کد خبر: 1007396
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۷
واکنش نمایندگان ملت به قطعنامه ضد ایرانی آژانس
سه کشور اروپایی، سه‌شنبه ۲۷ خردادماه بیانیه‌ای با موضوع ادعایی «راستی‌آزمایی و نظارتِ ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» منتشر کردند و مدعی شدند که اقدام آن‌ها در کلید زدن‌ساز و کار موسوم به «مکانیسم حل اختلاف» در برجام از سر حسن نیت بوده است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: ‌ بیانیه‌ای که در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رأی گذاشته شد و با ۲۵ رأی موافق، منجر به بیانیه‌ای ضد ایرانی و غیرحقوقی علیه جمهوری اسلامی ایران شد. آژانس «اجازه ندادن» ایران به بازرسی از «دو مکان غیرهسته‌ای» را بهانه صدور قطعنامه علیه ایران قرار داده است؛ موضوعی که با واکنش رسمی جمهوری اسلامی ایران مواجه شد و مقامات دولتی کشورمان هشدار دادند صدور قطعنامه امکان راه حل مبتنی بر توافق را نابود خواهد کرد. به موازات واکنش‌های دولتی نمایندگان مردم در خانه ملت نیز در اظهار نظر‌های خود تأکید کردند اجازه نخواهند داد پای امریکایی‌ها و اروپایی‌ها به توان دفاعی و موشکی ایران باز شود.

سناریوی اروپایی‌ها، همسو با اهداف امریکا

فدا حسین مالکی در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به صدور قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: سناریو طراحی شده از سوی اروپایی‌ها در راستای خواسته‌های امریکاست بر این اساس آن چیزی که امروز اتفاق افتاده رخداد جدیدی نیست. وی ادامه داد: در گذشته شاهد این گونه اقدامات از سوی اروپایی‌ها بودیم و حتی در مذاکرات هسته‌ای و برجام حمایت‌شان از ایالات متحده برای کشورمان روشن بود.

نماینده زاهدان در مجلس بیان کرد: دو نگاه در موضوع مذاکرات کشورمان وجود داشت، نگاه اول این بود که بعضی‌ها قبول داشتند زمانی امریکایی‌ها با کشورمان کنار می‌آیند، اما نگاه دیگر بازی ایالات متحده با ایران بود. وی افزود: آن چیزی که پیش‌بینی می‌کردیم امروز اتفاق افتاد و امریکایی‌ها و اروپایی‌ها زمان را به نفع خود خریدند. شاید اگر وقتی که برای مذاکره متعدد با امریکایی‌ها و اروپایی‌ها اختصاص داده شد برای مسائل درونی کشور می‌گذاشتیم و در تکمیل ظرفیت‌های داخلی بهتر عمل می‌کردیم می‌توانستیم تحریم‌ها را دور بزنیم. مالکی عنوان کرد: بازی‌های اخیر اروپایی‌ها و امریکایی‌ها چیز جدیدی نیست، چون تلاش دارند تا از طریق فشار به ایران از خط قرمز کشورمان عبور و به مباحث دفاعی و امنیتی مطرح کنند. وی خاطرنشان کرد: کمیسیون امنیت ملی آینده اجازه ورود امریکایی‌ها و اروپایی‌ها به مسائل دفاعی و موشکی را نخواهد داد، چون این دیدگاه مجلس یازدهم است.

ایران فعالیت پنهانی ندارد

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس هم با اشاره به پایبندی صریح و شفاف ایران به تعهدات برجامی گفت: ایران در برابر جامعه جهانی مسئولانه عمل می‌کند.

حسن نوروزی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بار‌ها صریح و روشن اعلام کرده هیچ فعالیت پنهان هسته‌ای ندارد و تمام فعالیت‌هایش تحت نظارت آژانس است، مطرح کرد: ایران حتی گزارش‌های کاهش تعهدات برجامی خود و میزان ذخایر را کامل و شفاف اعلام کرده است. وی با بیان اینکه ایران هیچ پنهان کاری در موضوع هسته‌ای ندارد، تأکید کرد: رفع تحریم‌های هسته‌ای از ارکان اصلی برجام بوده است که نه تنها باید تأثیر مثبتی روی روابط تجاری و اقتصادی با ایران داشته باشد، بلکه این تأثیر مثبت باید بخصوص در زندگی مردم کشورمان نمود پیدا می‌کرد.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به پایبندی صریح و شفاف ایران به تعهدات هسته‌ای افزود: گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید در ساختار خروج امریکا از برجام، انفعال اروپا و عدم تحقق وعده‌های آن‌ها تدوین شود. نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس با تأکید براینکه ایران در برابر جامعه جهانی مسئولانه عمل می‌کند، ادامه داد: با این حال امریکا بر خلاف ضوابط بین‌المللی از برجام خارج شد و اروپایی‌ها هم مسئولانه عمل نکرده‌اند، بنابراین اروپا به جای بیانیه گام‌های عملی را بردارد.

ماندن در برجام پس از خروج امریکا خوش‌خیالی بود

فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما، با بیان اینکه برجام با گروه ۱+۵ معنا داشت، گفت: امریکا بود که نمی‌گذاشت تفاهمی صورت گیرد.

نماینده مردم کازرون در مجلس یازدهم گفت: پس از خروج امریکا از برجام، ماندن ما در توافق هسته‌ای خیلی، قابل قبول نبود بلکه دست و پازدن اضافه و خوش خیالی در قبال سه کشور اروپایی بود. وی افزود:، چون امریکا عامل اصلی خشونت بود، علیه کشورمان پرونده‌سازی می‌کرد و زمانی که از برجام خارج شد، توافق هسته‌ای دیگر موضوعیت نداشت و ماندن ما هم قابل قبول نبود، چون توافقنامه‌ای برای امریکایی‌ها بود نه اروپایی‌ها پس عملاً توافقی وجود ندارد.

عباسی تأکید کرد: با خوش خیالی تصور می‌شد که سه کشور اروپایی کانال‌های مالی را باز می‌کنند و تحریم‌ها را بر می‌دارند، اما دیدیم که هیچ یک از این‌ها که در خور متن برجام باشد انجام نشد و نباید کلاً به آنان امید می‌بستیم. رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام، گفت: در گذشته، درباره دقیق نبودن متن برجام و احتمالاًت مربوط به سوء استفاده امریکا و کشور‌های اروپایی و تلاش برای صدور این گونه قطعنامه‌ها تذکر و هشدار داده شد، اما شاید مسئولان اجرایی نیز توجه لازم را به تذکر منتقدان نکردند.

نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه گام‌هایی که ایران در کاهش تعهداتش برداشت برای طرف غربی کافی و چشمگیر نبود و آنان در سال‌های اخیر در پی سندسازی علیه کشورمان بودند. وی با رد ادعای پیشین مبنی بر وجود دو سایت هسته‌ای در اطراف تهران تأکید کرد: مطمئناً این دو مکان جزو تأسیسات هسته‌ای نیست و از آن برای انبار یا زمین‌هایی برای فعالیت‌های خدماتی استفاده می‌شد که با ارائه اطلاعات غلط از جانب رژیم صهیونیستی و به دستور امریکایی‌ها منجر به اعمال فشار به کشورمان برای نشان دادن این مناطق و دسترسی به مناطق دیگر شد. عباسی گفت: خوشبختانه این بار خواسته آنان برای دسترسی مشابه، با مقاومت مسئولان کشورمان مواجه شد و اجازه دسترسی به سایت‌هایی که آنان ادعا می‌کنند داده نشد، به همین علت در پی چنین مقاومتی پیش بینی می‌شد که سه کشور اروپایی علیه کشورمان اقدام کنند که نتیجه آن قطعنامه اخیر است که با مخالفت چین و روسیه صادر شد. وی افزود: البته مهره چینی‌ها در شورای حکام آژانس به نحوی است که کشور‌های همسو با غربی‌ها در تصویب این قطعنامه نقش داشتند، اما این مصوبه، مسئله خاصی برای ما ایجاد نمی‌کند و صرفاً تذکری از جانب آژانس است که در مهلت مشخصی با آنان همکاری کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا به‌رغم ادعای بسته شدن پرونده PMD علیه کشورمان، دوباره ادعا‌هایی درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای گذشته کشورمان می‌شود، گفت: این اشتباهی است که متأسفانه مصرف داخلی داشت و مسئولان ذی‌ربط در این باره تا حدی صداقت به خرج ندادند. این نماینده مجلس بار دیگر بر انسجام مدیریتی و حاکمیت تفکر علمی در داخل و نیز وحدت، همفکری و همدلی جناح‌های مختلف برای ایستادگی جمعی در مقابله با دشمنان و اتخاذ سیاست واحد برای استیفای حقوق هسته‌ای تأکید کرد.

عباسی افزود: باید در این زمینه از نظر همگان به خصوص دیدگاه منتقدانی که در این سال‌ها با صداقت مضرات برجام را گوشزد کردند توجه شود در حالی که متأسفانه به آنان توجه نشد.

جنازه برجام را هم کرکس‌ها بلعیده‌اند

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در صفحه شخصی خود در توئیتی در واکنش به قطعنامه شورای حکام نوشت: برجام مدت‌هاست مرده است. امروز جنازه‌اش را هم کرکس‌ها بلعیدند. آیا اکنون برنامه دولت دل بستن به استخوان‌هاست؟

رئیس فراکسیون «اقدامات پیش‌دستانه علیه تهدیدات امریکا» در مجلس پیش‌تر با اشاره به اقدام اخیر تروئیکای اروپا علیه ایران، در توئیتی انتقادی نوشته بود: در فتح الفتوح بودن برجام همین بس که دولت با دست خود تمامی ابزار‌های فشار جهت تحقق منافع ملی را بی اثر کرده است. مفهوم خسارت محض با اقدام اخیر تروئیکای اروپا بهتر درک شد مجلس پشتیبان دولت در عرصه بین‌المللی است، اما اگر دولت پاسخ قاطع ندهد، جهت اعاده عزّت ملی ناچار به ورود به موضوع هستیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار