کد خبر: 1010421
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶
نگاهی به فرصت‌هایی که در رشته‌های پرمدال سوخت می‌شود
کشورمان در طول ۱۶ دوره المپیک تنها یک مدال در رشته‌های پر مدال کسب کرده است و احسان حدادی در المپیک لندن توانست در پرتاب دیسک مدال نقره بگیرد.
شمیم رضوان
سرویس ورزشی جوان آنلاین: لازمه هدفگذاری برای حضور در بین ۱۰ تیم برتر المپیک سرمایه‌گذاری روی رشته‌های پر مدال است. این‌ها را رئیس کمیته ملی المپیک می‌گوید. این همان واقعیتی است که باعث موفق تیم‌های مدعی المپیک شده است. تیم‌هایی، چون امریکا، انگلیس و چین که در رده‌های اول تا سوم قرار دارند و ورزش ایران نیاز به الگو‌برداری از آن‌ها دارد تا با توجه و سرمایه‌گذاری در رشته‌های پر مدال تغییری در روند نتیجه‌گیری‌های خود در المپیک ایجاد کند.

عملکرد کشور‌های اول تا سوم المپیک

امریکا با ۱۲۱ مدال (۴۶ طلا، ۳۷ نقره و ۳۸ برنز) موفق شد تا سکوی نخست المپیک را از آن خود کند. این کشور در مجموع ۹۱ مدال از رشته‌های دوومیدانی (۳۲ مدال؛ ۱۳ طلا، ۱۰ نقره و ۹ برنز)، ورزش‌های آبی شامل شیرجه، واترپلو و شنا (۳۷ مدال؛ ۱۷ طلا، ۱۰ نقره و ۱۰ برنز)، قایقرانی (دومدال؛ یک طلا و یک نقره)، دوچرخه‌سواری (۵ مدال؛ ۲ طلا و ۳ نقره)، ژیمناستیک (۱۲ مدال؛ ۴ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز) و تیراندازی (۳ مدال؛ یک طلا و ۲ برنز) کسب کرد.

عملکرد فوق‌العاده و چشمگیر در رشته‌های پرمدال در المپیک ریو صعودی یک پله‌ای را برای انگستان به دنبال داشت. انگلیس با کسب ۶۷ مدال (۲۷ طلا، ۲۳ نقره و ۱۷ برنز) و البته سهم پررنگ رشته‌های پرمدال (۵۱ مدال) توانست بر سکوی دوم المپیک تکیه بزند. چین هم با ۷۰ مدال (۲۶ طلا، ۱۸ نقره و ۲۶ برنز) برسکوی سوم ایستاد. سهم این کشور آسیایی از مجموع رشته‌های پر مدال ۳۹ مدال بود که به تفکیک ۶ مدال در دوومیدانی (۲ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز)، ۱۸ مدال در رشته‌های آبی (۸ طلا، ۶ نقره و ۴ برنز)، ۲ مدال برنز در قایقرانی، یک مدال طلا در دوچرخه‌سواری، ۵ مدال در ژیمناستیک (یک نقره و ۴ برنز) و ۷ مدال در تیراندازی (یک طلا، ۲ نقره و ۴ برنز) به دست آمد.

ریو هم مدالی در پی نداشت

امریکا، انگلیس و چین درحالی با عملکردی موفق در رشته‌های پرمدال توانستند در مجموع ۱۸۱ مدال در رشته‌های پر مدال کسب کنند که ایران به رغم داشتن ۱۸ سهمیه در رشته‌های پر مدال راهی برزیل شده بود (۷ سهمیه مردان و یک زنان در دوومیدانی، ۳ سهمیه دوچرخه سواری، یک سهمیه زنان در قایقرانی، یک سهمیه در شنا و یک سهمیه مردان و چهار سهمیه زنان در تیراندازی)، اما همانند ادوار گذشته در این زمینه ناکام ماند؛ و همچنان تک مدال لندن

اگرچه بعد از رخداد لندن انتظار می‌رفت تا در ریو هم شاهد مدال‌آوری در دوومیدانی، یکی از رشته‌های پرمدال باشیم، اما این اتفاق رخ نداد تا تک مدال تاریخی احسان حدادی در پرتاب دیسک همچنان تنها مدالی باشد که در بین رشته‌های پر مدال به نام ایران خورده است. این درحالی است که همواره بر لزوم توجه به رشته‌های پرمدال تأکید شده است، اما همچنان ورزش ایران در این وادی مهجور مانده و هنوز هم جور مدال‌آوری‌های کاروان ایران بر دوش رشته‌هایی، چون کشتی، وزنه‌بردای و تکواندوست و رشته‌های پرمدال هنوز حرفی برای گفتن ندارند. این درحالی است که در مجموع، ۵۷۰ مدال در بین رشته‌های پر مدال توزیع می‌شود. ورزش‌های آبی شامل شنا، شیرجه، واترپلو، شنای هنری، آب‌های آزاد ۱۴۷ مدال؛ ۶۹ مدال آقایان و ۷۸ مدال بانوان، دوومیدانی ۱۴۴ مدال؛ ۷۲ مدال آقایان، ۶۹ مدال بانوان، قایقرانی ۱۲۰ مدال؛ ۶۰ مدال آقایان، ۵۷ مدال بانوان، دوچرخه‌سواری ۶۶ مدال؛ ۳۳ مدال آقایان، ۳۳ مدال بانوان، ژیمناستیک ۵۴ مدال؛ ۲۷ مدال آقایان، ۲۷ مدال بانوان و تیراندازی ۴۵ مدال؛ ۱۸ مدال آقایان، ۱۸ مدال بانوان و ۹ مدال در بخش میکس و سهم ایران از این تعداد مدال هنوز صفر است.

سهمیه‌هایی که مدال نشدند

سهم ایران از رشته‌های پرمدال درحالی تنها به تک نقره احسان حدادی در لندن ختم می‌شود که ورزشکاران ایرانی در طول هشت دوره المپیک از ۱۹۸۸ سئول تا ۲۰۱۶ ریو موفق به کسب ۹۱ سهمیه در رشته‌های پر مدال (دوومیدانی، دوچرخه‌سواری، شنا، تیراندازی و قایقرانی) شدند که در این بین ۱۰ سهمیه توسط بانوان و ۸۱ سهمیه از سوی آقایان کسب شده، اما جز تک سهمیه احسان حدادی در لندن هنوز هیچ سهمیه دیگری از ایران در رشته‌های پرمدال به مدال تبدیل نشده‌اند.

۱۹۸۸ سئول (دوومیدانی یک سهمیه مردان و دوچرخه‌سواری ۸ سهمیه مردان).

المپیک ۱۹۹۲ بارسلون (دوومیدانی ۲ سهمیه مردان و دوچرخه سواری ۸ سهمیه مردان (المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا (شنا یک سهمیه مردان، دوومیدانی یک سهمیه مردان و تیراندازی یک سهمیه زنان).

آتلانتا اولین المپیک بعد از انقلاب بود که کاروان ایران یک سهمیه بانوان داشت و لیدا فریمان نخستین زن پرچمدار کاروان ایران بود.

المپیک ۲۰۰۰ سیدنی (شنا یک سهمیه مردان، دوومیدانی یک سهمیه مردان، قایقرانی ۵ سهمیه مردان، دوچرخه‌سواری ۲ سهمیه مردان و تیراندازی یک سهمیه زنان). صغری کاظمی هم تنها زن کاروان ایران در سیدنی بود.

المپیک ۲۰۰۴ آتن (دوومیدانی ۲ سهمیه مردان، دوچرخه‌سواری ۴ سهمیه مردان، تیراندازی یک سهمیه زنان و شنا یک سهمیه مردان).

۲۰۰۸ پکن (دوومیدانی ۶ سهمیه مردان، دوچرخه سواری ۳ سهمیه مردان، قایقرانی یک سهمیه مردان، یک سهمیه زنان و شنا یک سهمیه مردان). این بزرگ‌ترین کاروان ایران بعد از انقلاب بود، اما برخلاف انتظار نتایج فاجعه‌باری کسب کرد.

۲۰۱۲ لندن (دوومیدانی ۹ سهمیه مردان، یک سهمیه زنان، قایقرانی (کانوئینگ) یک سهمیه مردان، یک سهمیه زنان (روئینگ) یک سهمیه مردان، یک سهمیه زنان، دوچرخه‌سواری ۳ سهمیه مردان، تیراندازی یک سهمیه مردان، دو سهمیه زنان و شنا یک سهمیه مردان.

۲۰۱۶ ریو (دوومیدانی ۷ سهمیه مردان، یک سهمیه زنان، دوچرخه‌سواری ۳ سهمیه مردان، قایقرانی (روئینگ) یک سهمیه زنان، تیراندازی یک سهمیه مردان، چهار سهمیه زنان و شنا یک سهمیه مردان). (بیشترین حضور بانوان در کاروان المپیک ریو بود).
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار