کد خبر: 1009626
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۲
پیام محرمانه سران مصر، عربستان و امارات به تل‌آویو
رفتار منافقانه برخی دولت‌های عربی تمام شدنی نیست. اردن روز سه شنبه میزبان یک نشست ویدئوکنفرانس عربی- چینی بود؛ نشستی که در آن وزرای خارجه چین و کشور‌های عربی با صدور بیانیه‌ای، برنامه الحاق رژیم صهیونیستی را رد کردند و اجرای آن را افزایش و توسعه سیاست‌های خطرناک اشغالگری و رفتار‌های خشونت‌طلبی و نقض حقوق مردم فلسطین خواندند. همزمان، روزنامه یسرائیل هیوم (اسرائیل الیوم) فاش کرد که مصر، عربستان و امارات پیامی به تل‌آویو فرستاده‌اند و گفته‌اند که نسبت به طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی بی‌تفاوت هستند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: یسرائیل هیوم دیروز از قول منابع سیاسی اسرائیلی فاش کرد که سران عرب در پیامی که ظاهراً محرمانه است به تل‌آویو گفته‌اند باید درباره احتمال واکنش گسترده ملت‌های‌شان به اجرای طرح الحاق، سیاست «انگشت روی ماشه» را اتخاذ کنند، اما خودشان نسبت به آن بی‌توجه هستند و تنها به محکوم کردن نمادین آن اکتفا می‌کنند. این پیام ظاهراً از طرف سران مصر، امارات و عربستان به تل‌آویو با این مضمون است که تنها درصورت شکل‌گیری اقدامات خشونت‌آمیز و تأثیر آن بر حکمرانی‌شان ناگزیر به فعالیت علیه طرح الحاق خواهند شد. به نوشته اسرائیل الیوم، تنها طرف عربی که به شدت با این طرح اعلام مخالفت کرده، محمد دوم، پادشاه اردن است که از قضا کشورش دیروز میزبان یک نشست آنلاین در خصوص همکاری‌های مشترک چین و کشور‌های عربی بود. در این نشست که نهمین نشست مشترک چین و عرب‌ها محسوب می‌شود، بیانیه‌ای صادر و در آن برنامه الحاق رژیم صهیونیستی رد و اجرای آن باعث افزایش و توسعه سیاست‌های خطرناک اشغالگری و رفتار‌های خشونت‌طلبی و نقض حقوق مردم فلسطین بیان شده است. در بیانیه مشترک چین و کشور‌های عربی بر ادامه هماهنگی برای حمایت از مسئله فلسطین و حقوق غیرقابل تصرف مردم این سرزمین از جمله حق تعیین سرنوشت، استقلال کشور فلسطین بر اساس مرز‌های ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، حق بازگشت و جبران خسارت به آوارگان فلسطینی بر اساس قطعنامه شماره ۱۹۴ سازمان ملل تأکید شده است.

بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی «المملکه» اردن، در این بیانیه که «بیانیه امان» نامگذاری شده است، توافقی بین چین و وزرای خارجه کشور‌های عربی شرکت‌کننده در این نشست در حضور «احمد ابوالغیط»‌انجام شد که بر اساس آن، تمامی شیوه‌ها و سیاست‌هایی که هدف آن‌ها تغییر وضعیت حقوقی و تاریخی قدس شرقی اشغال شده و از بین بردن ترکیب جمعیتی و همچنین تغییر ساختار فرهنگی عربی آن باشد، باطل است و هرگونه فعالیت گروه‌های دیپلماتیک در قدس باید بر اساس تعهد به وضعیت تاریخی و حقوقی «مسجدالاقصی» انجام شود. بیانیه مشترک چین و کشور‌های عربی از رژیم صهیونیستی خواسته است که نسبت به رفع محاصره غزه اقدام کند و ضمن محکوم کردن استفاده از زور علیه شهروندان فلسطینی و بازداشت اداری و خودسرانه آن‌ها از سوی نیرو‌های اشغالگر، آزادی همه زندانیان و بازداشت‌شدگان عرب و فلسطینی و اجرای مصوبه مورخ ۲۰ / ۱۰ / ۲۰۱۸ سازمان ملل در حمایت از شهروندان فلسطینی را خواستار شده است. 

مخالفت نیمی از صهیونیست‌ها

اسرائیلی‌ها همچنان درباره اعلام و اجرای طرف الحاق دچار تردید هستند، به خصوص که به رغم پیام‌های منافقانه برخی کشور‌های عربی، نه تنها در سطح جهانی، بلکه در سطح داخلی هم با مخالفت‌های جدی روبه‌رو هستند. به نوشته روزنامه جروزالم‌پست، نظرسنجی جدیدی که نتایج آن روز دو شنبه منتشر شد، نشان می‌دهد ۵۵ درصد از اسرائیلی‌ها شانس پایین یا بسیار پایینی را برای اجرا شدن طرح اشغال کرانه باختری می‌بینند. بر اساس این نظرسنجی که اندیشکده «مؤسسه دموکراسی اسرائیلی» آن را انجام داده است، فقط ۲۷ درصد از صهیونیست‌ها شانس اجرای طرح اشغال را بالا می‌دانند و ۱۸ درصد نیز نظر خاصی ندارند. در این تحقیق مشخص شد که ۲۵ درصد از اسرائیلی‌ها حامی اجرای طرح اشغال در سراسر کرانه باختری هستند، اما در مقابل ۲۵ درصد نیز با اشغال هر بخشی از اراضی خصوصی فلسطینیان مخالف هستند. در سطح بین‌المللی هم «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس دیروز به صورت تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره طرح اشغال بخش‌های بزرگی از اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری گفتگو کرد و با ابراز نگرانی از طرح تل‌آویو برای اشغال ۳۰ درصدی کرانه باختری، از نتانیاهو مجدداً خواست که این طرح را اجرا نکند. وی همچنین تأکید کرد که اجرای طرح اشغال می‌تواند شانس رسیدن به سازش با فلسطینی‌ها را از بین ببرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار