کد خبر: 1011983
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
اگرچه به اعتقاد رئیس‌جمهور میزان افزایش قیمت مسکن با واقعیت اقتصادی کشور همخوانی ندارد، اما وقتی حجم نقدینگی با ۵۰۰ درصد جهش به محدوده حدود ۲۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده که اشتهای سفته‌بازی وجوه نقد را در بازار‌ها بسیار تشدید کرده و ۳ الی ۶ میلیون واحد مسکونی نیز از بازار شناور مسکن تحت قالب خانه‌های خالی و کم‌استفاده خارج شده است، شاهد رشد نرخ‌ها در اغلب بازار‌ها می‌شویم که مسکن نیز از آن مستثنا نیست.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: نرخ اجاره تابعی از قیمت نجومی مسکن است که بسیار افزایش یافته است و ۷‌میلیون مستأجر در کنار رشد هزینه‌های ناشی از تورم عمومی با تورم شدید اجاره‌بها نیز مواجهند، رئیس‌جمهور از ارائه وام ودیعه مسکن به مستاجران خبر داد.

اغلب بازار‌ها در کشور به دلیل رشد مقداری نقدینگی از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سال ۹۲ به محدوده ۲۷۰۰ هزار میلیارد تومان تا مرداد ۹۸ و همچنین کاهش تولید و عرضه در کنار سفته‌بازی دلال‌ها در بازار‌ها با تورم‌های شدید روبه‌رو شده‌اند. یکی از بازار‌هایی که به‌رغم کاهش شدید حجم معاملات با تورم نجومی مواجه شده، بازار مسکن است که مستأجران را علاوه بر تورم‌های عمومی با تورم شدید بخش اجاره نیز روبه‌رو کرده است.

دولت چندی پیش محدودیتی برای سقف افزایش اجاره‌بها در شهر‌های مختلف وضع کرد و به دنبال آن نیز قرار است تسهیلاتی در قالب ودیعه ارائه شود که مستأجر باید قسط آن را پرداخت کند و بعد از اتمام دوره قرارداد، این ودیعه به بانک بازگردد.

اینکه چقدر این طرح می‌تواند به کاهش هزینه تحمیلی به مستأجران کمک کند، هنوز مشخص نیست و باید توجه داشت که موجودی واحد‌های مسکونی در کشور ۳۰ میلیون است و ۳ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و ۳ میلیون واحد مسکونی دوم، سوم و چهارم اشخاص است، یعنی در حدود ۲۰ درصد از واحد‌های مسکونی موجود در جامعه بی‌استفاده و کم‌استفاده هستند و مالکان این خانه‌های با خروج آن‌ها از بازار معاملات و اجاره‌بها عملاً بازار شناور مسکن را برای رشد شارپی قیمت مسکن و اجاره‌بها آماده‌سازی کرده‌اند. از این‌رو جا داشت دولت و مجلس مالیات بسیار سنگین برای این دست از خانه‌ها در نظر می‌گرفت تا قیمت مسکن و اجاره با هم تعدیل شود، نه اینکه با بی‌تفاوتی به ابزار مالیات بخواهند با تسهیلات کمی از هزینه تحمیلی به مستأجران را کاهش دهند. از طرفی با این وضعیت تکلیف قرارداد سال آتی مستأجران چیست؟

رئیس‌جمهور که اخیراً عنوان کرده بود قیمت‌های کنونی مسکن با واقعیت‌های اقتصاد همخوانی ندارد، روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با بیان اینکه از هفته آینده مقررات وام ودیعه اعلام و به بانک‌ها ابلاغ می‌شود، گفت که مستأجران در پایان مدت یک‌سال اجاره باید کل اصل وام ودیعه را به بانک بازگردانند.

جزئیات اقساط

رئیس‌جمهور از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به مستأجران تا سقف ۵۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۱۳ درصد خبر داد.

وی افزود: سقف وام ودیعه مسکن برای مستأجران از هفته آینده اجرایی می‌شود که سقف این وام برای مستأجران تهرانی ۵۰، شهر‌های بزرگ ۳۰ و سایر شهر‌ها ۱۵ میلیون تومان است.

وی نرخ سود این تسهیلات را ۱۳ درصد اعلام کرده است. این در حالی است که پیش از این زمزمه‌هایی مبنی بر اعطای تسهیلات ودیعه اجاره مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد شنیده می‌شد که نشان می‌دهد با دستور مقامات ارشد دولتی، نرخ سود یارانه‌ای به این تسهیلات تعلق گرفته است.

روحانی ادامه داد: دولت تصمیم گرفته خانواده‌هایی که دارای حقوق ثابت هستند و همچنین آن‌هایی که تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند، بتوانند در تهران ۵۰ میلیون و در شهر‌های بزرگ ۳۰ میلیون و در شهر‌های کوچک‌تر نیز ۱۵ میلیون وام با سود ۱۳ درصد دریافت کنند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: این وام کمک بسیار خوبی برای مستأجران است. مستأجران تهرانی می‌توانند ۵۰ میلیون از بانک قرض بگیرند و سود آن را به بانک برگردانند و پایان قرارداد که معمولاً یک‌ساله است نیز اصل پول را به بانک بازگردانند. از هفته آینده بانک مرکزی و وزارت مسکن شرایط دریافت این وام را اعلام می‌کند. این گام جدیدی است که دولت در شرایط سخت کرونایی برای مستأجران برمی‌دارد.

هر مستاجری مشمول وام است؟

آیا مستأجران با هر الگوی مصرفی مشمول وام هستند؟

وزیر راه و شهرسازی اخیراً اعلام کرده در تهران مستأجران واحد‌های مسکونی کوچک‌تر از ۷۵ متری و در سایر شهر‌ها کمتر از ۹۰ متر مشمول وام ودیعه مسکن خواهند شد.

بر اساس اطلاعات موجود در سامانه شهرداری تهران در پایتخت ۲ میلیون و ۸۶۷ هزار و ۶۷۶ واحد مسکونی وجود دارد، اما تعداد واحد‌های زیر ۷۵ متر، آن هم در مناطق میانی و جنوبی این شهر مشخص نیست. بر اساس آمار، ۴۰ درصد خانوار‌های شهری و ۴۲ درصد ساکنان پایتخت، مستأجر هستند.

رقم اقساط وام ودیعه اجاره مسکن

بر اساس اعلام رئیس‌جمهور، وام ودیعه مسکن فعلاً قرار است برای یک‌سال در اختیار مستأجران قرار گیرد، چراکه عمده قرارداد‌های اجاره یک‌ساله هستند. بر همین اساس، وام ودیعه مسکن به صاحبخانه‌ای که ملک خود را به مستأجر هدف، اجاره می‌دهد پرداخت می‌شود و موجر باید اصل وام را پس از یک‌سال در موقع اتمام قرارداد اجاره به بانک بازگرداند. مستأجر نیز باید ۱۳ درصد سود وام را به بانک عامل پرداخت کند که بر اساس سه مدل وام ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومانی اعلامی از سوی رئیس‌جمهور، رقم سود این تسهیلات که باید توسط مستأجر به بانک پرداخت شود با توجه به نرخ سود ۱۳ درصد، حدوداً به این شرح است:

وام ۵۰ میلیون تومانی: کل سود یک‌ساله وام ۳ میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، یعنی ماهانه ۳۰۰ هزار تومان است و مستأجر باید به بانک پرداخت کند.

وام ۳۰ میلیون تومانی: کل سود یک‌ساله وام ۲ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۲۰۰ تومان، یعنی ماهانه ۱۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان است و مستأجر باید به بانک بپردازد.

وام ۱۵ میلیون تومانی: کل سود یک‌ساله وام یک میلیون و ۷۷ هزار تومان، یعنی ماهانه ۹۰ هزار تومان است که مستأجر باید به بانک پرداخت کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار