کد خبر: 1007023
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۴
از روزی که اعلام شد محدودیت‌های اجتماعی برداشته شده و مردم می‌توانند به سفر بروند مشخص بود دیگر کسی خود را مؤظف به مراعات کردن اصول بهداشتی نمی‌داند. بازی از همان زمان شروع شد و طی هفته‌های اخیر و با بازگشایی تمام مراکز تجاری و تفریحی و ورزشی و همچنین افزایش مسافرت‌ها و کاهش فاصله‌های اجتماعی، نگرانی از طغیان و اوج‌گیری کرونا در استان‌های مختلف افزایش یافت.
محمدرضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی در اوایل اسفند ماه کرونا وارد ایران شد، موجی از نگرانی و ترس در بین شهروندان به وجود آورد و از همان زمان استان‌ها را یکی پس از دیگری به تسخیر خود درآورد و از آن به بعد بود که شروع به قربانی گرفتن کرد. در همان موقع ستاد ملی مبارزه با کرونا ایجاد و مصوباتش یکی پس از دیگری در شهر‌ها و روستا‌ها به اجرا درآمد و براساس محدودیت‌هایی که اعمال شد، شرایط به حالت قبل، نزدیک و حدود یک‌ماه قبل بسیاری از شهر‌ها به وضعیت سفید بازگشتند. همین امر کافی بود تا مسئولان، ادامه اجرای مصوبات را جدی نگیرند و مردم هم بی‌تفاوت به آنچه بود و هست، چنان راه سفر‌ها را در پیش گرفته و برای هر کار غیرضروری، براهی کوچه خیابان شوند که نه تنها شیوع کرونا افزایش یابد بلکه وضعیت بسیاری از مناطق بحرانی و قرمز اعلام شود. در این میان کادر درمانی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قرار دارند که اگر قرار باشد چیزی بگویند فقط اعلام می‌کنند «خسته از این همه بی‌توجهی جامعه به کرونا هستند.»

از روزی که اعلام شد محدودیت‌های اجتماعی برداشته شده و مردم می‌توانند به سفر بروند مشخص بود دیگر کسی خود را مؤظف به مراعات کردن اصول بهداشتی نمی‌داند. بازی از همان زمان شروع شد و طی هفته‌های اخیر و با بازگشایی تمام مراکز تجاری و تفریحی و ورزشی و همچنین افزایش مسافرت‌ها و کاهش فاصله‌های اجتماعی، نگرانی از طغیان و اوج‌گیری کرونا در استان‌های مختلف افزایش یافت. ولی همه چیز به نگرانی‌ها ختم نشد و حالا واقعاً کرونا به شدت در حال افزایش است. قم که یکی از بحرانی‌ترین استان‌های ایران از نظر مبتلایان و تعداد قربانیان کرونا بود و توانسته بود با وضع محدودیت‌ها و مراعات شهروندانش به شرایط خوبی برسد، دوباره شاهد اوج‌گیری این بیماری در دل خود است.

در همین رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه با توجه به تعطیلاتی که پشت سر گذاشتیم و با شروع مسافرت‌ها به قم از اوج‌گیری دوباره ویروس کووید ۱۹ نگران هستیم، می‌گوید: «رفتار‌های مردم نسبت به این ویروس هم عادی شده است، با وجود بی‌توجهی مردم به پروتکل‌های بهداشتی ممکن است با طغیان دوباره کرونا در قم روبه‌رو شویم.» محمدرضا قدیر با تأکید بر اینکه رفتار ویروس کرونا تغییر نکرده و هنوز همان علائم و رفتار‌ها را از ویروس شاهدیم، ادامه می‌دهد: «رعایت فاصله‌گذاری و حفاظت فردی که در فروردین ماه ۸۰ درصد بود الان به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است.»

به گفته این مسئول موضوع کرونا هنوز جدی است و شاهد رشد موارد ابتلا و بستری در سطح شهر قم هستیم.

افزایش مبتلایان در بویین زهرا

از قزوین هم خبر‌های خوبی به گوش نمی‌رسد و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اعلام کرده بدلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بویین زهرا افزایش یافته است. پیمان نامدار می‌گوید: «در روز‌های گذشته تعداد ۲۴ بیمار در بیمارستان‌های قزوین پذیرش شده‌اند و در حال حاضر در مجموع ۱۹۰ نفر در بیمارستان‌های استان از جمله در قسمت ایزوله بیمارستان بوعلی که مجزا شده بستری هستند که ۱۸ نفر با دستگاه تنفسی مراقبت می‌شوند.»

به گفته این مسئول، بر اثر بیماری کرونا در چند روز گذشته روزانه دو نفر جان خود را از دست داده‌اند و قزوین و تاکستان از مناطق پرخطر محسوب می‌شوند. این در حالی است که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بویین زهرا افزایش یافته است.

در کرمانشاه بی‌توجهی‌ها به آنجا رسیده که خستگی ناشی از مراقبت و مداوای کرونایی‌ها توان کادر درمانی را بریده است. موضوعی که موجب شده در این استان اعلام شود با تداوم وضعیت فعلی بیماری کرونا، حوزه درمان قادر به خدمات‌رسانی حجم زیاد مراجعان نخواهد بود.

در همین رابطه معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار دارد، اما اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت نکنند هم برای خودشان و هم برای مسئولان و سیستم بهداشت و درمان گرفتاری ایجاد خواهند کرد، تأکید می‌کند: «به نقطه‌ای خواهیم رسید که در حوزه سلامت به خاطر خستگی و کمبود امکانات قادر به پاسخگویی به تعداد و حجم زیاد بیماران نخواهیم بود.» ابراهیم شکیبا می‌گوید: «غربالگری از افراد بالای ۱۵ سال در گروه‌های پرخطر همچنان ادامه دارد و در حال حاضر ۲۰ مرکز ۱۶ ساعته در سطح استان کرمانشاه پاسخگوی افراد با علائم بیماری کرونا است. در مصوبات فعلی محدودیتی برای اقتصاد مردم اعمال نشده است، اما در صورتی که مردم رعایت نکنند ممکن است با اعمال محدودیت بیشتر شرایط اقتصادی نیز دچار محدودیت‌هایی شود.»

روز‌های قرمز کرونایی کرمان

کرمان که افتخارش سفید بودنش بود، امروز با موجی از نگرانی ناشی از شیوع بی‌پروای کرونا در شهرستان‌هایش روبه‌روست. ویروسی که در سایه کم شدن محدودیت‌ها و رعایت نکردن نکات بهداشتی هر روز تعداد بیشتری از کرمانی‌ها را آلوده می‌کند. برای چندمین روز متوالی بعد از اوج‌گیری ناگهانی بیماران کرونایی در کرمان که در آخرین اعلام آمار روزانه تعدادشان از ۲۶۰ نفر نیز عبور کرده بود، دیگر آمار رسمی بیماران منتشر نشده است. همین مسئله کافیست تا بتوان به وضعیت قرمز و سخت این استان پی برد. در البرز هم که در مسیر بسیاری از مسافران شمال قرار دارد به خاطر تعطیلات خرداد، مبتلایان به کرونا روند افزایشی داشته و هم اکنون ۲۴۲ نفر در بیمارستان‌های استان بستری هستند. به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۳۶۸ نفر در این استان جان خود را از دست داده‌اند.

اصفهان هم که همیشه یکی از مقاصد مسافران به شمار می‌آید و صنایع دستی و گز و پولکی‌هایش سوغات ثابتش هستند، این‌بار سوغاتی برایش آورده‌اند که راه نفسش را بسته است.

با افزایش رفت و آمد‌ها و البته مراعات نکردن اصول بهداشتی توسط خود اصفهانی اوضاع این منطقه به شرایطی رسیده که سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرده، با توجه به ابلاغ معاونت درمان استان و با هدف سازگاری با کرونا، تمام بیمارستان‌های استان اعم از دولتی و خصوصی مؤظف هستند بخشی از تخت‌های عادی و ای‌سی‌یو خود را به پذیرش بیماران کرونایی اختصاص دهند.

آرش نجیمی با اشاره به اینکه تعداد کل بستری‌های مبتلا به کرونا در استان اصفهان غیر از کاشان و آران و بیدگل ۴۳۶ نفر است، می‌گوید: «از این تعداد ۱۰۶ نفر با وضعیت حادتر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار