کد خبر: 1012022
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۵
به دنبال مصوبه پارلمان مصر در مجوز اقدام نظامی این کشور در لیبی، ترکیه اگرچه اعلام کرده که باکی از اقدامات مصر ندارد، اما رویکرد توأم با احتیاط این کشور در واکنش به مصر و به موازات آن تعامل با روسیه نشان می‌دهد که آنکارا تمایل ندارد با قاهره در خاک لیبی وارد تقابل شود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: پارلمان مصر به تازگی با تصویب مصوبه‌ای، به ارتش این کشور اجازه داد که برای دفاع از امنیت ملی در خارج از این کشور حضور داشته باشد؛ رویکردی که حاکی از قصد قاهره برای مداخله نظامی در لیبی است. در واکنش به این اقدام، منابع آگاه ترکیه با اعلام اینکه آنکارا پیامد‌های تصمیم پارلمان مصر را از نزدیک کنترل می‌کند، از طرح نظامی و دیپلماسی دولت این کشور برای مقابله با تصمیم پارلمان مصر در اعزام نیرو به لیبی خبر دادند. برخی منابع ترکیه‌ای نیز اعلام کردند که آنکارا آماده پاسخ به هرگونه حمله احتمالی به نیرو‌های این کشور در لیبی است و تأکید کردند که اگر مصر نیرو‌های نظامی خود را به لیبی اعزام کند، ترکیه نیز نیرو‌ها و تجهیزات نظامی خود را در لیبی به منظور مقابله با نیرو‌های مصری افزایش می‌دهد.

ترکیه در پی تنش نظامی نیست

با این حال، سخنان مقامات ترکیه‌ای از اهداف محافظه‌کارانه آنکارا در برابر قاهره حکایت دارد. یاسین اوکتای، مشاور رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه درباره واکنش این کشور به مداخله نظامی مصر به شبکه خبری الجزیره گفت که آنکارا با جدیت، تصمیم پارلمان مصر و مجوز به عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور این کشور برای مداخله نظامی در لیبی و تحرکات مصر در داخل خاک لیبی را تحت نظر خواهد داشت. اوکتای افزود: «مجوز پارلمان به السیسی، موجب هراس ترکیه نیست، زیرا آنکارا طبق پیمان‌های همکاری که با دولت قانونی وفاق دارد، در راستای حمایت از ثبات لیبی در این کشور حضور دارد.»

ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه نیز شامگاه سه شنبه در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌ان‌ان راجع به مسئله لیبی تأکید کرد: «ما به‌شدت مخالف تجزیه سیاسی و جغرافیایی لیبی هستیم. چون می‌تواند به سناریویی وحشتناک تبدیل شود. نمونه‌های آن را در عراق و سوریه مشاهده کردیم و باید از آن‌ها درس بگیریم. ترکیه از روند سیاسی در لیبی پشتیبانی می‌کند و به دنبال تنش نظامی نیست. ما همچنین مخالف تجزیه لیبی بین بنغازی و طرابلس هستیم. این‌ها ایده‌هایی خطرناک و سناریویی فاجعه‌بار خواهد بود که همه باید از آن جلوگیری کنیم.»

کالین در بخش دیگری از سخنان خود، خلیفه حفتر، رهبر شبه‌نظامیان شرق لیبی را فردی دانست که به کشور آسیب می‌زند و به دنبال کنترل و تقسیم کشور است و در این مورد گفت: «ما از همان ابتدا به کشور‌های حامی حفتر در لیبی هشدار داده و اعلام کردیم که وی شریک قابل اعتمادی نیست. او در مدت دو سال گذشته تمام توافق‌های آتش‌بس و روند صلح را نقض کرده است.»

تأکید بر راهکار سیاسی

ترکیه در زمینه لیبی همکاری با روسیه را هم مدنظر دارد. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو و آنکارا توافق کردند تلاش‌ها را برای متوقف کردن درگیری‌ها در لیبی ادامه دهند. مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز اعلام کرد که آنکارا و مسکو تصمیم دارند که یک گروه کاری مشترک درخصوص لیبی تشکیل دهند.

همچنین استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد درباره تحولات لیبی گفت: «پیامی که دبیرکل سازمان ملل می‌خواهد به مصر و دیگر طرف‌های درگیر در لیبی مخابره کند این است که بحران لیبی راهکار نظامی ندارد. ما معتقدیم که تنها راه‌حل برون رفت از بحران لیبی راهکار سیاسی است.» اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای کوتاه خواستار توقف درگیری‌ها در لیبی شد. این اتحادیه همچنین خواستار ایجاد یک راه‌حل سیاسی برای بحران لیبی شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار