کد خبر: 1009770
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۴
دبیرکل حزب‌الله در سالروز جنگ ۳۳ روزه مطرح کرد
سخنرانی سه شنبه شب دبیرکل حزب‌الله لبنان در چهاردهمین سالروز جنگ ۳۳ روزه، یک سخنرانی متفاوت بود؛ سخنرانی‌ای که در آن، سیدحسن نصرالله از جنگ اقتصادی امریکا صحبت کرد و از هموطنانش خواست که وقت خود را در مذاکره برای کمک گرفتن از صندوق بین‌المللی پول یا سمت و سوی تحولات منطقه تلف نکنند. نصرالله از تصمیم برای جهاد کشاورزی و صنعتی برای مقابله با فروپاشی و گرسنگی صحبت کرد و گفت که حزب‌الله با تمام امکانات، توانمندی‌ها، دوستان و متحدانش در قلب این تقابل قرار خواهد گرفت.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: سیدحسن نصرالله در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد جنگ ۳۳ روزه، از قرار گرفتن لبنان در «جنگ صنعتی و کشاورزی» سخن گفت که به گفته او «میدانی جدید» است: «ما امروز در جنگ صنعت و کشاورزی هستیم، باید اینجا باشیم و این میدان جدیدی است که باید در آن حاضر باشیم.»‌او با اعلام جهاد و مقاومت در سالروز جنگ ۳۳ روزه، گفت: «روز ۷ /۷ /۲۰۲۰ (سه شنبه ۱۷ تیر) باید تاریخ اعلام جهاد و مقاومت و نهضت در دو سطح کشاورزی و صنعتی باشد.» او از جهادی صحبت کرد که حزب‌الله بایستی در آن حاضر باشد: «طی دهه‌های گذشته ما شعار «هر جا که باید باشیم حاضریم» را سر دادیم و دستاورد‌هایی را محقق کردیم و همواره در این کار برتر بودیم.» دبیرکل حزب‌الله لبنان، از لبنانی‌ها خواست «به عرصه احیای بخش‌های صنعت و کشاورزی» وارد شوند و آن را «شرط اساسی بقا و زندگی آبرومندانه» لبنان خواند و گفت: «ما در حزب‌الله تصمیم به مقابله با جنگ فروپاشی و گرسنگی گرفته‌ایم، حزب‌الله با تمام امکانات، توانمندی‌ها، دوستان و متحدانش در قلب این تقابل قرار خواهد گرفت.» او هرچند گفت که هر کشوری در جهان که آمادگی کمک به لبنان را داشته باشد به جز رژیم اشغالگر، باید با آن تعامل داشته باشیم و «در‌هایش را بکوبیم»‌ولی تأکید کرد: «نباید فعالیت‌های عمومی (کشور) معطل نتایج مذاکره با صندوق بین‌المللی پول یا تحولات منطقه باشد و گزینه‌های دیگری را بررسی نکند.» وی گفت: «ما باید تمام تلاش خود را برای حل بحران اقتصادی لبنان به‌کار بگیریم. اتخاذ سیاست در‌های باز به روی تمام کشورها، به‌معنای امیددهی به شهروندان و تسلیم نشدن در برابر فشارهاست و سیاست‌هایی که در طول چندین دهه در لبنان اتخاذ می‌شد، به فروپاشی بخش‌های زراعی و صنعتی انجامید. ما در لبنان باید از کشوری مصرف‌کننده به کشوری تولیدکننده تبدیل شویم. با ادامه سیاست‌های پیشین، ما می‌بایست با آب و اکسیژن وارداتی زندگی می‌کردیم.»

ایران فداکاری می‌کند

دبیرکل حزب‌الله لبنان به تحریم و محدودیت‌های ۴۰ ساله علیه ایران اشاره کرد و هرچند گفت که مقاومت حزب‌الله دنبال این نیست که لبنان را به یک الگوی ایرانی تبدیل کند، ولی تأکید کرد: «ایران با وجود همه تحریم‌ها و فشار‌ها و محاصره ۴۰ سال دوام آورد. هیچ کشور دیگری نمی‌توانست دوام بیاورد.» نصرالله توضیح داد: «ما نگفتیم که الگوی ایرانی باید در لبنان اعمال شود، بلکه از ایرانیان می‌خواهیم که در تهیه سوخت به ما کمک کنند. این نکته هم حائز اهمیت است که الگوی اقتصادی ایران سبب شد در مقابل تحریم‌ها و محاصره در طول ۴۰ سال مقاومت کند و هیچ کشوری در جهان وجود ندارد که مانند ایران ۴۰ سال در مقابل محاصره و تحریم‌ها ایستادگی کند.»‌دبیرکل حزب‌الله به آمادگی ایران برای فروش مواد پتروشیمی با لیره به لبنان اشاره کرد و گفت که در واقع ایرانی با این کار «ایثار و فداکاری» می‌کند. او گفت: «در رابطه با آمادگی ایران برای فروش محصولات پتروشیمی با لیره لبنان، نمی‌خواهم زودتر از برادران ایرانی بگویم، ولی تضمین می‌دهم که این کار برکات خود را خواهد داشت.»

نگاه به شرق

نصرالله به نقشی اشاره کرد که امریکایی‌ها در بحران اقتصادی لبنان دارند و گفت که امریکایی‌ها با تهدید و وعده و وعید، در واقع مانعی در برابر هرگونه راه‌حل برای بحران لبنان هستند. او از قصد امریکا برای «خفه کردن» لبنان صحبت کرد و گفت که فعالیت سازمان‌یافته لبنانی‌ها برای خروج از بحران کنونی می‌تواند «پیامی قوی برای امریکایی‌ها و کسانی که به‌دنبال محاصره لبنان‌اند و قصد خفه‌کردنش را دارند باشد که؛ لبنان گزینه‌ها، مسیر‌ها و دروازه‌های دیگری هم دارد، شما نمی‌توانید به آن گرسنگی دهید و قادر به براندازی و نابودی کشور نیستید.» او علاوه بر خوداتکایی داخلی و جهاد کشاورزی، به سیاست نگاه به شرق اشاره کرد و گفت که کارایی این طرح از نحوه واکنش خشن امریکایی‌ها به طرح همکاری با چین و حملاتی که به این گزینه صورت گرفته مشخص است: «امریکایی‌ها حمله وحشیانه‌ای را علیه گزینه چین با هدف هراساندن لبنانی‌ها و ممانعت از همکاری آن‌ها با چین انجام دادند.»

حد و حدود خودت را حفظ کن!

نصرالله در واکنش به دخالت‌های اخیر «دوروتی شیا» سفیر امریکا در لبنان گفت که دخالت امریکا امروز بیش از پیش آشکار شده است: «چه ربطی به سفیر امریکا دارد که بگوید فلانی کجا منصوب شود و دیگری کجا.» دبیرکل حزب‌الله گفت: «وجه جدید دخالت امریکا از طریق سفیرش این است که وی خیلی آشکارا دخالت می‌کند و می‌گوید که رئیس بانک مرکزی چه کسی را در منصبی منصوب کند. از این بدتر هم می‌شود؟ در کشور‌های مستعمره این‌طور رفتار می‌کنند. بیشتر از این موارد، سفیر امریکا آمده و ترکیب و هویت کابینه جدید لبنان را تعیین می‌کند.» نصرالله ادامه داد: خطرناک‌تر از همه دخالت‌ها، اقدام سفیر امریکا به تحریک لبنانی‌ها علیه یکدیگر است. صحبت‌های او در مسیر ایجاد فتنه و درگیری داخلی در لبنان است. آیا باید مقابل این اقدامات ساکت ماند؟ امروز به همه در لبنان از مردم و احزاب گرفته تا دولت اعلام می‌کنم که سفیر امریکا آمده دخالت می‌کند و همه را علیه یکدیگر تحریک می‌کند، اما همه ساکتند. نصرالله خطاب به سفیر امریکایی گفت: «ما اکنون در آستانه سالروز جنگ ۳۳ روزه قرار داریم. هر لبنانی که کشته شده، به دلیل کشورت است خانم سفیر! رؤسای کشورت دستور جنگ داده‌اند. کلینتون فلسطینی بوده؟ اوباما سوری بوده؟ حد و حدود خود را حفظ کن و محترم بمان.»

قاضی لبنانی:تحت تأثیر قرار گرفتم

دبیرکل حزب‌الله به حکم قاضی لبنانی علیه سفیر امریکا اشاره کرده و گفت: «یک قاضی شریف لبنانی آمد و علیه این سفیر امریکا حکمی داد و این اقدام قبل از هر چیز نشان می‌دهد که لبنان قضات شجاعی دارد. سفیر امریکا حق ندارد از حقوق بشر در لبنان صحبت کند؛ امریکا کشوری است که در منطقه ده‌ها جنگ برافروخته و میلیون‌ها نفر را کشته است. همه جنگ‌های اسرائیل علیه لبنان، امریکایی است.» محمد مازح، قاضی امور فوریتی در صور در واکنش به سخنان شب گذشته سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله این کشور اظهار کرد: «هر انسان شریف و میهن‌پرستی در سراسر جهان عرب و اسلام به سخنان نصرالله افتخار می‌کند و من هم بسیار تحت تأثیر این سخنان قرار گرفتم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار