کد خبر: 1008608
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
خیزش محسوس کرونا در همه جای کشور احساس می‌شود. بر اساس گزارش اپیدمیولوژی منتشر‌شده از سوی وزارت بهداشت، در هفته منتهی به ششم تیرماه، روند کشوری کووید ۱۹ دارای تغییرات مختصر صعودی است و از طرفی هم روند صعودی یا شروع پیک در ۱۱ استان گزارش شده‌است. استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته با جان باختن ۱۶۲ بیمار کرونایی، بیشترین تعداد فوت مبتلایان به کووید ۱۹ از ابتدای پیدا شدن سر و کله این ویروس در ایران به ثبت رسید. همچنین طی ۲۴ ساعت منتهی به دوشنبه ۲ هزار و ۵۳۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۶۱ مورد بستری شدند. طبق گزارش‌های رسمی از روز یک‌شنبه موارد بیماری در تهران خیز قابل‌توجهی داشته‌است و آمار بستری‌های کرونا در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های پایتخت هم بیشتر شده‌است. گزارش اپیدمیولوژی منتشر‌شده از سوی وزارت بهداشت هم از روند صعودی یا شروع پیک در ۱۱ استان کشور خبر می‌دهد. در این میان تنها تدبیر قابل اجرای دولت درخواست از مردم برای رعایت دستور‌های بهداشتی و پیوستن به پویش «من ماسک می‌زنم» است؛ سایر مسئولان هم فعلا ترجیح داده‌اند در برابر مرگ‌ها و روند افزایشی ابتلا به کرونا سکوت کنند!

خیزش محسوس کرونا در همه جای کشور احساس می‌شود. بر اساس گزارش اپیدمیولوژی منتشر‌شده از سوی وزارت بهداشت، در هفته منتهی به ششم تیرماه، روند کشوری کووید ۱۹ دارای تغییرات مختصر صعودی است و از طرفی هم روند صعودی یا شروع پیک در ۱۱ استان گزارش شده‌است. استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اوضاع پایتخت هم چندان مساعد نیست و از روز گذشته خیز قابل‌توجهی در آمار موارد بیماری در تهران داریم که نگران‌کننده است. وی معتقد است: «بی‌تردید این افزایش آمار بازتاب عملکرد ما در بحث بازگشایی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.»

آمار بستری‌شدگان به ترخیص‌شدگان پیشی گرفت

روند شتابزده بازگشایی‌ها از یک سو و نبود امکانات و زیرساخت‌های مناسب حمل و نقل عمومی از سوی دیگر موجب‌شده تا تراکم جمعیت در وسایل حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و مترو به روز‌های قبل از شیوع ویروس کرونا باز گردد. جمعیت متراکمی که تقریباً بی‌هیچ فاصله فیزیکی در اتوبوس و مترو به یکدیگر چسبیده‌اند، مستعد انتقال هر نوع ویروس و بیماری هستند، چه برسد به کرونایی که به گفته معاون کل وزارت بهداشت هر یک مبتلا می‌تواند ۴۰۶ نفر را آلوده کند. بگذریم از اینکه با تمام شلوغی و تراکم جمعیت حاضر در فضای بسته اتوبوس و مترو، برخی مسافران حداقل دستورات بهداشتی را هم رعایت نمی‌کنند و ماسکی بر صورتشان نیست. بر این اساس اگر یکی از مسئولان ستاد ملی کرونا برای لحظاتی در یکی از ایستگاه‌های بی آر تی یا مترو بایستند و وضعیت آمد و شد مردم را از نزدیک مشاهده کند می‌تواند به روشنی دلیل روند افزایشی ابتلا، بستری و مرگ بیماران کرونایی را متوجه شود. در چنین شرایطی محمود ترفع مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران معتقد است: «فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان اتوبوسرانی شهرداری تهران تا ۵۰ درصد رعایت می‌شود.»

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران که روز‌های پیشین هم از روند افزایشی بیماری در پایتخت می‌گفت، روز گذشته از افزایش بستری‌های کرونا در بخش‌های ویژه خبر می‌دهد.

زالی با اشاره به اینکه میزان بیماران مبتلا به کرونا و بستری‌شدگان در بخش‌های عادی و ویژه به شکل چشمگیری روند صعودی داشته‌است، می‌گوید: «تعداد بیمارانی که طی ۲۴ ساعت گذشته از بیمارستان‌های تهران نیز مرخص شده‌اند ۴۷۰ نفر بوده و به طور کلی برای اولین بار آمار بستری شدگان به ترخیص‌شدگان پیشی گرفته‌است.»

ناوگان حمل و نقل عمومی بیشترین مرکز تجمعی در تهران

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نگاه واقع‌بینانه‌تری به ماجرا دارد و با اشاره به افزایش تراکم جمعیت و خطر شیوع کرونا در ناوگان حمل و نقل عمومی می‌گوید: «مشخصاً بیشترین مرکز تجمعی در شهر تهران مربوط به مترو و ناوگان حمل و نقل عمومی است.»

زالی با اشاره به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اجباری‌شدن استفاده از ماسک در تجمعات اظهار داشت: در کلانشهر تهران مراکز تجمع متناسب با تردد‌ها و حضور فیزیکی افراد قابلیت تعریف دارد.

به گفته وی، مراکز خرید، فروشگاه‌های بزرگ، اداره‌ها و مراکزی را که فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی انجام می‌دهند، دیگر مراکز پرتردد و پرتجمع تهران هستند و به طورکلی شاخص مدت زمان حضور افراد، میزان تراکم و فضای محیط می‌تواند خطر انتقال ویروس کرونا را به صورت تصاعدی از فردی به فرد دیگر افزایش دهد.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه طبق آخرین مطالعات جهانی استفاده از ماسک می‌تواند به شکل قابل‌توجهی انتقال کرونا را کاهش دهد، تأکید می‌کند: «آمار بیانگر این مطلب است که استفاده از ماسک می‌تواند حتی در عدد مولد پایه که شاخص رصد وضعیت اپیدمی در جامعه است، اثرگذار باشد.»

وی در پاسخ به این سؤال که تجمع چه تعداد از افراد کلونی جمعیتی تلقی می‌شود، اینگونه توضیح می‌دهد: «در این باره هنوز اجماع جهانی وجود ندارد، در برخی کشور‌ها بر اساس شیوه‌نامه عدد سه، برخی پنج و در برخی کشور‌ها این عدد به سقف ۲۰ نفر نیز می‌رسد. در کشور ما با کمک از اساتید همه‌گیر‌شناسی می‌توانیم به عدد پایه استاندارد تجمعی دست یابیم. این عدد در مورد فضا‌هایی که شرایط مواج دارند، تجمعات خطر‌آفرین حدود ۲۰ نفر است، اما در برخی کشور‌ها با توجه به شرایط بحرانی این عدد به صورت سختگیرانه‌تر اعمال می‌شود و در برخی موارد حتی به عدد سه نفر نیز می‌رسد.»

افزایش بستری در بخش مراقبت‌های ویژه

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به آخرین مبتلایان کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته می‌گوید: «تهران در ساعاتی که گذشت شرایط متفاوت‌تری را تجربه کرده‌است و بالغ بر ۳۹۹ بیمار در بخش‌های عادی بستری شده‌اند. این آمار بیانگر فاصله معنادار این رقم در مقایسه با روز‌های گذشته است. ۱۲۲ بیمار مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند که در طول دو هفته گذشته، آمار جدید افزایش زیادی داشته‌است.

به گفته زالی ۶/ ۸ درصد بیماران مبتلا به کرونا که به بخش‌های سرپایی بهداشت و درمان مراجعه کرده‌اند نیز نیاز به بستری در بخش‌های بیمارستانی داشته‌اند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در پایتخت تأکید می‌کند: «کادر درمان فرسوده شده‌اند.»

احتمال ابتلا و مرگ کودکان

پیچیدگی‌ها و تغییر رفتار این ویروس ابعاد مبارزه با آن را پیچیده‌تر می‌کند. حالا آنطور که مینو محرز، عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی می‌گوید، خطر ابتلای کودکان به کرونا هم کم نیست و در مواردی کودکان با علائم شدید به بیماری کووید۱۹ مبتلا می‌شوند و حتی در مواردی فوت می‌کنند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۰
0
0
✨ توجه کنیم و دنبال علت باشیم نه معلول!!!!!

اما چرا این وضعیت به این شکل در آمد؟؟؟!!!!!

در ارتباط با بحث ویروس منحوس کرونا ؛
اشکال کار عمدتا به تصمیم گیرندگان و هدایت کنندگان کشوری برگشت دارد ، نه به مردم!!!

مردم فهیم و نجیب ایران در تمام عرصه ها ، ثابت نموده اند که اگر حقیقتی را بر اساس واقعیت های موجود دریافت داشته اند ، با تمام توان و وجود ، تسلیم تصمیم گیرندگانِ میدان بوده و هستند و خواهند بود .
نمونه عینی این ادعا ، ملت ایران در تعطیلات نوروز سال 1399 که بحث شیوع ویروس کرونا جدی بود ، با توجه به تصمیمِ تصمیم سازان ، که با جدیت کامل در این عرصه ورود نموده بودند ، آنها نیز تقریبا بصورت صد در صدی تسلیم شده و حتی برای سیزده نوروز ، از خانه ها بیرون نیامده و آن تعطیلی تاریخی را رقم زدند که در تاریخ نیز ثبت گردید .

اما تصمیم گیرندگان ، کم کم فضاهای عمومی را رها نموده و به حال خود واگذاشتند ؛ در جایی که اگر تهدید به قوت خود باقیست ، مأموران و کنترل کنندگان باید در فضاهای عمومی حضور داشته و بررسی های لازم و نظارت های دقیق و راهنمائی های لازم را به مردم ارائه میدادند!!!

ولی همین الآن که بنا به اعلام خودشان سیر صعودی ویروس منحوس را در کشور شاهدیم ، در چند نقطه عمومی و جاهایی که تجمعات شکل می گیرد ، مأموران بهداشت بصورت رسمی حضور داشته و جمعیت را چک نموده و تذکرهای لازم را ارائه می نمایند؟؟؟!!!!!!

همین الآن ، چند مرکز بهداشت ، یا بهداری ، یا بیمارستان که زیر مجموعه یهداشت است ، کنترل بصورت دقیق و صد در صدی انجام می شود؟!!!

از طرفی متأسفانه چون دولت تدبیر و امید ، اعتمادها و اعتبارها را زیر پا نهاده است ، حتی در خیلی از وقت ها ، آمارهای اعلامی که رسما از طرف صدا و سیما اعلام میگردد ، خیلی ها ابراز میدارند که چه معلوم که این آمارها دقیق باشد یا صحت داشته باشد!!!

تذکری جدی به "دولت تدبیر و امید" :

حد اقل با رفتار و اعمال خود ، دولتمردان در اقدامات خود ، اعتبار و اعتماد را به جامعه ایرانی بازگردانند .

یا علی ابن موسی الرضا مددی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار