کد خبر: 1010854
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۹
تولید ملی داروی مؤثر در درمان کرونا امیدبخش‌ترین خبری است که در این روز‌ها می‌توان شنید. حالا وزیر بهداشت از تولید ملی داروی «رمدسیویر» از هفته آینده خبر می‌دهد. وی با اشاره به موافقت در خصوص تفویض اختیارات به استان‌ها و افزایش همیاری مردم در استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی معتقد است، اگر این موارد تا دو هفته آینده دنبال شود، در کاهش میزان شیوع کرونا بسیار موفق خواهیم بود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین:  نمکی درباره سرنوشت محدودیت‌ها در پایتخت هم می‌گوید: «یک هفته با همین آهنگ خواهیم رفت و اگر اثرات کمتر از آن چیزی که انتظار داریم را دیدیم، قطعاً محدودیت‌های بیشتری را اعمال خواهیم کرد.»

یکه‌تازی ویروس تاجدار همچنان در کشور ادامه دارد و ۲۵ استان در وضعیت هشدار یا قرمز قرار دارند. در ۲۴ساعت منتهی به ۲۵تیر ماه، بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۳۸۸بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که‌هزار و ۷۷۵مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۶۴‌هزار و ۵۶۱ رسید. در همین زمان، ۱۹۹بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری تاکنون به ۱۳هزار و ۴۱۰ نفر رسیده است. ۳ هزارو ۴۱۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

فوتی‌هایی بیش از زلزله بم

به گفته معاون کل وزارت بهداشت، روز گذشته ۱۸۷ شهرستان قرمز، ۹۲ شهرستان نارنجی، ۵۹ شهرستان سفید و یک شهرستان سبز بود که این مایه نگرانی است.

حریرچی با اشاره به اینکه در سال ۳۸۰‌هزار فوتی داریم، گفت: «اگر حتی در روز ۱۰۰نفر فوت کنند، ۳۶‌هزار فوتی در سال می‌شود که از زلزله بم بیشتر است.»

معاون کل وزارت بهداشت با تأکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی گفت: «وظیفه حکومت فقط نصیحت نیست و باید با کسبه‌ای که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند برخورد قاطع شود، در کشور‌هایی که استفاده از ماسک را اجباری کرده‌اند، شاهد کاهش بیماری بوده‌ایم.»

درخواست تمدید محدودیت‌ها در تهران

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به بستری شدن ۸۹۰ بیمار کرونایی در تهران طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته، وضعیت پایتخت را قرمز توصیف کرد و افزود: «در جلسه ستاد مقابله با کرونا تأکید شد مداخلات جدی‌تر و سریع‌تر در شهر تهران و استان تهران اتفاق بیفتد تا شاهد افزایش شیوع کرونا در روز‌های آینده نباشیم.»

از نگاه وی نیازمند تصمیمات متفاوت‌تری در استان تهران هستیم و باید مداخلات و تصمیمات متناسب با آن باشد و زمان را با تأخیر از دست ندهیم.

رئیس ستاد مقابله با کرونای استان در تهران با تأکید بر انسجام و هماهنگی بین بخش‌های مختلف در خصوص تصمیم‌گیری در مدیریت بیماری کرونا در استان تهران، گفت: «محدودیت‌ها برای یک هفته اعمال می‌شود، اما درخواست ما تمدید برای یک هفته دیگر است.»

زالی با تأکید بر اینکه باید تجمعات بالای ۱۰ نفر، برگزاری سمینارها، مجامع، کمیسیون‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها معلق تلقی شود، گفت: «باشگاه‌ها، تالار‌ها و آرایشگاه‌های زنانه باید تعلیق شوند و نظر ما این است که در هفته آتی نیز این طور باشد. باید فعالیت پایگاه‌های تابستانی و برنامه غربالگری دوره پیش‌دبستانی نیز تعطیل شود.»

به گفته زالی، تهران شرایط میزبانی برگزاری آزمون‌های سراسری را ندارد. رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران با بیان اینکه باید تمام آزمون‌های مدارس معلق شود، تصریح کرد: «به خصوص در آزمون‌هایی که افراد از سایر استان‌ها به تهران می‌آیند این موضوع حتماً مخاطره‌آمیز است و نظر ستاد این است که آزمون‌هایی که تهران میزبان آن است به زمان دیگری موکول شود.»

وی با اشاره به اینکه استفاده بهینه و رعایت مردم در استفاده از ماسک در دو روز اخیر میزان مراجعات را تقلیل داده است، گفت: «باید امکانات بهتری به شکل یارانه توسط وزارت صمت و خیریه‌ها برای کمک به افراد ضعیف‌تر در تهیه ماسک صورت گیرد و باید این نقیصه مرتفع شود.»

وزیر بهداشت هم در پاسخ به سؤالی در خصوص اعمال محدودیت در تهران و شهر‌های دیگر از احتمال اعمال محدودیت‌های بیشتر خبر داد و افزود: «این تصمیم را قبلاً به ستاد استانی تهران و فرمانده تهران بزرگ، دکتر زالی ابلاغ کرده‌ایم و استاندار نیز این را به دستگاه‌های مختلف در مورد برخی محدودیت‌های جدید اعلام کرده است. یک هفته با همین آهنگ خواهیم رفت و اگر اثرات کمتر از آن چیزی که انتظار داریم را دیدیم، قطعاً محدودیت‌های بیشتری را اعمال خواهیم کرد.»

تولید ملی دارو‌های مؤثر در درمان کرونا

«رمدسیویر» و «فابیپراویر» دو داروی چالش‌برانگیزی هستند که بعد از شیوع کرونا نام‌شان بار‌ها بر سر زبان‌ها افتاد و به عنوان دارو‌های درمان این بیماری معرفی شدند. روز گذشته وزیر بهداشت با بیان اینکه هنوز هیچ داروی مؤثر و قابل اعتمادی در خصوص کرونا وجود ندارد، گفت: «دارو‌های «رمدسیویر» و «فابیپراویر» دو دارویی هستند که همکاران بنده تجویز می‌کنند، به خصوص داروی «رمدسیویر» که در اروپا و امریکا استفاده شده است، اما مردم با یکسری شیاد در این خصوص روبه‌رو هستند.» به گفته وی از روز سه‌شنبه به اندازه کافی این دارو توزیع شده و قرار است در هفته آینده اولین تولید ملی این دارو رونمایی شود.

رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت هم از ورود داروی «فابیپراویر» به فارماکوپه دارویی کشور خبر داد و افزود: «شرکت داخلی در حال حاضر در حال تولید این دارو است.»

آنطور که معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفته در مورد داروی «رمدسیویر» باید منتظر اعلام نتایج تأثیر قطعی این دارو باشیم و تاکنون مطالعاتی درباره اثرات قطعی این دارو برای درمان بیماران مبتلا به کرونا وجود ندارد.

به گفته ملک‌زاده این دارو در راستای بهبود بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند و سطح اکسیژن آن‌ها کاهش یافته استفاده می‌شود و از این دارو نمی‌توان برای درمان بیمارانی که در آی‌سی‌یو بستری هستند یا ونتیلاتور به آن‌ها وصل است، استفاده کرد. همچنین از سوی دیگر مصرف این دارو برای مبتلایان خفیف کرونا توصیه نمی‌شود.

ملک‌زاده با بیان اینکه داروی «فابیپراویر» وارد فارماکوپه دارویی برای درمان آنفلوآنزا شده است و عمدتاً برای استفاده برای درمان آنفلوآنزا مورد تأیید قرار گرفته است، اظهار داشت: «خوشبختانه شرکت داخلی در حال حاضر در حال تولید این دارو است و در صورت تأیید نهایی اثربخشی آن تولید انبوه دارو صورت خواهد گرفت.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۶
0
0
خدا قوت وخسته نباشید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار