کد خبر: 1011549
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
یک کارشناس بازار سرمایه
«دولت قصد کنترل دلار را ندارد» این کارشناس اقتصادی با ذکر این نکته گفت: «دادن دلار ارزان به وارد کننده‌ها به ضرر اقتصاد بوده».
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: نصر الله برزنی کارشناس بازار سرمایه روند بازار بورس و بازار ارز را همچنان صعودی خواند و اعلام کرد: «من نشانه‌ای از کنترل بازار ارز توسط دولت نمیبینم. فعلا دولت و بانک مرکزی قصدی برای کننترل دلار در بازار ندارند تا مکانیزم عرضه و تقاضا قیمت را کنترل کند».

برزنی با اشاره به این نکته که همواره نقدینگی، تورم و قیمت دلار رو به افزایش بوده، بیان کرد: «در سال ۱۳۵۰ حجم نقدینگی کشور ۲۹۶ میلیارد ریال بود و در سال ۱۳۹۸ حجم نقدینگی به ۲۴۷۰ هزار میلیارد ریال رسیده است یعنی حدود ۸۳۳۶ برابر شده و در این مدت تورم نیز ۳۶۱۴ برابر شده در حالی که قیمت دلار از ۶۷ ریال در سال ۵۰ به ۱۵۷۵۰۰ ریال در سال ۹۸ رسید و تنها ۲۳۵۰ برابر شده است. طبق تئوری‌های اقتصادی رابطه مستقیمی بین حجم نقدینگی و تورم و ارزش پول ملی در برابر ارز‌های معتبر خارجی است، ولی میبینیم که دلار نسبت به تورم یا نقدینگی با روند کند تری افزایش داشته است».

این کارشناس اقتصادی علت روند کند افزایش دلار را تلاش دولت‌ها برای کنترل قیمت دانست و عنوان داشت: «دولت‌ها به دلایل مختلف نخواستند که افزایش حجم نقدینگی به مردم تحمیل شود و با حمایت از دلار و دادن سوبسید به واردکننده‌ها و تولید کننده‌ها اجازه ندادند قیمت دلار متناسب با حجم نقدینگی افزایش پیدا کند».

وی ضرر‌های اقتصادی ناشی از این کنترل قیمت دلار را شرح داد: «با دادن دلار ارزان به وارد کننده ها، کالا‌های داخلی نتوانسته اند به رقابت با کالای ارزان وارداتی بپردازند و این کار تعطیلی کارگاه‌ها و کارخانه‌ها را در پی داشته است. همچنین عده‌ای دلار را به قیمت کم میگرفتند تا واردات داشته باشند، ولی آن را در بازار آزاد میفروختند».

برزنی روند کنترل قیمت دلار را در چهل ساله اخیر به ضرر صنایع و تولید داخل خواند و تصریح کرد: «تجربه ۴۰ ساله نشان داده که حمایت‌ها از دلار به ضرر اقتصاد کلان کشور بوده و قاچاق در نتیجه این مداخلات رخ میداده است. ولی با آزاد شدن قیمت آن میتوان به تولید کننده داخلی فرصت رقابت داد».

این کارشناس بازار سرمایه افزایش قیمت دلار و طلا را به نفع بورس دانست و اظهار داشت: «بخش مهمی از تولیدات این شرکت‌ها مانند پتروشیمی، فولاد و مس صادرات دارند و با کاهش قیمت دلار درآمد خارجی این شرکت‌ها کاهش پیدا میکند و این کاهش درآمد بر قیمت سهام اثر میگذارد. همچنین با افزایش قیمت دلار و ایجاد فضای رقابتی در داخل هم بهتر میتوانند تولیدات خود را بفروشند و ارزش سهامشان بالا میرود».

وی در پایان با افزایشی خواندن قیمت دلار و طلا در آینده، افزود: «برای بازار سرمایه پیش بینی میکنم که این روند افزایشی با شیب ملایم تری ادامه خواهد داشت. البته نوسان جزئی از بازار است، ولی روند حرکت افزایشی خواهد بود».
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار