحث‌های کارشناسی در این حوزه مطرح شده و در حال بررسی است، اما هنوز مجموعه دولت به این اجماع نرسیده که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نهاده‌های دامی حذف شود و فکر می‌کنم حداقل تا شهریورماه این اتفاق رخ نمی‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار