کد خبر: 1011514
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۴
سرلوحۀ جشنوارۀ کتاب سال رضوی
دبیر جشنوارۀ کتاب سال رضوی در اختتامیۀ دوازدهمین دورۀ این جشنواره، به اهداف و رویکرد این جشنواره، تغییرات آن نسبت به دوره‌های قبل و برنامه‌های آیندۀ این جشنوارۀ بین‌المللی پرداخت.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در اختتامیۀ دوازدهمین جشنوارۀ کتاب سال رضوی به ایراد سخنرانی پرداخت. حجت‌الإسلام‌و‌المسلمین سیدجلال حسینی

با بیان این‌که حضرت علی(ع) باب مدینۀ علم نبی(ص) است و فرزندان معصومشان یکی پس از دیگری این مسیر مستقیم را پیمودند و حیاط را در کالبد جامعه دمیدند، تصریح کرد: صاحبان قلم واندیشه که جوهر قلم خود را از حوض کوثر دریافت کرده‌اند، به چرخش قلم، راه انبیای الهی را ادامه دادند.

وی با اشاره به این‌که امروز آستان قدس رضوی احیای جامعه را در گرو نشر معارف ناب و حکمت‌های جاودانه‌ای می‌داند که از سرچشمۀ وحی جوشیده و نیاز مردم این روزگار به این اندیشه‌های وحیانی بیش از گذشته است، یادآور شد: جشنوارۀ کتاب سال رضوی می‌کوشد که احیای امر اهل بیت(ع) را که همان احیای معارف ثقلین و تحقق تمدن نوین اسلامی است، به‌عنوان اصلی‌ترین راهبرد این آستان نورانی سرلوحۀ کار خود قرار دهد و بر این باور است که احیاگران آن مشمول دعای خیر حضرت ثامن‌الائمه(ع) هستند.

حسینی به اهداف برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: دوازدهمین جشنوارۀ کتاب سال رضوی به‌منظور گسترش فعالیت‌های علمی پژوهشی مرتبط با سیره و زندگی حضرت رضا(ع) و خاندان آن حضرت، ایجاد و تقویت انگیزۀ پژوهش، شناسایی نخبگان و نویسندگان فعال در حوزۀ معارف رضوی، ایجاد شور و هیجان علمی در بین جوانان حوزه‌های علمیه و دانشگاهیان، حرکت در جهت تحقق بیانیۀ گام دوم انقلاب اسلامی در راستای گسترش معنویت و اخلاق، و شناسایی، تشویق و حمایت از پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی، علمی و هنری، در دهۀ کرامت سال گذشته افتتاحیۀ خود را برگزار کرد.

وی افزود: این جشنواره با یک بازمهندسی نسبت به یازده جشنوارۀ گذشته، تغییرات ماهوی پیدا کرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افزوده‌شدن سه محور به محورهای جشنواره اشاره کرد.

دبیر جشنوارۀ کتاب سال رضوی توضیح داد: محور نخست که به‌طور ویژه به حضرت رضا(ع) و فرزند بزرگوارشان می‌پرداخت، توسعۀ مفهومی پیدا کرد و علاوه بر این بزرگواران، به همه ائمۀ ابن‌الرضا(ع) تا امام دوازدهم تعمیم پیدا کرد؛ محور دوم، «گفتمان تمدن نوین اسلامی» به جشنواره اضافه شد و محور سوم با عنوان «بین‌الملل» با یک جایزۀ ویژه تحت عنوان جایزۀ «عالم آل‌الله» برای بهترین ناشر فعال در جهان در حوزۀ نشر فرهنگ رضوی تعیین شد و علاوه بر این، شیوۀ برگزاری جشنواره نیز نسبت به دوره‌های قبل با تغییراتی همراه بود.

حسینی با تأکید بر این‌که در این دوره تلاش کردیم فراخون جشنواره را گسترده‌تر انجام دهیم، خاطرنشان کرد: به بیش از 45هزار نویسنده، ناشر و مرکز علمی‌پژوهشی از طرق مختلف اطلاع‌رسانی شد و برای 40 مرکز اسلامی کشورهای مختلف همچون تانزانیا، انگلیس، امریکا، سوئد، ایتالیا، کویت، لبنان، کانادا، آلمان، استرالیا و 6هزار شخصیت حقیقی و حقوقی علمی، پژوهشی و هنری فراخون و دعوت‌نامه ارسال شد.

وی به برخی از برنامه‌های آیندۀ این جشنواره اشاره و تصریح کرد: در آینده می‌کوشیم این جشنواره پرچم‌داری برای جریان‌سازی علمی در حوزۀ کتاب در آستان مقدسی باشد که منتسب به عالم آل‌الله است. وی افزود: همچنین محورهای جشنواره را گسترش می‌دهیم و در بخشی از جشنواره، اندیشه‌های امامین انقلاب به‌ویژه مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) را که منبعث از معارف ثقلین است، در دستور کار جشنواره قرار می‌دهیم.

حسینی اضافه کرد: در حوزۀ اجرایی می‌کوشیم جشنواره پویاتر شود و علاوه بر تشویق نویسندگان و ناشران، کتاب‌خوانی نیز در جامعه ترویج پیدا کند و جوانان و دانش‌آموزان هم به‌نوعی در این جشنواره دخیل شوند؛ به‌علاوه، در جشنوارۀ سیزدهم علاوه بر ارزیابی، به نقادی کتاب در قالب جلسات و نشست‌های علمی می‌پردازیم.

وی در پایان به ارائۀ سه پیشنهاد از سوی جشنوارۀ کتاب سال رضوی به آستان مقدس رضوی پرداخت و گفت: راه‌اندازی پایگاهی جامع و کامل درارتباط با امام رضا(ع)، تدوین سند راهبردی عملیاتی بیانیۀ گام دوم انقلاب، و شکل‌گیری اتحادیۀ مجمع مؤلفان و ناشران رضوی بامحوریت آستان مقدس امام رضا(ع) جا دارد که به همت آستان قدس رضوی ایجاد شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار