کد خبر: 1006543
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۷
به تأکید متخصصان نمی‌توان هیچ پایانی برای کرونا مشخص کرد و ناگزیریم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وارد فعالیت‌های لازم اقتصادی- اجتماعی شویم.
زهرا چیذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعمل‌ها؛ این سومین مرحله مقابله با ویروس کروناست که در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد. بر این اساس، مرحله اول مقابله با کرونا با ایجاد محدودیت‌های وسیع در تعطیلی بسیاری از کسب و کار‌ها اجرا شد و مرحله دوم نیز با فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی منجر به بازگشایی کسب و کار‌ها و تقسیم‌بندی شهر‌ها به سه سطح قرمز، زرد و سفید همراه شد. حالا مرحله سوم مدیریت؛ یعنی مقابله با کرونا، یا همان سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعمل‌ها در حالی شروع می‌شود که بنا به تأکید متخصصان و سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر نمی‌توان هیچ پایانی را برای کرونا مشخص کرد و ناگزیریم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی وارد فعالیت‌های لازم اقتصادی- اجتماعی شویم.

تاخت و تاز ویروس تاج‌دار در کشورمان همچنان ادامه دارد. تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۴۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۷۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان‌باختگان کرونا در کشور به ۸ هزارو ۶۵۹ نفر رسید.

به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، استان‌های هرمزگان، کردستان، آذربایجان شرقی، لرستان و خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارند. با وجود این موارد بستری و سرپایی در خوزستان روز گذشته روند کاهشی داشت.

رعایت فاصله‌گذاری، پرهیز از تجمع غیرضروری و استفاده از ماسک در فضا‌های عمومی، توصیه وزارت بهداشت به مردم برای پیشگیری از یکه‌تازی بیشتر ویروس کروناست. در سطوح کلان‌تر کشور، اما آخرین تصمیم ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا ورود به مرحله سوم مقابله با این ویروس تاجدار است. بر اساس این تصمیم در مرحله سوم مقابله با ویروس کرونا، سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعمل‌ها اجرایی خواهد شد و مردم با رعایت دستورالعمل‌ها به زندگی اجتماعی- اقتصادی خود بازمی‌گردند در کنار این تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان نگرانی‌هایی برای اوج‌گیری دوباره این ویروس وجود دارد.

تغییر در شیوه‌ها و سبک زندگی و نحوه فعالیت

رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه ایران جزو اولین کشور‌هایی بود که توانست با تدوین دستورالعمل‌های بهداشتی فشار بر زندگی و کسب و کار مردم را کاهش داده و مسیر منطقی و تدریجی بازگشت به فعالیت‌های ضروری با حفظ سلامتی را برای مردم تأمین کند، در مورد مرحله سوم مقابله با کرونا گفت: «برنامه‌ریزی برای مرحله سازگاری با کرونا با رعایت کامل دستورالعمل‌ها ضروری است که این سازگاری بر اساس تعریف متخصصین، تغییر در شیوه‌ها و سبک زندگی و نحوه فعالیت است.»

روحانی با تأکید بر لزوم تلاش مسئولان برای آموزش و اطلاع‌رسانی همگانی به مردم با همکاری صدا و سیما در زمینه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی خاطرنشان کرد: «تولید و توزیع ماسک به عنوان وسیله لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری به مرحله نسبتاً مطلوبی رسیده و باید وزارت صنعت تولید ماسک ارزان را در دستور کار فوری قرار دهد».

نقش ماسک در پیشگیری از شیوع کرونا

توصیه برای استفاده از ماسک به منظور پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا به یکی از جدی‌ترین توصیه‌های مسئولان سلامت و بهداشت تبدیل شده‌است و پشتوانه‌های علمی هم این موضوع را تأیید می‌کند. روز گذشته هم کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در توئیتی تأکید کرد: «استفاده معمول از ماسک در حداقل نیمی از جامعه، می‌تواند شیوع کرونا را کند کرده و در نهایت از بین ببرد.»

بنا به تأکید وی «‏مطابق دو مدل ریاضی جامع جدید، استفاده معمول از ‎ماسک در حداقل نیمی از جامعه، شاخص بازتولید ‎کرونا را زیر یک‌درصد نگه می‌دارد. اگر ضریب بازتولید زیر یک‌درصد باشد، شیوع کووید ۱۹ بر اساس تئوری می‌تواند کند شود و حتی در نهایت از بین می‌رود.»

احتمال بازگشت محدودیت‌ها در پایتخت

اوضاع کرونا در پایتخت همچنان بحرانی است. به گفته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران روز گذشته ۲۴ نفر از شهروندان تهرانی جان باختند که ۲۲ نفر آن‌ها در بخش‌های ویژه بستری بودند. انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران با اشاره به برگزاری مجازی امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «اگر مردم همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه باشند، محدودیت‌های سابق بار دیگر اعمال می‌شود.»

به گفته وی هنوز زمان برگزاری آزمون پایان ترم سایر دانشگاه‌ها فرا نرسیده‌است و برای مابقی نیز متناسب با شرایط در زمان مقرر تصمیم‌گیری خواهد شد.

استاندار تهران با اشاره به اینکه تمام تلاش‌ها برای کنترل و خارج نشدن روند شیوع کرونا در حال انجام است، می‌افزاید: «اگرچه تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها ثابت است، اما با روند رشد ۵/۳ درصد میزان مراجعه به مراکز درمانی استان مواجه هستیم.»

وی با بیان اینکه متأسفانه رعایت ملاحظه‌های بهداشتی در سطح این استان، مردم و اصناف خیلی کمرنگ شده و وضعیت به شرایط قبل از شیوع ویروس بازگشته، می‌گوید: «مجوز بازگشایی واحد‌های صنفی و استفاده از حمل‌ونقل عمومی با قید لزوم رعایت آیین‌نامه‌های بهداشتی صادر شد و در ابتدا میزان رعایت در حد ۵۶ درصد و میانگین کشوری ۷۴ درصد بود، اما اکنون این رقم به ۵/۱۰ درصد در این استان رسیده است.»

بندپی با تأکید بر رعایت نشدن فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو و حمل‌ونقل شهری تصریح می‌کند: «پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو و حمل و نقل شهری کمتر از ۳۵ درصد و استفاده از ماسک زیر ۵۰ درصد رعایت می‌شود.»

به گفته وی تالار‌های عروسی و پذیرایی در استان تا اطلاع ثانوی تعطیل است، اما رستوران‌داران علاوه بر خدمات بیرون‌بر، می‌توانند با رعایت دستورالعمل بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت حضوری از متقاضیان پذیرایی کنند.

قاره امریکا کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان

سازمان بهداشت جهانی شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا را ۷میلیون و ۶۰۹ هزارو ۷۲۸ نفر و شمار قربانیان را ۴۲۴ هزارو ۸۴ نفر و شمار بهبود‌یافتگان را ۳ میلیون و ۸۵۲ هزارو ۲۳۲ نفر اعلام کرد. همچنین قاره امریکا به عنوان کانون اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان اعلام شد و کشور‌های امریکا، برزیل و روسیه به ترتیب بالاترین آمار موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را ثبت کردند.

بهبود ۵ برابری بیماران کرونایی با داروی بیماران ام اس

تلاش برای پیدا کردن دارو و درمان اختصاصی کرونا همچنان ادامه دارد، هر چند تاکنون واکسن و داروی اختصاصی برای این بیماری در تمام جهان کشف شده، اما ایران هم مانند سایر کشور‌های جهان در حال تحقیق روی این موضوع است. روز گذشته خبر‌های خوبی در رابطه با داروی درمان کرونا در کشورمان منتشر شد.

علی اکبر ولایتی، رئیس بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به نقش داروی رسیژن (داروی ام اس) در درمان بیماران کرونایی از تلاش‌برای دستیابی به درمان مناسب و داروی تأثیرگذار در بیمارستان مسیح دانشوری با همت متخصصان و پزشکان خبر داد و افزود: «گام‌های ارزشمندی در حوزه پژوهشی برداشته شده‌است که امیدواریم هر چه زودتر نتایج مثبت آن در اختیار قرار گیرد و قرار است دارویی را برای مقابله با کرونا رونمایی کنیم که می‌تواند نقش مهمی در کاهش مرگ و میر بیماران داشته باشد.» به گفته وی داروی رسیژن در درمان بیماران کرونایی اثر‌گذاری فراوانی داشته‌است و می‌توان با استفاده از این دارو تا حدودی با بیماری مقابله کرد و با کسب مجوز از وزارت بهداشت و رعایت قوانین مربوطه از آن استفاده شده‌است. بنا به تأکید ولایتی با استفاده از این دارو تا حدود پنج برابر نسبت به قبل بهبودی داشته‌ایم هر چند که باید مطالعات در سطح وسیع‌تری توسعه یابد که با هماهنگی وزارت بهداشت طراحی و اجرا خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار