کد خبر: 1010260
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۵
اگر نگاهی به اخبار بیندازیم، جسته گریخته متوجه برخورد با قاچاقچیان طلا یا سکه که قصد خارج کردن سرمایه از کشور دارند، می‌شویم، اما همین اخبار نشان می‌دهد تعلل در به روز‌رسانی قیمت طلا فرصتی برای قاچاقچیان ایجاد می‌کند تا با خارج کردن طلا و سکه از ایران در کشور‌های منطقه سود به دست آورند، حال اینکه در قبال خروج این سرمایه ارز یا کالایی به کشور باز‌می‌گردد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: یکی از پیامد‌های اختلاف قیمت یک کالا بین دو مرز قاچاق است، از این‌رو باید دقت کرد تا در به‌روز‌رسانی قیمت برخی از کالا‌ها که جنبه سرمایه و پشتوانه برای اقتصاد دارند آنقدر تعلل ایجاد نشود که عده‌ای با قاچاق کالایی، چون طلا و سکه به خارج از کشور سود‌های نجومی به جیب بزنند و دست آخر مشخص نشود در قبال خارج کردن این سرمایه از کشور ارز یا کالایی به کشور بازمی‌گردد یا خیر؟!

بررسی اخبار مرتبط با مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان می‌دهد مبارزه با قاچاق کالایی، چون طلا و سکه به کشور‌های منطقه در حال انجام است، وجود این اخبار مؤید این مهم است اختلاف قیمت بین ارز و طلا در بازار داخلی و منطقه‌ای قاچاق طلا و سکه از ایران به مقصد سایر کشور‌های منطقه را دارای توجیه اقتصادی کرده‌است، از این‌رو باید دید چه می‌توان کرد که توجیه اقتصادی قاچاق کالایی، چون طلا و سکه به سایر کشور‌ها از بین رود.

برخی کارشناسان معتقدند به روز رسانی قیمت‌ها متناسب با تغییرات نرخ جهانی طلا و تورم خارجی و داخلی می‌تواند توجیه اقتصادی قاچاق این دست کالا‌ها را از بین ببرد و برخی دیگر معتقدند مسیر‌های قاچاق طلا و سکه به کشور‌های همسایه مشخص است و باید جلوی قاچاقچیان را گرفت در هر شرایط جلوگیری از قاچاق کالا‌های فوق به دید کارشناسی و علمی نیاز دارد تا شاهد خروج سرمایه از ایران در قالب طلا و سکه آنهم به شکل قاچاق نباشیم.

معمولاً قاچاق طلای ایران، به صورت طلای آب‌شده یا شمش می‌باشد. مسیر قاچاق طلا آب‌شده و شمش طلا در هر زمان متفاوت است. وقتی که طلای داخلی ایران نسبت به قیمت جهانی ارزان‌تر باشد، طلا از ایران به کشور‌های دیگر قاچاق می‌شود و زمانی که نرخ طلای داخلی ایران نسبت به قیمت جهانی آن گران‌تر باشد، طلا از کشور‌های دیگر به داخل ایران قاچاق می‌شود.

نرخ طلا در بازار‌های داخلی ایران با توجه به قیمت جهانی آن و قیمت داخلی دلار محاسبه می‌شود. در شرایطی که توازن بین انس و دلار با مظنه داخلی از بین برود، فرصت قاچاق طلا برای قاچاقچیان این فلز ارزشمند پیدا می‌شود.

این توازن گاهی اوقات به دلایل مختلفی از جمله نوسانات شدید دلار به وجود می‌آید. اگر قیمت تمام شده طلا نسبت به انس جهانی طلا و قیمت دلار داخل پایین‌تر باشد، طلا به خارج از کشور قاچاق می‌شود و با فروش آن دلار وارد می‌شود و دوباره دلار‌های وارد‌شده تبدیل به طلا شده و از کشور خارج می‌شود. این روند تا زمانی که توازن بین مظنه و قیمت دلار ایجاد نشود، ادامه خواهد داشت. حالت عکس این قضیه نیز وجود دارد.

اما در این فاصله بسیاری از سوداگران به سود‌های نجومی می‌رسند و در هر دو صورت، چون واردات و صادرات این گونه طلا به صورت غیر‌قانونی انجام می‌گیرد و عوارض گمرکی پرداخت نمی‌شود، به اقتصاد کشور لطمه وارد می‌کند. برای جلوگیری از قاچاق این فلز مهم، تیم اقتصادی دولت باید نظارت دقیقی بر بازار طلا داشته باشد و با رصد دقیق این بازار و جلوگیری از ایجاد قیمت‌های کاذب توسط دلالان، مانع سودجویی قاچاقچیان شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار