کد خبر: 1010864
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰
مرحله جدید همکاری نظامی ایران و سوریه تقویت پدافند هوایی سوریه خواهد بود که به گفته طرفین قرارداد، این توافق می‌تواند مقابله جدی با تهدیدات امریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه باشد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش مهر، دیپلماسی فعال دفاعی یکی از رویکرد‌های مهم سرلشکر باقری پس از انتصاب در تیر ۱۳۹۵ به عنوان ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان است. در این سال‌ها دیپلماسی دفاعی پویا و کارآمد به موازات افزایش توان دفاعی کشور و ارتقای توانمندی‌ها و آمادگی دفاعی، امنیتی نیرو‌های مسلح که در حکم انتصاب سرلشکر باقری مورد تأکید فرماندهی معظم کل قوا قرار داشته به عنوان یکی از سیاست‌های کلان ستاد کل نیرو‌های مسلح دنبال شده است که امروز بعد از چهار سال با سفر هفته گذشته هیئت عالیرتبه نظامی کشورمان به ریاست سرلشکر باقری به سوریه و امضای تفاهمنامه همکاری دوجانبه با این کشور وارد مرحله جدیدی شده است. سفر هیئت‌های نظامی کشورمان به کشورهایی، چون روسیه، چین، ایتالیا، پاکستان، ترکیه، عراق، عمان و سوریه و در کنار آن میزبانی از هیئت‌های عالیرتبه نظامی از کشورهایی، چون روسیه، ترکیه، عراق، پاکستان، بولیوی، افغانستان و سوریه و همچنین برگزاری بزرگ‌ترین اجلاس نظامی تاریخ ایران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ و حضور بیش از ۳۵هیئت عالیرتبه نظامی از کشور‌های مختلف جهان در این اجلاس دو روزه در تهران و البته برگزاری رزمایش دریایی مشترک با چین و روسیه از جمله مصداق‌های بارز دیپلماسی فعال دفاعی در دوران جدید است.

در کنار ستاد کل نیرو‌های مسلح، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی نیز در این دوران رویه نو و پویایی را در حوزه دیپلماسی دفاع پیش رو گرفته‌اند و در این مدت عالی‌ترین فرماندهان و مقامات ارتش، سپاه، وزارت دفاع و نیروی انتظامی سفر‌های متعددی را به کشور‌های دوست و همپیمانی همچون چین، روسیه، عراق، پاکستان، سوریه و ارمنستان داشته و همچنین از همتایان خود میزبانی کرده‌اند که در کنار این رفت و آمد‌ها پیرامون مسائل مشترک گفتگو کرده و به توافقات خوبی دست یافتند که هر کدام در جای خود قابل بررسی است.

دیپلماسی فعال دفاعی در سطح منطقه و جهان بسیار حائز اهمیت و راهبردی است که می‌تواند در کنار دیپلماسی فعال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیشبرد منافع ملی کشور را به همراه داشته و بر عمق استراتژیک کشور بیفزاید.

توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی

توسعه مناسبات دفاعی و همکاری‌های مشترک برای تأمین امنیت مرز‌ها و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین مبارزه با تروریسم یکی از مهم‌ترین محور‌های گفتگو و رایزنی‌های سرلشکر باقری و سایر مقامات عالیرتبه نظامی کشورمان در سفر‌های خارجی و دیدار با همتایان خود بوده است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر توسعه مناسبات و روابط دوجانبه با کشور‌ها بر پایه احترام متقابل در عرصه منطقه‌ای و جهانی تأکید داشته است. دیپلماسی فعال دفاعی و دیدار مقامات عالی نظامی کشورمان با همتایان خود را می‌توان اقدامی در جهت توسعه روابط دوجانبه یا چندجانبه برای ارتقای امنیت و ثبات منطقه و جهان دانست، در این راستا می‌توان به سفر‌های سرلشکر باقری به روسیه، چین، پاکستان، ترکیه و سوریه اشاره کرد که هر کدام به نوبه خود نخستین سفر عالی‌ترین مقام نظامی ایران به این کشور‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و همچنین به سفر مقامات عالیرتبه نظامی برخی از کشور‌ها از جمله روسیه، ترکیه، عراق، افغانستان، بولیوی، آذربایجان، سوریه و پاکستان به کشورمان اشاره کرد که هر کدام در راستای دیپلماسی فعال دفاعی و برای ارتقای همکاری‌های نظامی و دفاعی و البته تأمین امنیت مرز‌ها و مبارزه با تروریسم و قاچاق صورت گرفته است.

افزایش مناسبات و همکاری‌ها در قالب قرارداد‌های دوجانبه و چندجانبه یکی دیگر از ابعاد دیپلماسی فعال دفاعی نیرو‌های مسلح برای تأمین منافع کشور و همچنین ارتقای ثبات و امنیت منطقه است که از آن جمله می‌توان به عضویت و ریاست ایران بر اجلاس کشور‌های حاشیه اقیانوس هند و برگزاری کمیسیون‌های مشترک نظامی با کشور‌های دوست و همپیمان و همچنین میزبانی از گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای در تهران اشاره کرد.

برگزاری رزمایش‌های مرکب و مشترک دریایی

برگزاری رزمایش‌های مشترک و مرکب با سایر کشور‌ها یکی دیگر از نمونه‌های دیپلماسی فعال و در جهت برقراری صلح و امنیت در منطقه است که جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها در دستور کار خود داشته و در این راستا رزمایش‌های متعددی در دریای عمان و اقیانوس هند برگزار کرده است که رزمایش مشترک امدادی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند و رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین از جمله مهم‌ترین این رزمایش‌هاست.

رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین که یک رزمایش بسیار ویژه و بی‌سابقه‌ای بود از ششم دی‌ماه سال ۱۳۹۸ با حضور یگان‌های سطحی روسیه و چین در بندر شهید بهشتی چابهار آغاز و در سه روز، تمرینات مختلفی از جمله تیراندازی سطحی، امداد و نجات دریایی، اطفای حریق و مقابله با دزدی دریایی اجرا شد. این رزمایش مرکب به خوبی گویای تبدیل شدن ایران اسلامی به یک قدرت برتر جهانی بود که در کنار دو ابرقدرت جهانی یعنی چین و روسیه یک رزمایش مرکب دریایی را برگزار می‌کند.

مبارزه با تروریسم و مقابله با تهدیدات مشترک

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قربانیان اصلی تروریسم که به واسطه این پدیده شوم بیش از ۱۷هزار نفر از مسئولان و مردم بی‌گناه خود را از دست داده همواره بر مبارزه جهانی با تروریسم و افراط گرایی و همکاری کشور‌ها برای ریشه کن کردن آن تأکید داشته است. در همین راستا مقامات عالی کشورمان همواره در سفر‌های خارجی و دیدار با سران کشور‌ها بر مقابله همه‌جانبه با تروریسم جهانی تأکید داشته و در این مسیر پیشتاز بوده‌اند. در این مسیر اقدامات عملی گسترده‌ای در حمایت از ملت‌ها و دولت‌های قانونی کشور‌های همسایه مانند سوریه و عراق داشته‌ایم و امروز دیگر برای آزاداندیشان در سرتاسر جهان آشکار است که ایران اسلامی با حمایت‌های مادی، معنوی، تجهیزاتی و مستشاری یکی از عوامل اصلی شکست تروریست‌های تکفیری در عراق و سوریه بوده است.

مبارزه با تروریسم یکی از ابعاد مختلف دیپلماسی فعال نظامی و دفاعی کشورمان در این سال‌ها بوده است و جمهوری اسلامی به دنبال گسترش روابط و همکاری مشترک برای مقابله با پدیده جهانی افراط‌گرایی و تروریسم بوده که امنیت جهان را تهدید می‌کند. شاید اوج این همکاری نظامی را بتوان در مسئله سوریه و همکاری ایران، روسیه و سوریه مشاهده کرد که البته دستاورد‌های بسیاری نیز به همراه داشت و موجب آزادی بخش عظیمی از خاک سوریه از دست تروریست‌ها شد. این همکاری‌ها حتی گسترش یافته و ترکیه نیز به این جمع افزوده شده است. سفر به روسیه، پاکستان و چین و دیدار با مقامات عالی سیاسی و نظامی این کشور‌ها از دیگر سفر‌های مهم و البته بی‌سابقه عالی‌ترین مقام نظامی کشورمان در دوره جدید ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح در جهت مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار