کد خبر: 1011442
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۳
بی‌توجهی به ورزشکاران جانباز و معلول در آیین‌نامه استخدامی
گلایه ورزشکاران مدال‌آور از بیکاری و تشدید مشکلات معیشتی موضوع تازه‌ای نیست، اما تعطیلی اردو‌ها و مسابقات به دلیل شیوع کرونا باعث شده انتقاد‌های بحق آن‌ها از عدم رسیدگی مسئولان و بی‌توجهی به اجرای قوانین دوباره بالا بگیرد.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: طبق آیین‌نامه اجرایی جذب و استخدام قهرمانان، نفرات اول تا سوم بازی‌های المپیک، نفرات اول و دوم مسابقات جهانی و نفرات اول تا سوم بازی‌های پاراآسیایی شامل این قانون می‌شوند، ولی در قانون فوق اهمیتی به مدال‌آوران پارالمپیکی داده نشده است!

طبق مصوبه‌ای که جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور آن را به دستگاه‌ها ابلاغ کرده، یکی از فرزندان قهرمانان بازی‌های پارالمپیک شامل نفر اول در رشته‌های فردی و تمامی نفرات در رشته‌های گروهی می‌توانند با رعایت شرایطی از سوی دستگاه‌های اجرایی بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی به صورت پیمانی جذب و استخدام شوند. در صورتی که ورزشکاران جانباز و معلول کشورمان برای رسیدن به مدال‌های جهانی و آسیایی تلاش زیادی می‌کنند و مدال نقره و برنز بازی‌های پارالمپیک نیز کم از قهرمانی ندارد.

سراغی از ما نمی‌گیرند

نداشتن شغل و فراموشی پس از سن بازنشستگی نگرانی همه ورزشکاران جانباز و معلولی است که با تمام قوا برای سرافرازی ورزش ایران می‌جنگند. ملی‌پوش بسکتبال با ویلچر کشورمان از اینکه در قانون مصوب برای استخدام ورزشکاران توجهی به مدال‌آوران پاراآسیایی و پارالمپیکی نشده است، گلایه دارد. حکیم منصوری که به عنوان کاپیتان با تیم ملی بسکتبال باویلچر قهرمان بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ شده در گفتگو با فارس گفت: «تیم بسکتبال باویلچر قهرمان بازی‌های پاراآسیایی شد و طبق مصوبه دولت هر ورزشکاری می‌تواند در یکی از ارگان‌های دولتی استخدام رسمی شود. به دنبال این موضوع رفتم که به من گفتند؛ چنین موضوعی وجود ندارد و اگر هم صحت داشته باشد، همسر یا فرزندانتان می‌توانند استخدام شوند. من الان فرزندی ندارم. حالا که امنیتی شغلی ندارم، چه کاری باید در ادامه زندگی انجام دهم. در حال حاضر نیاز دارم استخدام رسمی شوم. کسی سراغ بچه‌ها را نمی‌گیرد که ببیند از نظر جسمانی در چه وضعیتی قرار دارند. آیا در این شرایط بحرانی کسی به کرونا مبتلا شده است یا نه. فقط چند پیامک در فروردین‌ماه برای ما ارسال کردند. از فدراسیون جانبازان و معلولین و کمیته ملی پارالمپیک هیچ خبری نیست. نمی‌پرسند امکانات یا تمرین دارید یا نه.»

مسافرکشی با مدال‌های رنگارنگ

نادر مرادی، قهرمان وزنه‌برداری بازی‌های پارالمپیک لندن، نایب‌قهرمان پاراوزنه‌برداری جهان و نایب‌قهرمان بازی‌های آسیایی نیز این روز‌ها برای گذران زندگی مسافرکشی می‌کند. مرادی در گفتگو با فارس به انتظارش از مسئولان اشاره کرد: «در این شرایط انتظار داشتیم مسئولان بیشتر هوای ما را داشته باشند. اگر هر اتفاقی هم افتاده باید از ورزشکاران حمایت کنند و احوال بچه‌ها را بپرسند و اگر هم مشکلی دارند به دادشان برسند. از فدراسیون درخواست داشتم میله، وزنه، میز و تجهیزات را به صورت امانت در اختیارم بگذارند تا در خانه تمرین کنم که متأسفانه قبول نکردند. با این شرایط اقتصادی بد که نمی‌توانم ۷۰ میلیون تجهیزات وزنه‌برداری بخرم. هم‌اکنون در یکی از تاکسی‌های اینترنتی مسافرکشی می‌کنم. ورزشکار تیم ملی تا وقتی که اردو و مسابقه باشد، مورد حمایت ستاد بازی‌های پارالمپیک است و در تعطیلی اردوها، حمایت مالی از اردونشینان تیم ملی صورت نمی‌گیرد.»

براساس مصوبه عمل می‌کنیم

در حالی که مدال‌آوران جانباز و معلول از بی‌توجهی‌ها می‌نالند، سرپرست دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک بر حمایت از ورزشکاران زیر نظر این نهاد ورزشی تأکید دارد. محمد تابع در گفتگو با «جوان» روند پرداخت حقوق به ورزشکارانی که شانس کسب مدال در توکیو ۲۰۲۰ را تشریح کرد: «ما هم پیگیر موضوع استخدام مدال‌آوران هستیم و هر کسی به ما مراجعه کند، نامه‌نگاری‌های لازم را انجام می‌دهیم تا در پروسه استخدام قرار بگیرد. درباره موضوع معیشتی ورزشکاران هم باید بگویم بر اساس مصوبات ستاد عمل می‌کنیم و ورزشکارانمان مرحله به مرحله تحت پوشش قرار می‌گیرند. این احتمال وجود دارد که بازی‌های پارالمپیک توکیو اصلاً برگزار نشود که البته ما بنا را بر برگزاری گذاشته‌ایم. مصوبه ستاد بازی‌های پارالمپیک با حضور همه رؤسای فدراسیون‌ها نوشته شده است و در نهایت هم به این مهم رسیدند که ورزشکاران طلایی‌مان از ابتدای سال با توجه به بودجه و ظرفیتی که در اختیار داریم مورد حمایت مالی قرار گیرند و ورزشکاران نقره‌ای و برنزی هم از شهریورماه تحت حمایت قرار خواهند گرفت. مبالغ دریافتی با توجه به رکورد‌ها و مقایسه آن‌ها با رقبای‌شان با یکدیگر متفاوت است. تمام این مسائل در مصوبه ستاد دیده شده است.»

کمک‌هزینه قرنطینه

پرداخت کمک‌هزینه قرنطینه خانگی از جمله اقدامات کمیته پارالمپیک است: «با شرایطی که داشتیم، مبلغی به عنوان «کمک‌هزینه قرنطینه خانگی» در فروردین‌ماه به تمامی ورزشکارانی که سهمیه پارالمپیک گرفته‌اند خارج از برنامه پرداخت شد. ما هم مصوبه ستاد را اجرا می‌کنیم و بر اساس آن ملی‌پوشان طلایی از اردیبهشت حقوق دریافت می‌کنند و ورزشکارانی که شانس نقره و برنز هستند هم از شش ماه دوم سال حقوق دریافت خواهند کرد. مصوبات دست ما را می‌بندد، در خصوص رشته‌های تیمی از جمله بسکتبال باویلچر، والیبال بانوان و گلبال بحث این بود که فدراسیون‌ها حمایت لازم را داشته باشند و اگر سهمیه بگیرند هزینه‌ها به فدارسیون‌ها پرداخت می‌شود. منتها تعیین درجه حمایتی طبق مصوبه ستاد انجام می‌شود و تیم بسکتبال باویلچر هم جزو گروه چهارم است. برای این گروه حقوق در نظر گرفته نشده است.»

تابع در ادامه اظهار داشت: «حقوق‌های ورزشکاران وزنه‌برداری، جودو، دوومیدانی، والیبال نشسته، قایقرانی، تکواندو و تیراندازی با توجه به شانسی که برای کسب مدال در پارالمپیک دارند از اردیبهشت‌ماه پرداخت شده است. برخی قوانین شامل همه می‌شود مثل قانون رعایت فاصله اجتماعی و ما هم آن را اجرا می‌کنیم. کمیته ملی پارالمپیک و المپیک از ورزشکاران حمایت می‌کند، ولی در نهایت قانون استخدام شامل مدال‌آوران شده است. ضمن اینکه با توجه به تعداد زیاد ورزشکاران جانباز و معلول در نظر گرفتن قانون استخدام برای همه عملی نخواهد بود. به عنوان نمونه در پاراآسیایی جاکارتا ۲۴۰ ورزشکار داشتیم که ۱۷۰ نفر از آن‌ها به مدال رسیدند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار