کد خبر: 1011265
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۲
روز گذشته خبری در مورد کرمان منتشر شد که در یک جمله می‌تواند عمق فاجعه را در این استان به نمایش بگذارد. «از هر ۵ نفر کرمانی، یکی به کرونا مبتلا است.» این خبر که ۲۰ درصد کرمانی‌ها را در بر می‌گیرد یعنی در کمترین زمان می‌توان بیشترین کرونایی‌ها را در این منطقه از ایران مشاهده کرد. هر چند مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تأکید کرده که طاعون خیارکی نه در کرمان بلکه در کل ایران مطرح نیست، اما وضعیت قرمز کرونایی کرمان آنقدر حاد است که بتواند بدون طاعون خیارکی هم بحران بزرگی را در این استان رقم بزند.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: کرمان از جمله استان‌هایی است که آمار مبتلایان و بستری‌ها و همچنین مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید۱۹ در آن به شدت رو به افزایش است در حال حاضر تقریباً کل شهر‌ها و روستا‌های آن در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد. هر چند در خبر‌ها چنین عنوان می‌شود که مسئولان در حال تدوین و اجرای پروتکل‌هایی برای اعمال محدودیت‌ها در جهت کنترل و پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا هستند، اما معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان چیز دیگری می‌گوید.

دکتر سیدوحید احمدی طباطبایی می‌گوید: «اگر استان کرمان سه ماه پیش در وضعیت قرمز قرار می‌گرفت ما می‌توانستیم محدودیت‌هایی را ایجاد کنیم، اما متأسفانه اکنون محدودیت زیادی را نمی‌توانیم اعمال کنیم زیرا ستاد ملی مقابله با کرونا دست ما را بسته است، بنابراین مردم و مسئولان باید بیشتر مراقبت کنند.»

وی با تأکید برآنکه کرونا یک بیماری جدید است که نه درمان و نه داروی خاصی دارد، پس رفتار اجتماعی مردم در شیوع این بیماری بسیار مؤثر است، ادامه می‌دهد: «مهم‌ترین راه پیشگیری و کنترل این بیماری رفتار اجتماعی مردم، رعایت فاصله فیزیکی، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در مراسمات و مهمانی‌ها و ازدحام‌های غیرضرور است.»

به گفته طباطبایی، تا ابتدای اردیبهشت ماه تعداد مبتلایان به کرونا در استان کرمان بسیار کم بود، اما اکنون تعداد افراد مبتلا به کووید ۱۹ بسیار زیاد شده است و در حال حاضر حدود ۳۰۰ نفر بیماری قطعی در بیمارستان‌های سطح استان بستری هستند لذا هر چه تعداد بستری‌ها زیاد شود، تعداد مرگ و میر نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

معاون بهداشتی داشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص ظرفیت بیمارستان‌های استان هم می‌گوید: «در حال حاضر بیمارستان افضلی‌پور و پیامبر اعظم (ص) شهر کرمان جوابگو بیماران کرونایی است و بیمارستان افضلی‌پور تخت‌های غیر کرونایی خود را نیز به بیماران کرونایی اختصاص داده است و در صورت پر شدن ظرفیت این دو بیمارستان معمولاً یکی از بیمارستان‌های نظامی به عنوان بیمارستان پشتیبانی به بیماران کرونایی اختصاص خواهد یافت.»

آمادگی سپاه برای ساخت بیمارستان صحرایی

بعد از اوج‌گیری کرونا در کرمان حالا سپاه آمادگی خود را برای ساخت بیمارستان صحرایی در جنوب کرمان اعلام کرده است.

در همین راستا فرمانده سپاه ناحیه مقاومت جیرفت از اعلام همکاری همه جانبه سپاه ثارالله کرمان با دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در جهت احداث بیمارستان صحرایی و دیگر پروژ‌های مد نظر این دانشگاه خبر داد.

سرهنگ پاسدار ناصر بهروز گفت: «بنا به گفته فرمانده سپاه ثارالله کرمان اگر دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در هر زمینه‌ای اعلام نیاز کند، آماده همکاری هستیم.»

وی از آمادگی بسیج و سپاه در راستای پیشگیری از کرونا خبر داده و تصریح کرد: «سپاه آمادگی این را دارد که همه امکانات و ظرفیت‌های موجود خود را در حوزه پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا و حفظ سلامتی مردم بکار گیرد و تاکنون در هر زمینه‌ای نیاز بوده نهایت همکاری را داشته‌ایم و همواره در کنار مردم خواهیم بود.»

خبری از طاعون خیارکی نیست

تنها خبر خوشی که می‌توان برای کرمان و کل ایران شنید این است که هنوز طاعون خیارکی در هیچ نقطه از کشور دیده نشده و در این باره هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این باره با تأکید فراوان مبنی برآنکه طاعون خیارکی در ایران اصلاً مطرح نیست، گفته: «طاعون بیماری کشنده‌ای است و از طریق ریه و کک منتقل می‌شود. به طوری که طاعون خیارکی در کشاله‌های ران غده‌ای مانند خیار ورم می‌کند، اما خوشبختانه در حال حاضر آنتی‌بیوتیک‌های زیادی برای این بیماری وجود دارد.» دکتر نوذر نخعی ادامه داده: «طاعون خیارکی بیماری جدیدی نیست و در محدود کشور‌های اطراف هم هیچ موردی گزارش نشده است. پس این موضوع جایی برای دغدغه ندارد و مردم ایران نباید نگران این بیماری باشند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار