کد خبر: 1011424
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۵
سعید طاووسی
اداره کل درمان استان تهران بنا به رسالت سازمان تأمین اجتماعی و در جهت ارائه خدمت به بیمه‌شدگان و سایر مردم کشورمان با در اختیار داشتن ۱۱ بیمارستان با حدود ۲ هزار و ۷۰۰ تخت فعال و ۲۸ مرکز سرپایی و بهره‌مندی از حدود ۱۰ هزار پرسنل درمانی و پشتیبانی، از ابتدای شروع اپیدمی کرونا بیماران مبتلا به کووید را در شهر‌های تهران، اسلامشهر، شهر ری، ورامین، شهریار و شهر قدس تحت بررسی و درمان‌های سرپایی و بستری قرار داد.

از ابتدای شروع بیماری کووید، بیش از ۷ هزار بیمار در بیمارستان‌های تأمین اجتماعی اداره کل درمان تهران بستری و خوشبختانه بیش از ۶ هزار نفر با حال عمومی خوب ترخیص شده‌اند. همچنین در این مدت نزدیک به ۵۰ هزار نفر هم به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفته‌اند.

در این بین تعداد قابل‌توجهی بیماران غیربیمه تأمین اجتماعی شامل دارندگان دفترچه‌های بیمه سلامت، روستاییان، عشایر و اتباع بیگانه نیز از این خدمات استفاده کرده‌اند. از ابتدای شیوع بیماری حدود ۴۰۰ نفر از کادر درمانی زیرمجموعه اداره کل درمان استان تهران خود دچار بیماری کووید-۱۹ شدند که از این میان سه نفر از این عزیزان در راه دفاع از سلامت مردم به فیض شهادت نائل شدند.

در طول این مدت چالش‌های بسیاری برای تهیه تجهیزات و وسایل حفاظت فردی وجود داشت که خوشبختانه با حمایت و پشتیبانی‌های ستاد مرکزی سازمان تأمین اجتماعی و تلاش همکاران اداره کل و رؤسای مراکز درمانی تا امروز در راه تأمین این تجهیزات موفق بوده‌ایم. همچنین با اعطای مجوز از جانب ستاد مرکزی امکان به‌کارگیری نیرو‌های درمانی، خارج از ردیف‌های سازمانی و تشریفات اداری معمول فراهم شد که این مهم کمک شایانی به ارتقای کیفیت خدمات و نیز حمایت از کارکنان کرد. در اوایل شیوع بیماری آزمایشگاه تشخیص مولکولی بیمارستان شهید لبافی‌نژاد با هزینه‌ای نزدیک به یک میلیارد تومان جهت پوشش بیماران بستری در مراکز شرق تهران راه‌اندازی و تجهیز شد. همچنین از امکانات آزمایشگاه رفرنس تأمین اجتماعی برای پوشش مراکز غرب استان استفاده شد. در روز‌های ابتدایی فروردین سال جاری هم نقاهتگاه اداره کل درمان تهران با مشارکت بسیج جامعه پزشکی و سپاه پاسداران ناحیه تهران با ظرفیت حدود ۱۶۰ تخت، تجهیز و راه‌اندازی شد.

طی این زمان جهت ارزیابی عملکرد مراکز بستری و سرپایی، برآورد نیاز‌های پرسنلی، دارو و تجهیزات، کمیته مقابله با کرونا اداره کل به صورت منظم و حتی در روز‌های تعطیل ایام نوروز تشکیل شد. یکی از چالش‌های پیش رو به دنبال طولانی شدن دوران اپیدمی و افزایش مجدد موارد بیماری، خستگی مفرط پرسنل و ابتلای ایشان به کووید-۱۹ است که نتیجه آن افزایش بار کاری به سایر پرسنل می‌باشد.

اصولاً کنترل اپیدمی‌ها نیاز به مشارکت تک‌تک افراد جامعه دارد. رعایت بهداشت فردی، حفظ فاصله فیزیکی مناسب، اجتناب از حضور در مکان‌های پرازدحام، نرفتن به سفر‌های غیر حضوری، استفاده از ماسک مناسب از جمله اقداماتی است که می‌تواند به کنترل اپیدمی کمک ویژه‌ای کند.

در این بین با توجه به نقش و سهم پررنگ مراکز تأمین اجتماعی در خدمت‌رسانی به بیماران کووید-۱۹، انتظار از دانشگاه‌های علوم پزشکی حمایت بیشتر از بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های ما خصوصاً در شهرستان‌های استان در زمینه تأمین و تخصیص سهمیه مناسب از مجاری قانونی و تجهیزات و دارو و نیز پشتیبانی در پذیرش بیماران است.

* معاون درمان تأمین اجتماعی استان تهران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار