کد خبر: 1009208
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸
رییس شورای ملی زعفران گفت: ایران به رغم داشتن مزیت و انحصار در تولید و تامین زعفران برای بازارهای بین‌المللی، تعیین کننده قیمت آن در این بازارها نیست و در این زمینه از قافله عقب مانده است.

 محسن احتشام در دومین جلسه هم‌اندیشی "ساماندهی اقتصاد زعفران" گزارش داد: جامعه هدف کسب و کار زعفران، کشاورزان، صادرکنندگان، مسوولان دولتی و محلی هستند که همه آنان و حتی مصرف کنندگان نیز به نوعی از شرایط موجود در این بخش ناراضی هستند.

وی افزود: عمده دلیل این نارضایتی، نبود ظرفیت و توان لازم برای ثابت نگه داشتن نرخ پایه صادراتی این محصول است به طوری که با روند تغییر نرخ ارز سودی عاید کشاورز زعفران‌کار ایرانی نمی‌شود و تنها دلالان از این بازار نفع می‌برند.

رییس شورای ملی زعفران، کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای را نیز از مشکلات اصلی در حوزه صادرات برشمرد و ادامه داد: گروهی تلاش برای مهار سوداگری در این بخش را انحصارگرایی جلوه می‌دهند این در حالی است که هدف ما، مدیریت فرآیند صادرات زعفران، سازماندهی، ساماندهی و کنترل این بخش است.

وی مدیریت در فرآیند صادرات را یکی از پیشنهادات مطرح شده خواند و گفت: صادرکننده زعفران باید عضو اتحادیه صادرکنندگان زعفران باشد و از تمامی قوانین و سیاست‌های تعیین شده توسط تشکل خود در جهت برندسازی، جلوگیری از خام‌ فروشی، جایگاه‌ یابی، کسب ارزش ‌افزوده و اشتغالزایی پیروی کند، در غیر این صورت صادرکننده محسوب نمی‌شود.

احتشام افزود: امروز به ثبت جهانی برند زعفران، مدیریت در حوزه صادرات زعفران، استراتژی‌های بازار و بازاریابی آن و سازمان ناظر بر اجرای صحیح این برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات نیاز داریم تا دست دلالان از این بازار کوتاه و ظرفیت‌های این محصول برای کشور بالفعل شود.

دبیر شورای ملی زعفران نیز در این نشست گفت: هزینه برداشت زعفران و جداسازی کلاله از گل با دست برای کشاورزان بسیار زیاد است و این هزینه سنگین توان رقابت را از کشاورز می‌گیرد.

فرشید منوچهری افزود: شورای ملی زعفران نیز بارها درخواست کمک برای تامین تجهیزات و ماشین‌آلات لازم را مطرح کرده اما تاکنون بودجه‌ای برای این منظور اختصاص نیافته است.

وی ادامه داد: ۱۷.۵ درصد تولید ناخالص بخش کشاورزی خراسان رضوی مربوط به محصول زعفران است اما حتی ۱۰ درصد از بودجه استان را هم به توسعه این بخش اختصاص نمی‌دهند، غفلت از چنین ظرفیت‌هایی، عامل اصلی در عدم توسعه این بخش است.

دبیر شورای ملی زعفران گفت: نبود دستگاه برای جداسازی پیاز زعفران نیز سبب می‌شود کشاورز به ناچار مازاد پیاز زعفران خود را به قاچاقچیان بفروشد و در ادامه نیز پیاز زعفران ایران به کشورهایی مثل افغانستان راه پیدا می‌کند و بعد از گذشت مدتی این کشور را به رقیب ما در همین حوزه تبدیل می‌نماید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار