کد خبر: 1009166
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۵
روز گذشته محمد‌رضا درویش، مدیر کل سابق سازمان محیط‌زیست در دوران خانم ابتکار در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشگاه آزاد از تعداد محیط‌بانان کشور انتقاد کرد. وی به تعداد محیط‌بانان اندک کشور ژاپن اشاره کرده و مدعی شده که تمام مردم این کشور محیط‌بان هستند!
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین: محمدرضا درویش با بیان اینکه ما الان در ایران حدود ۳ هزار محیط‎بان داریم و نیرو‌های سازمان جنگل‎ها هم ۵، ۴ هزار نفر هستند که در این حوزه انجام وظیفه می‎کنند، گفت: «همواره گفته می‎شود که به ازای هر هکتار تعداد محیط‎بان یا جنگل‎بان خیلی کم است، اما همین مسئله نشان می‎دهد درک درستی از شرایط روز مدیریت عرصه‎های منابع طبیعی و محیط‎زیست در بین مدیران این دستگاه‎ها وجود ندارد. اخیراً با معاون سازمان محیط‎زیست ژاپن ملاقات کردم که ۱۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد. کل تعداد پرسنل سازمان محیط‎زیست آن به ۵۰۰ نفر نمی‎رسد و سازمان محیط‎زیست ما حدود ۷ هزار نفر پرسنل دارد و سازمان جنگل‎ها حدود ۱۴ هزار نفر پرسنل. باز می‎گوییم نیرو کم است. چرا در ژاپن نیرو ۵۰۰ نفر است و برای ۱۳۰ میلیون نفر کافی است و الان ۲۱ هزار نیرو برای ۸۰ میلیون ایرانی کم است؟»

وی در ادامه توضیح داده که «جمعیت ژاپن را طوری تربیت کرده‌اند که خودشان حافظ طبیعت هستند. از تکنولوژی‎های روز هم استفاده می‎کنند که اگر متخلفی وجود داشت، بتوانند چهره را شناسایی و او را بازداشت کنند. ما این کار را نکرده‎ایم و تنها ادعا می‎کنیم و این معضل ایجاد می‎شود. اصلاً با افزایش تعداد محیط‌بان‌ها یا جنگل‌بان‌ها شما نمی‎توانید امنیت را برقرار کنید.»

این در حالی است که قیاس ایران و ژاپن از نظر مخاطرات محیط‌زیستی کاملاً اشتباه است. چطور می‌توان کشور ایران را که در سال‌های اخیر حدود ۱۳۰ شهید محیط‌بان داشته با ژاپنی که خون از بینی محیط‌بانش نمی‌آید مقایسه کرد؟!

در یک دهه اخیر بیش از ۱۳۰ نفر از محیط‎بانان ایرانی شهید شده‌اند. صد‌ها نفر هم زخمی شده‌اند و خانه و خانواده بسیاری از آن‌ها هم آسیب‌دیده است. یک جنگ اعلام‎نشد‌ه بین محیط‏بانان و متخلفان در منابع طبیعی ایران در جریان است. یکی از مهم‌ترین دلایل این جنگ نابرابر هم انبوه ثروت‌های زمینی و زیر‌زمینی در کشور ماست. منابع با ارزشی همچون معادن کمیاب سنگ و فلز ایرانی که در ژاپن موجود نیست تا مافیا را به جان محیط‌بان بیندازد.

«رنجر» مترادف انگلیسی محیط‌بان است و در دیگر کشور‌ها به محیط‌بان رنجر می‌گویند. رنجر‌ها دوره‌های مهارتی و تخصصی ویژه‌ای را می‌گذرانند تا آماده خدمت شوند، اما همه جا ژاپن نیست که به‌خاطر شرایط ویژه محیطی و اجتماعی‌اش با چند صد محیط‌بان سر و ته حفاظت از منابع طبیعی هم بیاید.

بخشی از حرف‌های درویش که ناظر به کارمندان بسیار برای حفاظت از محیط ایرانی است، پربیراه نیست، اما نانوشته نباشد گذاشت که سال‌هاست ایران با تعداد اندک محیط‌بان دست و پنجه نرم می‌کند و محیط‌بان ایرانی شش برابر استاندارد محیط‌بانی خدمت‌رسانی می‌کند. جای شگفتی دارد که یک مدیر ارشد محیط‌زیست چنین نگاه سطحی به محیط‌بانی داشته باشد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
احمد كاظمي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
0
از اين دست نوشته ها بيشتر استفاده كنيد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار