کد خبر: 1007267
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۵
انگار کرونا وحشی‌تر از قبل می‌تازد و روز به روز افراد بیشتری را با خود درگیر می‌کند. تاکنون بیش از ۵/ ۸ میلیون نفر در ۲۱۳ کشور و منطقه در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا شده‌اند. شمار قربانیان کووید ۱۹ به ۴۵۶ هزار و ۴۵۸ نفر رسیده‌است.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: چند روزی می‌شود آمار فوتی‌های ناشی از ابتلا به ویروس کرونا سه رقمی شده‌است. روز گذشته هم پس از وقفه‌ای یک روزه در آمار سه رقمی فوتی‌های کرونایی، با مرگ ۱۲۰ تن از هم‌وطنانمان آمار کل جان‌باختگان کرونا در کشور به۹ هزارو۳۹۲ نفر رسید. آمار بستری‌ها هم قابل‌توجه بود و در مرز چهار رقمی قرار داشت. از۲هزارو ۶۱۵ نفر بیماری که طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته شناسایی شدند، ۹۸۶ نفر‌شان در مراکز درمانی بستری شدند. سخنگوی وزارت بهداشت معتقد است مرگ و میر‌ها و بستری‌ها بازتاب عملکرد اجتماعی مردم در رعایت بهداشت فردی و فاصله‌گذاری در دو تا چهار هفته گذشته‌است. بنا به تأکید وی برای کاهش ابتلا و فوت ناشی از کرونا باید فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت و در بیرون از منزل از ماسک استفاده شود.

انگار کرونا وحشی‌تر از قبل می‌تازد و روز به روز افراد بیشتری را با خود درگیر می‌کند. تاکنون بیش از ۵/ ۸ میلیون نفر در ۲۱۳ کشور و منطقه در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا شده‌اند. شمار قربانیان کووید ۱۹ به ۴۵۶ هزار و ۴۵۸ نفر رسیده‌است. امریکا همچنان با اختلاف زیاد از سایر کشور‌ها در صدر فهرست مناطق درگیر با بیماری کووید ۱۹ قرار داشته و بالاترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده‌است. پس از آن، برزیل و روسیه نیز به لحاظ تعداد مبتلایان به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم جای گرفته‌اند. چین نخستین کشوری است که به طور رسمی موج دوم کرونا در کشورش را اعلام کرده‌است. هر چند دولت این کشور می‌گوید «جای نگرانی نیست و موج دوم کرونا در این کشور کاملاً تحت کنترل است.»

۳ رقمی ماندن فوتی‌های کرونا برای چندمین روز

در ایران هم درست در شرایطی که تصور می‌شد کرونا در مرز مهار قرار دارد و تعداد فوتی‌های این بیماری رو به کاهش بود به یک‌باره با روند افزایشی مبتلایان و فوتی‌ها مواجه شدیم و حالا چند روزی می‌شود تعداد فوتی‌های ناشی از کووید ۱۹ سه رقمی است. به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت استان‌های خوزستان، هرمزگان، کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی، ایرانشهر در سیستان و بلوچستان در شرایط خاص قرار دارند، اما همه مردم باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، زیرا در صورت عدم‌رعایت، ممکن است وضعیت استان‌های سفید هم به سمت هشدار برود.

بی‌توجهی مردم به کرونا دوباره جاده هراز و چالوس را یک طرفه کرد!

با تمام توصیه‌های بهداشتی و به‌رغم هشدار‌آمیز بودن آمار ابتلا و مرگ و میر‌های کرونایی، اما انگار شتابزدگی در برخی بازگشایی‌ها و موضع‌گیر منفعلانه برخی مسئولان در برابر کرونا موجب‌شده تا برخی از مردم تصور کنند کرونا تمام‌شده و بر همین اساس بدون رعایت هیچ‌کدام از دستور‌العمل‌های بهداشتی برنامه‌های عادی زندگی‌شان را از سر بگیرند. خیابان‌ها و مراکز خرید شلوغ و مردمی که بسیاری‌شان نه ماسک دارند و نه دستکش، در کنار آمار و ارقام سفر‌های تابستانی و یک‌طرفه‌شدن جاده‌های شمالی کشور همه حکایت از افرادی دارد که بی‌توجه به تبعات کرونا بر سلامتی و زندگی‌شان دل به دریا زده‌اند، اما کرونا ثابت کرده با کسی شوخی ندارد و این دل به دریا زدن‌ها ممکن است برای افرادی که توصیه‌های بهداشتی را جدی نمی‌گیرند تاوان سنگینی در بر داشته باشد.

بازگشت محدودیت‌ها به شکل منطقه‌ای

محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به کاهش حدود ۶۰ درصدی رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از کرونا در شهر تهران معتقد است «یک علت را مى‌توان بازگشایی اکثر مراکز دانست و مردم فکر می‌کنند، چون مراکز باز شده‌است باید کمتر رعایت کرد و دلیل دیگر کاهش یافتن محدودیت‌ها است.»

بنا به تأکید وی بازگشایی مراکز صنفى و صنعتی یکی از ضروریات اقتصادی کشور و البته همه جای دنیا است و طبیعتاً، چون پیش‌بینی می‌شود این ویروس مدت زیادی را مهمان کره زمین باشد نباید از رعایت کردن پروتکل‌ها خسته شد.

فرهادی با اشاره به ضعیف بودن زیرساخت حمل و نقل عمومی در کشور تصریح می‌کند: «با توجه به این مسئله، نباید طرح ترافیک برداشته می‌شد، از آن زمان حدود ۸ تا ۱۰ درصد افزایش آمار مسافران مترو و اتوبوس و تاکسى را داشته‌ایم که این موضوع پروتکل‌ها را با اختلال روبه‌رو می‌کند. البته اجرایى‌شدن طرح ترافیک به صورت آزمایشى بوده تا ستاد مبارزه با کرونا مجدداً تصمیم‌گیرى‌هایى را در این خصوص انجام دهند.»

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره بازگشت دوباره برخی محدودیت‌ها با توجه به افزایش آمار مبتلایان و رشد صعودى شیب کرونا هم اینگونه توضیح می‌دهد: «ما در این مدت داده‌هاى خودمان را جمع‌آورى بررسى کرده‌ایم. ستاد ملی کرونا در جلسه‌اش، این موضوع را بررسی خواهد کرد که آیا نیاز به بازگشت این محدودیت‌ها خواهد بود یا نه و اگر در آن جلسه تصمیم به بازگشت محدودیت‌ها باشد، قطعاً محدودیت‌ها به صورت کشورى مانند اوایل شیوع ویروس کرونا نخواهد‌بود، بلکه با پارامترهایى جدید از جمله تحلیل‌های منطقه‌ای، جغرافیایی، جمعیتى وضعیت بیماری و وضعیت بستری‌ها خواهد بود و محدودیت‌ها به شکل استانی و حتى منطقه‌ای خواهیم داشت و همینطور درباره برخى بازگشایى‌ها در مناطق کم خطر هم بررسی خواهیم داشت.»

احتمال کشف واکسن کرونا تا پایان سال

کرونا هنوز دارو و اکشن قطعی ندارد. طبق آخرین اعلام سازمان جهانی بهداشت، دست‌کم ۲۰۰ نوع واکسن کووید ۱۹ در مرحله اکتشاف قرار دارد که حدود ۱۰ نوع وارد مرحله آزمایش روی انسان‌شده و سه نوع از آن شامل واکسن چین به زودی وارد فاز سوم آزمایش بالینی می‌شود. سومیا سوامیناتان، دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت امیدوار است واکسن کرونا تا پیش از پایان سال ۲۰۲۰ کشف شود.

تعطیلی حج با ادامه وضعیت قرمز کرونا در عربستان

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح، نواب نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت از احتمال تعطیلی حج در سال جاری خبر می‌دهد و می‌افزاید: «با توجه به گسترش بیماری ناشی از ویروس کرونا در کشور‌های مختلف و افزایش روزافزون بیماران آن در دنیا و نیز عربستان، مسئولان این کشور در صورت شرایط موجود نمی‌توانند حج ۹۹ را برگزار کنند.»

به گفته وی با توجه به تشکیل کاروان‌ها و نام‌نویسی بیش از ۹۰ درصد زائران واجد شرایط برای اعزام به حج امسال و تعیین معین و معینه و عوامل اجرایی و ... فقط منتظر اعلام عربستان برای حضور در حج هستیم. بنا به تأکید نواب با توجه شیوع سریع ویروس کرونا بعید است عربستان بتواند وضعیت قرمز خود را به زرد یا سفید تغییر دهد.


مرحله دوم رزمایش کمک مؤمنانهدر ۳ فاز برگزار می‌شود

رئیس سازمان بسیج مستضعفین از برگزاری دومین مرحله از رزمایش کمک مؤمنانه در سه فاز خبر داد. بر این اساس بناست تا اولین مرحله این رزمایش در دهه امامت (از روز عید قربان تا عید غدیر)، مرحله دوم هم دهه اول محرم و سومین مرحله از رزمایش کمک مؤمنانه در دهه آخر ماه صفر برگزار شود. سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی درباره فعالیت بسیج در مهار کرونا با اشاره به برگزاری رزمایش کمک مؤمنانه گفت: «در مسئله ویروس کرونا ما پر قدرت وارد شده و از طریق رزمایش کمک مؤمنانه افراد قابل‌توجهی را شناسایی و به دنبال آن بسته‌های حمایتی به آنان ارائه کردیم. ما همچنین قادر هستیم که نهضت جهش تولید را همین‌گونه پر قدرت به سرانجام برسانیم.» وی با اشاره به رونمایی از برنامه این سازمان برای نهضت جهش تولید در بخش کشاورزی تصریح کرد: «وقتی بحث از جهش تولید به میان می‌آید، ما به عنوان سازمان بسیج باید همه کشاورزان، دامداران و صنعتگران را در نظر بگیریم، زیرا بسیج یک تشکیلات مردمی و نه حاکمیتی است و سپاه فقط از آن صیانت می‌کند.»

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبری برای چند برابر شدن تلاش مجموعه‌های انقلابی به منظور فائق آمدن بر مشکلات کشور تصریح کرد: «ملت ایران در دوره‌هایی مانند انقلاب، دفاع مقدس و معضل ویروس کرونا وحدت اسلامی خود را به نمایش گذاشتند.»

به گفته وی بسیاری از هموطنان ما که در کشور‌هایی از قبیل امریکا، کانادا، انگلیس و فرانسه اقامت دارند، به دنبال بازگشت به ایران هستند، از این‌رو وضع ما نسبت به این کشور‌ها در مهار ویروس کرونا بهتر است، اما باید تلاش کنیم که اپیدمی مجدد نداشته‌باشیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار