کد خبر: 1011057
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۲
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت می‌گوید: «اگر مشکلی در زمینه تأمین مکمل‌ها و دارو وجود دارد، مردم آن را به شماره ۱۹۰ (سامانه شکایت مردمی) اطلاع بدهند.»
بیژن یانچشمه
سرویس جامعه جوان آنلاین: رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به انتقاد برخی از انجمن‌های بیماران مبنی بر اینکه بعضی دارو‌های تولید داخل به برخی بیماران نمی‌سازد، گفت: انجمن‌ها به جای آنکه چنین چیز‌هایی را بگویند، به ما دو مدرک علمی در این خصوص نشان دهند. ما ثبت عوارض دارویی در کشور داریم تا هر موردی را به صورت مستند به ما معرفی کنند. ما هم مرتب این چیز‌ها را می‌شنویم و شفاهی این صحبت‌ها می‌شود. در کشور ۹۹ درصد نیازمان را می‌توانیم از طریق دارو‌های تولید داخل برطرف کنیم.»

کمبود دارو به خصوص دارو‌های کمیاب و تک نسخه‌ا‌ی به‌رغم آنکه مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند کمبودی وجود ندارد، سبب شده‌است تا بیماران و همراهان آنان سرگردان دارو‌خانه‌ها شوند. در این میان برخی همراهان بیماران بستری در مراکز درمانی نیز به‌دلیل عدم تأمین داروی بیماران بستری از سوی بیمارستان‌ها، نسخه به‌دست سرگردان دارو خانه‌های شهرشده و کفش آهنی به پا کرده‌اند.

متأسفانه باید گفت با تغییرات قیمت ارز و شرایط تحریمی کشور، کمبود برخی دارو‌ها سلامت بیماران را به خطر انداخته‌است.

بیماران دیابتی و بیماران خاص و افراد درگیر به بیماری‌های نادر در صدر بیمارانی هستند که دارو‌های آنان با کمبود زیادی مواجه شده‌است.

بعضاً مشاهده می‌شود که پزشکی برای درمان بیمار خود داروی خارجی تجویز می‌کند و این موضوع دوندگی بیشتری را برای همراهان بیماران به دنبال دارد.

متأسفانه مراکز اطلاعات دارویی و رسیدگی به شکایت‌های دارویی هم به‌دلیل به روز نشدن بانک اطلاعات دارویی به جای آنکه راهنمای بیماران شوند بعضاً با دادن اطلاعات ناقص، آنان را در دارو‌خانه‌های شهر سرگردان می‌کنند.

اینکه اعلام می‌شود دارویی در فلان دارو‌خانه شهر موجود است، ولی با مراجعه به داروخانه مورد نظر گفته می‌شود دارو را نداریم، این قصه سردرازی دارد که مسئولی هم پاسخگوی این ناهماهنگی‌های درون سازمانی وزارت بهداشت نیست.

در شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا و ضرورت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، سرگردان کردن بیماران و همراهان آنان در شهر و مراکز دارویی با هیچ منطقی جور در نمی‌آید.

اخیراً در دارو‌خانه‌هایی که دارو‌های خاص و کمیاب را توزیع می‌کنند، اتفاقی روی داده است که لازم است مسئولان بدان توجه ویژه‌ای داشته باشند. به عنوان مثال آمپول soluvit که پزشکان برای برخی بیماران نسخه می‌کنند، حدود چندماهی بود در هیچ دارو‌خانه‌ای وجود نداشت.

کمبود شدید این دارو سرگردانی بیماران را دو چندان کرده‌بود. مسئولان دارو‌خانه‌ها می‌گفتند این دارو اخیراً وارد کشور نشده و کمبود موجود به دلیل عدم توزیع دارو است، اما در یک هفته گذشته این دارو در دارو‌خانه با تاریخ نزدیک به انقضا (تاریخ‌ها یک ماه یا چندماه مانده به انقضا) توزیع شده‌است.

آنچه در این اتفاق باعث تعجب است، آن است که اگر دارویی وجود داشته چرا توزیع نمی‌شد‌ه و اگر دارو وارد نشده چرا در حال حاضر با تاریخ نزدیک به انقضا در برخی دارو‌خانه‌ها موجود است؟ آیا سیاستی در پشت توزیع دارو‌های کمیاب وجود دارد که اینگونه اتفاقات روی می‌دهد؟ آیا نظارت سیستمی بر توزیع دارو‌های کمیاب وجود دارد؟ چرا به شکایت‌های دارویی در وزارت بهداشت رسیدگی نمی‌شود؟ مسئولان توجه داشته باشند که بیماران و همراهان آنان در این شرایط به میزان زیاد درگیر بیماری و هزینه‌های درمان هستند، انصاف نیست روز‌ها و هفته‌ها در شرایط شیوع و همه‌گیری بیماری کرونا در مراکز درمانی و دارویی سرگردان شوند؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار