کد خبر: 1010113
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۷
تشدید فشار‌های امریکا بر عرصه سیاسی و اقتصادی لبنان کار را به جایی رسانده که حزب‌الله هشدار داده که به تحرکات امریکایی‌ها واکنش نشان خواهد داد و نخست‌وزیر هم در برابر شایعه استعفای خود گفت که از این سمت کناره‌گیری نخواهد کرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: اقدامات امریکا از جمله تحریم اقتصادی سزار علیه سوریه، بر تمامی منطقه و طرف‌هایی که با این کشور در ارتباط هستند، از جمله لبنان اثر می‌گذارد. این در حالی است که بیش از دو ماه پیش، اخباری درباره اقدام دورتی شیا، سفیر امریکا در بیروت در ارسال نامه‌ای به حسان دیاب نخست‌وزیر لبنان منتشر شد که در آن به شرایط نابسامان اقتصادی و ناآرامی‌ها در شهر طرابلس انتقاد شده و شیا خواستار تسریع گام‌های اصلاحی دولت شده بود. در همان وقت، روزنامه لبنانی الاخبار با اعلام اینکه این وقایع نوعی چراغ سبز برای مقابله داخلی و بین‌المللی با جنبش حزب‌الله است، نوشت که پیامد‌های آن فراتر از این خواهد بود.

اخیراً شایعه استعفای حسان دیاب، نخست‌وزیر لبنان یکی از بارز‌ترین نشانه‌های هدف قرار داشتن دولت لبنان است. روز شنبه دیاب ضمن رد چنین خبری گفت که دولت با طرح‌های مختلف تلاش می‌کند از رنج شهروندان لبنانی بکاهد. وی همچنین گفت: «با سفیر امریکا در لبنان دیدار و درباره چند موضوع رایزنی کردیم و وی برای کمک به لبنان اعلام آمادگی کرده است.»

نمی‌گذاریم کشور به سمت خلأ برود

شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان هم در گفتگو با شبکه خبری المنار توطئه امریکایی‌ها در کشورش را مورد توجه قرار داد و گفت: «ما و متحدان‌مان به امریکایی‌ها اجازه نمی‌دهیم کشور لبنان را به سمت خلأ پیش ببرند. هدف تمام فشار‌های امریکا تغییر گزینه‌های سیاسی در لبنان و سلب قدرت مقاومت از حزب‌الله است؛ مقاومتی که باعث تشویش اسرائیل شده است.» وی خاطرنشان کرد: «اگر ما را در موقعیت سخت قرار دهند ما گزینه‌های سخت داریم و این گزینه‌ها نزد سران (حزب‌الله) نگه داشته شده و در زمان مناسب از آن استفاده خواهیم کرد. سران، این گزینه‌های سخت را انتخاب می‌کنند و ممکن است مجموعه‌ای از امور یا رویکرد‌ها باشد.»

معاون دبیرکل حزب‌الله همچنین گفت: «تمام حرف و حدیث‌ها درباره کنار رفتن دولت فعلی لبنان تبلیغات رسانه‌ای و سیاسی است که نشان‌دهنده آرزو‌های دورتی شیا، سفیر امریکا و افرادی مانند اوست؛ این دولت باقی است و باید فرصت کامل به آن داده شود و از آن حمایت شود؛ آنچه امروز سفیر امریکا انجام می‌دهد دلیل بر عقب‌‎نشینی تاکتیکی است. ملت دنبال حمایت از دولت نه ایستادن در مقابل آن است، زیرا جایگزین این دولت، خلأ است.»

به دنبال بالا گرفتن انتقاد‌ها از عملکرد سفیر امریکا در لبنان، روزنامه سعودی الشرق‌الاوسط نوشت که شیا در دیدار با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان وعده داده، واشنگتن در قبال فهرست استثنائاتی که لبنان درباره تحریم سزار خواهان آن است، منعطف خواهد بود. سفیر امریکا همچنین به تأخیر دیاب در آماده کردن فهرست معافیت‌هایی که لبنان با اجرای تحریم «سزار» خواهان آن است، اشاره کرد و گفت که این درنگ با وجود سه مرتبه دیدار وی با دیاب و درخواست برای تسریع در این موضوع صورت می‌گیرد. شیا به بری گفته که واشنگتن نمی‌خواهد لبنان را مجازات کند و در قبال درخواست دولت لبنان برای استثنا شدن از تحریم سزار منعطف خواهد بود. سفیر امریکا همچنین به نبیه بری گفته که واشنگتن قصد ازسرگیری میانجیگری میان لبنان و رژیم اسرائیل برای ترسیم مرز‌های دریایی در منطقه اقتصادی مورد منازعه را دارد و نقطه‌نظرات طرف لبنانی را درک می‌کند.

تظاهرات همبستگی با حزب‌الله

برخی احزاب و انجمن‌های لبنانی روز جمعه با هدف محکوم کردن دخالت‌های دولت و سفیر امریکا در مسائل داخلی لبنان، برابر سفارت امریکا در منطقه عوکر در شرق بیروت تظاهرات کردند. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با تحریم ظالمانه علیه ملت لبنان مخالفت کردند و ضمن سر دادن شعار‌هایی در محکومیت سیاست‌های امریکا پرچم‌های امریکا و اسرائیل را به آتش کشیدند. رائد الصائغ، رئیس جنبش اصلاح لبنان گفت: «برای اعلام همبستگی با مقاومت در برابر سفیر امریکا که در مسائل داخلی لبنان مداخله می‌کند، به اینجا آمدیم. با حزب‌الله اعلام همبستگی می‌کنیم. حزب‌الله، حزب لبنانی است.» احمد علوان، رئیس حزب وفاداری لبنان هم گفت: «پیامی به سفیر امریکا ارسال می‌کنیم؛ بر این مبنا که مداخله در مسائل لبنان ممنوع است. چطور ما نمی‌توانیم در مسائل داخلی امریکا مداخله کنیم و این کار ممنوع است؟ این بخشی از قوانین بین المللی است. مداخله در مسائل لبنان هم برای سفیر امریکا ممنوع است.»

میشل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه با اشاره به آثار و پیامد‌های اجتماعی و اقتصادی بحران فعلی لبنان برای مردمش، از دولت و احزاب سیاسی و همچنین بخش مالی این کشور خواست با همکاری یکدیگر از مردم حمایت کنند. وی گفت: لبنان اکنون در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار دارد. بیکاری به فقر می‌انجامد و در لبنان هم هیچ مزایایی برای دوره بیکاری وجود ندارد. لبنانی‌ها ضعیف شده‌اند و گروه‌های ضعیف‌تر و آسیب پذیرتر مثل آوارگان و کارگران مهاجر از تأمین نیاز‌های اساسی‌شان ناتوان شده‌اند. این اوضاع باید هرچه سریع‌تر تحت کنترل درآید، زیرا بخش اعظمی از مردم از فقر و گرسنگی ناشی از این بحران رنج می‌برند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار