کد خبر: 1008471
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۴
ظاهراً گرمای درگیری فروکاسته است، اما تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین و هند در دو طرف مرز مورد مناقشه‌شان به شدت سرگرم فعالیت ساختمانی هستند. علاوه بر این با افزایش پرواز بالگرد‌ها و جنگنده‌های چینی در خطوط مرزی با هند، ارتش این کشور سامانه‌های راکتی متحرک خود را در منطقه «لداخ شرقی» مستقر کرده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این فعالیت‌های ساخت و ساز در مرز و در بلندی‌های کوهستان قره‌خرم یک هفته پس از درگیری مرگبار با کشته شدن ۲۰ سرباز هندی آغاز شده است.

تصاویر ماهواره‌ای از سوی کمپانی تصاویر ماهواره‌ای به نام ماکسار، مستقر در کلرادو امریکا نشان می‌دهد که ساخت و ساز‌های جدید در سراسر دره رودخانه گالوان در حال انجام است و این در حالی صورت می‌گیرد که دیپلمات‌های دو کشور گفته‌اند، فرماندهان ارتش هند و چین با حل بن‌بست موجود در منطقه موافقت کرده‌اند.

در همین حال، استیو وود، معاون رئیس این کمپانی گفته، از ۲۲مه تصاویر نشان می‌دهد که کاروان‌هایی از کامیون‌های سنگین، دستگاه‌های حفاری، بولدوزر و برخی تجهیزات مسلح زرهی به سمت دره گالوان و مرز مورد مناقشه در حرکت بوده‌اند. کریس بیگرز، تحلیلگر ارشد در کمپانی اطلاعات جغرافیایی HawkEye ۳۶۰ گفت، پیش و پس از درگیری‌های مسلحانه بین دو طرف، چین در حال انتقال تجهیزات ساختمانی، سرباز و جنگ‌افزار‌های نظامی به سمت «خط واقعی کنترل» بود. این تصاویر نشان می‌دهد که هند دیواری را در طرف خود ایجاد کرده و چین نیز یک اردوگاه نظامی در انتهای جاده‌ای مرتبط با پایگاه‌های نظامی این کشور در مرز بین دو کشور ساخته است. این تصاویر همچنین نشان‌دهنده شکننده بودن و ضعف توافق بین فرماندهان نظامی بین دو کشور است.

چین گفته که هند نخستین بار وضعیت موجود در منطقه مورد مناقشه را در اوت گذشته میلادی تغییر داد؛ زمانی که وضعیت جامو و کشمیر را به دو قلمروی فدرالی تبدیل کرد که شامل قلمرو جامو و کشمیر و قلمرو لداخ می‌شود. نقشه‌های جدید منتشر شده از سوی هند در پی این اقدام، باعث خشم پکن شد، چون نشان می‌داد که آکسای چین، منطقه‌ای تحت امر چین و مورد مناقشه با هند، بخشی از لداخ است. مقام‌های هند نیز گفته‌اند که این بن‌بست در منطقه مورد مناقشه در اوایل مه سال جاری میلادی و زمانی آغاز شد که تعداد زیادی از سربازان چینی وارد قلمرو تحت کنترل هند در سه بخش در لداخ شدند و چادر برپا کردند. سخنگوی وزارت خارجه هند گفته که در جریان نشست ششم ژوئن، دو طرف توافق کردند از خط واقعی کنترل (مرز میان دو طرف) تبعیت کرده و به آن احترام بگذارند و از هرگونه اقدامی که به تغییر وضعیت کنونی منجر می‌شود، اجتناب کنند. از سوی دیگر یک مقام دولت هند روز شنبه در این زمینه گفت: «در گامی تقویت کننده، سامانه‌های موشکی نیروی زمینی و هوایی هند برای مقابله با بالگرد‌ها و جنگنده‌های چینی در منطقه مستقر شده‌اند.» به گفته منابع مطلع، نیروی هوایی چین از جنگنده‌های پیشرفته «سوخو-۳۰» و سایر بمب‌افکن‌های راهبردی خود در خطوط مرزی با هند استفاده کرده و هند نیز به همین دلیل خواستار دریافت سامانه‌های «اس-۴۰۰» از روسیه برای تقویت پدافند خود و مقابله با تحرکات هوایی چین شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار