کد خبر: 1011090
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
گزارش «جوان» از برنامه «با کاروان شعر و موسیقی» رادیو فرهنگ
«با کاروان شعر و موسیقی» عنوان برنامه‌ای موسیقایی از رادیو فرهنگ است که به شناسنامه آثار موسیقی و چگونگی خلق این آثار می‌پردازد.
محمد صادقی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: علیرضا حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ در گفتگو با «جوان» درباره این برنامه می‌گوید: «با کاروان شعر و موسیقی» تنها یک برنامه رادیویی نیست بلکه بخشی از میراث ناملموس فرهنگ است که مستندگونه چگونگی خلق آثار مانای موسیقایی را ثبت و ضبط می‌کند.

وی در می‌افزاید: یلدا احتشامی یکی از تهیه‌کنندگان جوان خوش ذوق رادیو فرهنگ است که با پیشینه غنی خانوادگی و دقت و علاقه وافر با حسن سلیقه به انتخاب قطعات و پیگیری تاریخچه و شناسنامه اثر و جمع‌آوری آرشیوی از اجرا‌های یک قطعه موسیقی می‌پردازد.

داستان موسیقی؛ خط اصلی برنامه «با کاروان شعر و موسیقی»

یلدا احتشامی نویسنده و تهیه‌کننده برنامه رادیویی «با کاروان شعر و موسیقی» با اشاره به اینکه این برنامه به دنبال ارائه آثار جریان‌ساز در موسیقی اصیل ایرانی است، به «جوان» می‌گوید: «با کاروان شعر و موسیقی» به بعد موسیقایی قطعات و آثاری می‌پردازد که در گذشته یا در حال حاضر بر اساس اتفاق یا ایده‌ای شعر آن سروده یا آهنگ آن ساخته شده است. در حقیقت در این برنامه به دنبال آن هستیم ایده ساخت هر تصنیف یا آواز را به گوش شنوندگان برسانیم و اطلاعات کاملی از آن قطعه را به مخاطب ارائه بدهیم.

احتشامی با اشاره به اینکه در هر برنامه سعی شده است به یک قطعه به صورت اختصاصی پرداخته شود، ادامه می‌دهد: اگر اثر با صدای چند خواننده اجرا شده است، سعی می‌کنیم اجرا‌ها را طی برنامه پخش کنیم، همچنین اگر مصاحبه‌ای از شاعر، آهنگساز، تنظیم‌کننده یا خواننده آن اثر داشته باشیم سعی می‌کنیم طی برنامه پخش کنیم.

وی با اشاره به اینکه مدت زمان برنامه ۱۰دقیقه است، می‌گوید: از دلایل کوتاه بودن زمان برنامه این است که شنونده بیشتری آن را دنبال کند و با گوش دل و جان بشنود و بتواند برای آن زمان بگذارد.

نویسنده «با کاروان شعر و موسیقی» در ادامه می‌گوید: به دلیل کوتاه بودن زمان پخش نمی‌توان کل قطعه‌ای را که آن روز درباره آن صحبت می‌کنیم، پخش کنیم، چون تصنیف و آواز‌هایی را که داریم ممکن است بالای پنج دقیقه باشد. نظر من به عنوان تهیه‌کننده این است که اگر مدت‌زمان برنامه طولانی شود شاید مخاطب و شنونده رادیو وقت نشستن پای برنامه را نداشته باشد، همچنین ممکن است باعث خستگی یا ریزش مخاطب نیز بشود. وی تأکید می‌کند: رادیو رسانه لحظه است، پس در مدتی کوتاه آنچه شنوندگان از ما انتظار دارند برآورده می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا طعم شیرینی آگاهی را با یک برنامه رادیویی بچشند.

احتشامی می‌گوید: فکر می‌کنم این برنامه بتواند برای کسانی که علاقه‌مند موسیقی و شعر هستند، کارساز و جریان‌ساز باشد. شاید بسیاری از دوستان که شنونده قطعات بسیاری در دهه‌های ۵۰، ۶۰ یا حتی شاید پیش از انقلاب باشد، شناسنامه اثر را ندانند، به عنوان مثال چرا استاد بنان قطعه «الهه ناز» را خواند؟ برای خود من پرداختن به این موضوعات جذاب بود.

از آرشیو پدرم بهره می‌برم

نویسنده «با کاروان شعر و موسیقی» درباره مراحل تحقیق و پژوهش این برنامه نیز عنوان می‌کند: من در یک خانواده موسیقایی به دنیا آمده و بزرگ شده‌ام. فریدون احتشامی پدر من از اساتید موسیقی است، به همین دلیل ما آرشیو کاملی از قطعات را در منزل داریم. پژوهش برنامه بیشتر از تهیه آن زحمت دارد، اما برای من زیاد وقت‌گیر نیست چراکه چندین سال است در این حوزه کار می‌کنم، قطعات را می‌شناسم و می‌توانم از یکدیگر متمایز کنم. احتشامی در پایان درباره استقبال مخاطبان از برنامه نیز گفت: «با کاروان شعر و موسیقی» مدت زیادی نیست که روی آنتن رفته است و شاید نتوان درباره بازخورد‌ها صحبت کرد، اما در این مدت نیز عده‌ای از مخاطبان درخواست کرده‌اند از قطعه مورد علاقه‌شان برای آن‌ها بگوییم و عده‌ای دیگر از محتوای برنامه تشکر کرده و گفته‌اند به اطلاعاتشان افزوده شده است.

برنامه «با کاروان شعر و موسیقی» به تهیه‌کنندگی یلدا احتشامی و گویندگی مریم واعظ‌پور شنبه تا پنج‌شنبه از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار