کد خبر: 1008480
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۸
شاعر منتقد ادبی اصفهانی مطرح کرد:
پنجمین شب از هفت شب «شعرنیوش» با حضور «امیرحسین یاوری» و اجرای «محمدرضا یزدانپرست» در مرکز آفرینش های ادبی قلمستان وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ،امیرحسین یاوری در پنجمین شعرنیوش با گرامیداشت یاد «علیرضا راهب» شاعر، ترانه‌سرا و منتقد ادبی که در اثر بیماری کرونا در پنجم تیرماه چشم از دنیا فروبست، اظهار داشت: جریان شناسی شعر اصفهان از رودکی آغاز می شود و با بیدل دهلوی و حافظ به اوج می رسد و تا امروز امتداد یافته است. 

وی با اشاره به اینکه شعر فراتر از گفتگوی معمولی است، تصریح کرد: جریان موازی با شعر اصفهان در شعر خراسان و با شاهنامه به شکوه رسید.

این شاعر و منتقد ادبی اصفهان با بیان اینکه در شعر سعدی، هنر کارکردی را می توان جستجو کرد، افزود: ظرافت کلام و استفاده از تکنیک و نگاه هنرمندانه در شعر اصفهان به اوج می رسد و در جریان شعر اصفهان معنای خطی منظور نیست و شعر رنگ زیست بوم و زندگی روزمره به خود می گیرد.

وی شعر نیما را نماد درک کلمات از زیست بوم شاعر معرفی کرد و گفت: در شعر سپید تجربه با کلمات استخراج می شود.

یاوری فضای شعر اصفهان را کلاسیک معرفی کرد و با یادآوری خاطره ای از جمع های ادبی گفت: اگر در انجمن های ادبی، شعر سپید خوانده می شد ملزم به سرودن غزل می شدیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین شعرش را برای مادربزرگش و در سن ده سالگی سروده است، گفت: این شعر سپید بلند در دفتر شعر«در حوالی من» منتشر شد.

این سپیده سرای اصفهانی، «محمود نیکبخت» را یکی از اساتید حوزه شعر اصفهان دانست و افزود: محمود نیکبخت، یکی از شریف ترین شاعران و مترجمان اصفهانی و از اهالی جنگ اصفهان است که به طور جدی و روشمند کتابها و مقالاتی در نقد آثار بزرگان ادبیات معاصر مانند شاملو و فروغ فرخزاد نگاشته است.

وی با اشاره به مقاله «چراباید از محمود نیکبخت آموخت؟» گفت: می توان بوم گرایی را در نقد ادبی با یادآوری نقدهای نیکبخت بر شاملو و دیگر شاعران شناخت. همچنین شعر و برخورد با مقوله شعررا از نظرگاه لمس و محیط خود در بوم نگری جست.

یاوری مهترین ویژگی «محمود نیکبخت» را شرافت وی دانست و افزود: نیکبخت همواره جانب انصاف را رعایت می کند و در ادبیات جدی است؛ من از طریق ناشر «مشعل» با نیکبخت آشنا شدم و بیشتر به سخاوت و اخلاق حرفه ای و سوادش در ادبیات پی بردم.

این شاعر اصفهانی با بیان ژانرگریزی جهان شعری اش، گفت: اصالت شعر، هنر را بازتولید می کند و ارتباط و گفتگو در هنر متجلی می شود.

وی افزود: نمی توان با انتخاب ژانر، تفاهم را به واقعیت در شعر تبدیل کرد و همین دلیل باعث می شود به دنبال موضوع خاصی در شعر نباشم تا بتوانم در همان لحظه وارد گفتگو شوم و شعرم رنگ تقلید به خود نگیرد.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار