کد خبر: 1012287
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۱
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان پلاستیک خراسان رضوی؛
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان پلاستیک خراسان رضوی گفت: واحدهای تولیدی – صنفی صنایع پلاستیكی نمی توانند مواد اولیه خود را از بورس تامین كنند، لذا این مواد را از بازار به صورت آزاد و در قالب مواد دسته دوم یا دسته سوم خریداری می كنند كه هم بر هزینه تولید و هم بر كیفیت محصول اثر می گذارد.
سیدمجید كاظمی در گفتگو با روزنامه جوان خراسان رضوی عنوان کرد: مواد اولیه صنایع پلاستیكی در داخل كشور تولید می شود، اما به واحدهای كوچكی كه دارای پروانه واحد تولیدی- صنفی هستند، مواد اولیه تعلق نمی گیرد كه این مهم به دلیل شرایط خاص حاكم بر بورس است.
وی با بیان اینکه دغدغه‌های فعلی تولیدکنندگان، تامین نقدینگی و قیمت بالای مواد اولیه است، اظهارکرد: خروج مواد پلیمری از سبد حمایتی و عرضه این مواد در بورس کالا، باعث شده که بازرگانی بورس با عرضه کم، قیمت‌ها را بالا نگه دارد. در این بین اشخاصی که به نوعی دلال‌ هستند، مواد اولیه را از بورس می‌خرند و بعد به صورت مدت‌دار به تولیدکننده می‌فروشند و در بازار با  قیمت ارزش افزوده بفروش می رسانند.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان پلاستیک خراسان رضوی بیان کرد: صنایع ما یک شیفت و حتی کمتر کار می‌کنند و حجم تولیدات کم است که باعث می‌شود قیمت تمام شده بالا برود و ما نتوانیم در بازار حضور داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به شرایط سخت بازار و عدم دسترسی آسان به مواد اولیه، شرکت‌های تولیدی محصولات پلاستیکی به سمت ورشکستگی سوق پیدا کرده‌اند و میزان بیکاری در این صنف و صنعت افزایش یافته است.
کاظمی یادآور شد: در حالی شرایط توزیع به گونه‌ای است که مواد اولیه توسط دلالان خریداری می‌شودو باید شرایط توزیع باید به گونه‌ای باشد که مواد اولیه قابل رهگیری باشد و مشخص شود که مواد اولیه در کدام کارخانه‌ها مصرف شده است.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان پلاستیک خراسان رضوی ادامه داد: پیش بینی می‌شود که شرایط بازار مواد پلاستیک نسبت به گذشته بدتر شود، زیرا حضور دلالان به حدی است که شرایط سختی را برای پتروشیمی ها ایجاد کرده و این شرایط به بازار منتقل خواهد شد.
وی گفت: اگردقت کنید متوجه می‌شوید که سرمایه اولیه ما کاهش پیدا کرده با این وضعیت دیگر نمی‌توان تولید را ادمه داددر صورتی که کشور ما بزرگترین مرکز تولید مواد پتروشیمی است اما بخش اندکی از این تولید برای فرآوری در اختیار ما قرار می‌گیرد و مابقی صادر می‌شوند.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان پلاستیک خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر در وضعیتی هستیم که تولید برای ما صرفه ندارد، ابزار کرد: مواد اولیه گران است و گاه‌وبیگاه افزایش قیمت مواد اولیه نیز مزید بر علت می‌شود. افزایش قیمت مواد اولیه در این صنعت با توجه به فراوانی مواد پلیمری داخلی، کارخانه‌های تولید را با مشکلات زیادی مواجه کرده و فعالان و تولیدکنندگان متعجب از سکوت مسئولان و مراجع ذی‌ربط هستند که چطور در مقابل گران بودن مواد اولیه داخلی و ارزان بودن نمونه‌های وارداتی، نگران نیستند.
وی گفت: از سوی دیگر، خام‌فروشی مواد اولیه مشکل بسیار بزرگی است که تولید را به نابودی می‌کشاند.
کاظمی عنوان کرد: این صنعت به‌دلیل اینکه جزو صنایع پایین‌دستی پتروشیمی محسوب می‌شود، باوجود اهمیت بالا در توسعه اقتصاد، حمایت نمی‌شود و اکثر حمایت‌ها به پتروشیمی‌ها اختصاص یافته است تا صنایع آن و نبود مدیریت صحیح در رتبه‌بندی تولید محصولات پتروشیمی (مطابق با نیازهای تولیدکنندگان)، عدم شفافیت کافی در مقدار عرضه و قیمت آن و همچنین کیفیت کم محصولات تولیدی پتروشیمی‌ها از مشکلات صنعت نایلون و پلاستیک است.
وی از صادرات مواد اولیه پتروشیمی به‌صورت خام‌فروشی به معنای توقف تولید است اما اگر این مواد وارد چرخه تولید و به محصول تبدیل شود، خاطرنشان کر: صادرات مواد اولیه خام حذف می شود و صادرات محصول افزایش می‌یابد. به عبارت دیگر، اگر پتروشیمی‌ها مواد اولیه را به‌صورت عادلانه تقسیم کنند، هیچ زمان غبار خاک بر دستگاه‌های تولیدی نخواهد نشست.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان پلاستیک خراسان رضوی گفت: سال‌های زیادی است که تولید‌کنندگانی با عملکرد شفاف از عدم شفافیت خریداران و بنکداران رنج می‌برندو کسانی که با عدم صدور فاکتور رسمی و عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده قانونی کار خود را جلو می‌برند و بر پیکره صنعت ضربات جبران‌ناپذیری را وارد می‌کنند. این در شرایطی است که علاوه بر تک‌نرخی شدن بهای ارز، ‌اصلاح قانون چک در دستور کار قرار گرفته است و در این دستورالعمل جدید چک‌ها نمی‌توانند در وجه حامل کشیده شوند و خریدار باید مشخص باشد و به این ترتیب امکان فرار مالیاتی وجود ندارد و شرایطی به وجود می‌آید تا تولید‌کنندگانی که با ساختار شفاف جلو می‌روند و عملکرد روشن دارند .
وی اظهار کرد: بخش دولتی تنها شعار این را می‌دهد که قصد دارد از صنعت حمایت کند اما هیچ‌کدام از اقداماتی که تا کنون گفته شده به آنها به درستی عمل نشده و تنها اقداماتی که دولت به سود صنعت انجام می‌دهد برای صنایع بزرگی مانند پتروشیمی‌ها است که در واقع به خود دولت تعلق دارندو برای تولید کننده فقط سنگ اندازی می کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار