کد خبر: 1009934
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۰
نزدیک به یک دهه است که در مورد رودخانه قره‌سو در کرمانشاه صحبت می‌شود و از اتفاقات هولناکی که در آن رقم می‌خورد، می‌نویسند. اما گویی هیچ گوش شنوا و عزمی برای جلوگیری از وقوع اتفاقات ناگوار در آن وجود ندارد و همچنان بوی تعفن از آن خارج می‌شود و ماهی‌هایش دسته‌دسته جان می‌دهند. حالا معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان هم از ورود فاضلاب کرمانشاه به قره‌سو به عنوان یک بحران جدی یاد کرده و معتقد است، چون اعتبارات درخواستی به مقصد نمی‌رسد، تغییری در حال و روز قره‌سو ایجاد نخواهد شد.
زیبا احمدی
سرویس ایران جوان آنلاین: حدود ۷ سال پیش گزارشی در مورد مرگ ماهی‌ها در قره‌سوی کرمانشاه منتشر شد که براساس شواهد به دست آمده قطع تدریجی اکسیژن باعث قتل عام این موجودات شده بود. در آن زمان این اتفاق را به یک جنایت هولناک در کرمانشاه تشبیه کردند و نوشته شد که ورود فاضلاب شهروندان به این رودخانه نه تنها مرگ ماهیان که مرگ قره‌سو را به همراه خواهد داشت. معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان کرمانشاه اعلام کرده که ورود فاضلاب کرمانشاه به قره‌سو یک بحران جدی است، معلوم شد کرمانشاهی‌ها و بخصوص مسئولان این استان نه تنها از اتفاقات رقم خورده احساس عذاب وجدان نکرده و نمی‌کنند، بلکه همچنان به جنایت خود ادامه می‌دهند.

بدون اعتبارات، این بازی ادامه دارد

قره‌سو رودخانه‌ای است که سال‌هاست در دشت کرمانشاه جریان دارد و از درون شهر کرمانشاه می‌گذرد. این رود از سراب روانسر در شمال غرب کرمانشاه سرچشمه گرفته و پس از عبور از این شهر در منطقه فرامان به رود گاماسیاب می‌پیوندد. با اینکه آب قره‌سو برای ماهیان بسیار مساعد بوده و هزاران قطعه ماهی با تخم‌ریزی در آن به تولید مثل و زندگی می‌پردازند، اما طی یک دهه اخیر و با ورود فاضلاب کرمانشاه به آب قره‌سو، موجب شده تا نه تنها بسیاری از ماهیان از بین بروند بلکه تأثیرات مخرب این آب آلوده، زندگی شهروندان حریم رودخانه را نیز تحت تأثیر قرار بدهد. در همین رابطه معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان از ورود فاضلاب کرمانشاه به قره‌سو به عنوان یک بحران جدی یاد کرده و گفته: «با توجه به حجم فاضلاب ورودی به قره‌سو و اینکه تصفیه‌خانه کرمانشاه نمی‌تواند تمام فاضلاب شهر کرمانشاه را تسویه کند این شرایط بحران تلقی می‌شود.»

آذر ولی‌زاده با اشاره به اینکه با سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور رایزنی‌هایی انجام شده و از قبل نیز با وزارت نیرو مکاتبه شده تا مدول دوم و سوم پروژه تصفیه خانه شهر کرمانشاه راه‌اندازی شود که متأسفانه کمبود اعتبارات مزید بر علت شده است، به مهر گفت: «بر همین مبنا از ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست درخواست شده این موضوع را در هیئت دولت در دستور کار قرار دهند تا اعتبارات لازم به وزارت نیرو اختصاص یابد و بحران مذکور حل شود.» وی خاطرنشان کرد: «پس از اخطار به شرکت آبفای استان کرمانشاه مدیرعامل جدید اعتبار لازم برای اجرای این پروژه را ۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرده که بعید می‌دانیم این اعتبار محقق شود، بنابراین باید وزارت نیرو در این رابطه تصمیم‌گیری کند.» قره‌سو در شرایطی با بی‌مهری و بی‌توجهی مسئولان مواجه است که قرن‌ها پیش بعد از قرن پنجم هجری شمسی که سلجوقیان بر ماوراءالنهر تا آسیای صغیر مسلط شدند، با استقرار خود در کنار این رود، این نام را که به معنی آب سیاه است بر آن نهاندند. قره‌سو فقط برای کرمانشاهی‌ها نیست و با عبور از درود فرامان، آب‌های مناطق لرستان از «سرکشتی» و نواحی «دلفان» نیز به این رود سرازیر می‌شود تا نهایتاً تبدیل به رود «سیمره» در هلیلان و لرستان شود. حالا مرگ قره‌سو می‌تواند مناطق زیادی را سیاه پوش کند و اگر امروز از بروز بحران در آن صحبت می‌شود حتماً حاصل کم کاری و عدم مدیریت گروهی است که باید مورد بازخواست قرار گیرند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار