کد خبر: 1010077
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۹
تاخت و تاز ویروس قاتل در کشور همچنان ادامه دارد. آمار کاهشی کرونا در کشور تنها یک روز دوام داشت و پس از ثبت ۱۴۲ مرگ در ۲۴ ساعت منتهی به جمعه، بار دیگر با افزایش آمار مرگ و میر مواجه‌بودیم و سخنگوی وزارت بهداشت از مرگ ۱۸۸ بیمار در ساعات منتهی به روز شنبه خبر داد.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: ۱۸۸ مرگ آخرین آماری است که طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته گزارش شده‌است. حالا مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر رسیده‌است و ۱۵ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند. به گفته معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، تهران هم جزو استان‌های با وضعیت قرمز قرار گرفته و روند آلودگی بیماری در آن به‌شدت زیاد‌شده و لازم است تا برای کنترل اوضاع محدودیت‌های تردد بیشتر شود، اما رئیس‌جمهور همچنان زیر بار افزایش محدودیت‌ها و بازنگری در بازگشایی‌ها نمی‌رود. حجت‌الاسلام حسن روحانی معتقد است «تعطیلی کسب و کار و فعالیت اقتصادی در طولانی مدت قابل‌اجرا نیست و هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند شش ماه این کار را ادامه دهد.» رئیس قوه مجریه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، همچنان برای تدبیر مرگ‌ها و شیوع گسترده کرونا در کشور به توصیه‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و پرهیز از حضور در جمع بسنده کرد. این در حالی است که رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به برخی سوء‌تدبیر‌ها و از دست دادن سه تا چهار هفته طلایی برای مدیریت کرونا با تأخیر در اجرای قرنطینه، هشدار داد «سیاست آزمون و خطا در بحران‌هایی همچون بحران کرونا کارساز و پاسخگو نیست و اگر از این به بعد تصمیمات صحیح و به موقع اتخاذ نشود، ممکن است بیش از ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در ایران به خاطر کرونا جان خود را از دست بدهند.»

تاخت و تاز ویروس قاتل در کشور همچنان ادامه دارد. آمار کاهشی کرونا در کشور تنها یک روز دوام داشت و پس از ثبت ۱۴۲ مرگ در ۲۴ ساعت منتهی به جمعه، بار دیگر با افزایش آمار مرگ و میر مواجه‌بودیم و سخنگوی وزارت بهداشت از مرگ ۱۸۸ بیمار در ساعات منتهی به روز شنبه خبر داد.

بر اساس این گزارش تا ۲۱ تیرماه، ۲۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزارو۷۳۹ نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده‌است. علاوه بر این با مرگ ۱۸۸ بیمار کووید۱۹، مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر رسید. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، تا کنون ۲۱۷ هزار و ۶۶۶ نفر از بیماران بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین آمار بیماران بدحال کرونایی هم طبق روال روز‌های گذشته افزایشی بوده و بر اساس آخرین آمار‌ها،۳ هزارو ۳۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

روحانی: فعالیت‌های اقتصادی باید ادامه یابد

بر خلاف انتظار و با وجود تمام هشدارها، اما خروجی جلسه روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، بازنگری در بازگشایی‌ها نبود، بلکه حجت‌الاسلام روحانی همچنان به توصیه‌های بهداشتی‌اش بسنده کرد. جلسه روز گذشته ستاد ملی مبارزه با کرونا برای کارمندان دولت یک‌خروجی داشت و آن کاهش یک ساعته از زمان فعالیتشان بود. بر این اساس به گفته رئیس‌جمهور هرکس از ساعت ۵/ ۷ تا ۳۰/ ۱۴ کار کرد، یعنی ساعت آن روزش را پر کرده‌است.

البته در پی تأکیدات قبلی رئیس‌جمهور مبنی بر تعطیلی عروسی و عزا، سرهنگ نادر مرادی معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ تأکید کرد که برگزاری مراسم عروسی و ترحیم در تالار‌های پذیرایی ممنوع است.

رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با تأکید بر اینکه «عادی‌سازی و عادی‌انگاری» کرونا و «کروناهراسی» خطرناک است، افزود: «اگر کاری کنیم که مردم فکر کنند کرونا یک موضوع عادی است و خطری ندارد، دچار مشکل خواهیم شد و از سوی دیگر نیز اگر در مردم هراس ایجاد کنیم که فعالیت‌های ضروری و اقتصادی دچار مشکل شود، این هم نادرست است.

وی با اشاره به اینکه نزدیک پنج ماه است که با این بیماری مواجه هستیم و راهکار مواجهه با کرونا را انجام فعالیت‌های لازم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی توأم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست‌و تأکید کرد: «راه دومی وجود ندارد و این راه منحصر به فرد است و همه باید در چارچوب مقررات قانونی خود کار، تلاش و فعالیت کنند و همه نیز باید مراعات کنند و اصول را مورد نظر قرار دهند.»

احتمال مرگ ۵۰ تا ۶۰ هزار نفری با ادامه مدیریت آزمون و خطایی

به سراغ صحبت‌های پزشکان که می‌رویم، سیمای متفاوتی از وضعیت شیوع کرونا در جامعه پیش‌رویمان ترسیم می‌کنند؛ سیمایی بدون روتوش ملاحظات اقتصادی!

دکتر حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران اشکالات و نواقص فعلی در مدیریت بحران کرونا را نتیجه برخی سوءتدبیر‌ها دانست و گفت: «سیاست آزمون و خطا در بحران‌هایی همچون بحران کرونا کارساز و پاسخگو نیست و هشدار می‌دهم که اگر از این به بعد درست برنامه‌ریزی نشود و مردم نیز همکاری نکنند، خطر بروز مرگ و میر‌های بسیار بالا وجود دارد. به عبارت دیگر اگر تصمیمات صحیح و به موقع اتخاذ نشود، ممکن است بیش از ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در ایران به خاطر کرونا جان خود را از دست بدهند.»

از نگاه وی متأسفانه در بحران کرونا آن‌گونه که باید به فاکتور زمان توجه نکردیم و با تأخیر زمانی در شروع قرنطینه، حداقل سه تا چهار هفته زمان طلایی را از دست دادیم. قناعتی با بیان اینکه این روز‌ها برخی به اشتباه از رخداد موج دوم کرونا خبر می‌دهند، گفت: «هنوز موج اول تمام نشده و این فراز و نشیب‌ها در آمار ابتلا همگی از تواتر‌های موج اول کروناست. موج دوم کرونا در پاییز می‌آید و ممکن است بسیار کشنده‌تر باشد.»

وضعیت قرمز در تهران

به گفته نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، هر موجی که در کشور ایجاد می‌شود، بر تهران نیز اثر می‌گذارد؛ مثلاً اگر در جنوب کشور افزایش مبتلایان داشته‌باشیم تهران نیز متأثر می‌شود.

وی آخرین وضعیت شیوع کرونا در تهران را اینگونه توصیف کرد: «در شرایط فعلی وضعیت تهران قرمز است و تمام ظرفیت در بخش درمان زیر بار رفته‌است و در ادامه باید تمهیدات برای کنترل تردد غیر‌ضرور صورت گیرد که در حال انجام است.»

توکلی با تأکید بر اینکه روند آلودگی بیماری در تهران به‌شدت زیاد شده افزود: «متأسفانه در سنین پایین‌تر حتی درگیری در اطفال و افراد جوان و کسانی که بیماری زمینه‌ای نیز ندارند، وجود دارد. این نشان می‌دهد در موج جدید میزان آلودگی فوق‌العاده زیاد است و باید محدودیت‌های تردد بیشتر شود.»

پیش بینی وضعیت فاجعه بار

این پزشک به مردم توصیه کرد به جز موارد اورژانس که فرد تنگی نفس شدید دارد، به بیمارستان مراجعه نکنند؛ چراکه به علت آلودگی بیمارستان‌ها ممکن است فردی که مشکوک به کرونا بوده در اثر حضور در بیمارستان و آلودگی موجود، به موردی قطعی تبدیل شود. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران ضمن درخواست از مردم برای رعایت توصیه‌های بهداشتی تصریح کرد: «به شدت این نگرانی وجود دارد که بیماری از اینکه هست بدتر شود و اگر مردم مراعات نکنند در هفته‌های آینده وضعیت فاجعه باری خواهیم داشت.»

سرلشکر سلامی: سپاه با تمام ظرفیت‌های ممکن برای مقابله با موج جدید با کرونا به میدان آمده‌است

سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه از توسعه و گسترش اقدامات و فعالیت‌های سپاه در دور جدید مقابله با ویروس منحوس کرونا خبر داد و گفت: «تمام تلاش و همت خود را به کار می‌گیریم تا به یاری خداوند متعال پیامد‌های ناشی از این بیماری مدیریت و کنترل شود.»

وی در نشست قرارگاه بهداشتی- درمانی و زیست دفاعی سپاه با قدردانی از تلاش ها، زحمات و نقش‌آفرینی‌های مجاهدان عرصه سلامت و پاسداران، بسیجیان و کادر درمانی سپاه در مقابله با کرونا با اشاره به اوج‌گیری مجدد کرونا در بخش‌هایی از کشور تصریح کرد: «به همین منظور قرارگاه درمانی امام رضا (ع) که بر اساس فرمان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شکل گرفته بود، در همان سطح اولیه فعال و در جلسه با فرماندهان سپاه‌های استانی و بخش‌های درمانی سپاه، بار دیگر بر بسیج امکانات و ظرفیت‌های موجود در مقابله با کرونا تأکید شد.» سرلشکر سلامی در ادامه با اشاره به اقدامات سپاه در مقابله با کرونا در دور جدید گسترش شیوع بیماری افزود: «در تمامی استان‌ها همکاری سپاه استانی و رده‌ها مانند گذشته با دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برقرار است و بر فعال‌سازی مجدد تمامی اقدامات موفق سپاه و بسیج در مرحله اول در تمامی حوزه‌ها اعم از غربالگری، ضدعفونی، اقدامات درمانی و حتی تغسیل و تکفین متوفیان تأکید شده‌است.»

وی با اشاره به اقدامات مراکز درمانی سپاه به ویژه بیمارستان حضرت بقیه‌الله (عج) در مقابله با کرونا اظهار کرد: «مراکز درمانی سپاه به طور کامل در عرصه مقابله با کرونا فعال هستند، بیمارستان بقیه‌الله نیزعلاوه بر به کارگیری ظرفیت‌های موجود، ظرفیت‌های جدیدی را به منظور خدمت‌رسانی به مردم ایجاد کرده‌است.» به گفته وی بیمارستان‌های سیار سپاه نیز مجدداً آماده گسترش در مناطق با شیوع بیشتر هستند. علاوه بر این فعالیت‌های بسیج در حوزه‌های مختلف ادامه دارد و بسیجیان آمادگی فعالیت مجدد در حوزه غربالگری را دارند و همچنین حوزه تولید و توزیع ماسک با تمامی ظرفیت‌ها فعال بوده تا ماسک و اقلام بهداشتی مانند گذشته در اختیار هموطنان عزیز قرار گیرد.

فرمانده کل سپاه در ادامه از آغاز مرحله دوم رزمایش کمک مؤمنانه در روز‌های آینده در سراسر کشور خبر داد.

وی با تأکید بر اینکه تصمیمات ما امتداد تصمیمات گذشته و به میدان آوردن تمامی ظرفیت‌های ممکن است، کلید موفقیت کشور در مواجهه منطقی با کرونا را عدم کاهش درجه حساسیت دستگاه ها، نهاد‌ها و مردم عنوان و تأکید کرد: بر اساس تجربه دریافته‌ایم که با همدلی و اجرای دقیق اقدامات پیشگیرانه و دستورالعمل‌های بهداشتی، این بیماری قابل‌کنترل و کاهش است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار