کد خبر: 1012385
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
معاون رئیس‌جمهور:
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه ۴ مرداد ماه ۲ هزار و ۳۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۹۸ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر رسید. در طول همین زمان، ۱۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسید. ۳ هزارو۶۷۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: ۱۵۸ روز پیش، وقتی برای اولین‌بار پای ویروس تاجدار به کشور ما هم باز شد، شاید کسی فکرش را نمی‌کرد ویروس کرونا تا روز عرفه و حتی ایام عزاداری حضرت اباعبدالله‌الحسین ماندگار شود. حالا، اما در حالی که تنها چهار روز دیگر به عرفه باقی است، همچنان ۲۵ استان کشور درگیر کرونا هستند و طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته هم ۱۹۵ بیمار کرونایی دیگر جان خود را از دست دادند. در کلانشهر تهران هم اوضاع بحرانی است و کاهش نیافتن تعداد بستری‌ها در بیمارستان‌های این شهر موجب شد تا اصناف پر خطر یک هفته دیگر تعطیل شوند. در عین حال رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نامه‌ای به وزیر بهداشت، خواستار دورکاری ۵۰ درصد کارکنان و کارمندان سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی شد. در کنار تمام اینها، اما رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از عبور از پیک بیماری در برخی استان‌ها خبر داد. وی با اشاره به نزدیکی ایام محرم و روز عرفه بر برگزاری هر چه باشکوه‌تر آیین‌های مذهبی این ایام با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد. از سوی دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان هم در حوزه تولید دارو، واکسن و تجهیزات کرونا بیکار ننشسته‌اند. حالا معاون علمی رئیس‌جمهور از به بازار آمدن داروی کرونای ایرانی تا سه هفته دیگر خبر می‌دهد.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه ۴ مرداد ماه ۲ هزار و ۳۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۹۸ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۸۸ هزار و ۸۳۹ نفر رسید. در طول همین زمان، ۱۹۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۴۸۴ نفر رسید. ۳ هزارو۶۷۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

همچنین تاکنون ۲۵۱ هزار و ۳۱۹ نفر از بیماران، بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

همانند روز‌های گذشته استان‌های مازندران، فارس، آذربایجان‌های شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز و استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

تلاش شرکت‌های دانش بنیان برای خودکفایی دارو و تجهیزات کرونا

خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای درمان کرونا اتفاق خوبی است که به همت شرکت‌های دانش‌بنیان در ایام شیوع کرونا رخ داد. حالا سورنا ستاری، معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه شرکت‌ها و مجموعه‌های دانش‌بنیان‌در حوزه تأمین داروی بیماران کرونایی نیز خوب عمل کردند، عنوان کرد: «برخی محصولات تولید شده توسط این مجموعه‌ها به لیست دارویی کشور وارد شده و مابقی نیز تا سه هفته دیگر به بازار می‌آید.»

برگزاری آیین‌های مذهبی عرفه و محرم بارعایت پروتکل‌های بهداشتی

روز گذشته رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، از عبور از پیک بیماری در برخی استان‌ها خبر داد و افزود: «با تلاش پزشکان و مسئولان و بیشتر با حمایت مردم و اجرای پروتکل‌توسط مردم، در برخی از استان‌ها مانند کرمانشاه، کردستان، خوزستان توانستیم از پیک عبور کنیم. در برخی از استان‌ها متأسفانه هنوز در مسیر پیک هستیم که باید مراقبت کنیم و عبور کنیم.»

حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ایجاد دوگانگی «جان و نان» و «عزاداری و سلامت» غلط است و هر دو باید در کنار هم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشند، با تأکید بر برگزاری باشکوه مراسم روز عرفه گفت: «مراسم این روز خاص با رعایت پروتکل‌های مورد تأکید و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مساجد و محافل باشکوه برگزار شود.»

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تجربه موفق برگزاری مراسم‌های ماه مبارک رمضان همراه با رعایت مسائل بهداشتی، فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک و دستکش، بر برگزاری باشکوه مراسم عزاداری شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) در سراسر کشور، با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد.

درخواست به حداقل رساندن سفر‌ها به خصوص سفر به مشهد

در شهر‌هایی با جاذبه‌های توریستی و مذهبی همچون شهر‌های شمالی و مشهد مقدس اوضاع بحرانی‌تر است. به همین خاطر هم ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت بعد از بازدید از مراکز درمانی استان مازندران، روز گذشته به مشهد سفر کرده‌بود.

معاون کل وزیر بهداشت از مردم خواست در شرایط کنونی کرونایی که شمار مرگ و میر‌ها افزایش یافته، توصیه اصلی وزارت بهداشت به حداقل رساندن سفر‌ها تا اطلاع ثانوی، از جمله سفر به شهر‌های زیارتی به ویژه شهر مشهد است.

به گفته وی هنوز رستوران‌ها، مسافرخانه‌ها، هتل‌ها و اماکن عمومی سطح شهر مشهد نتوانسته‌اند پروتکل‌های بهداشتی را کامل رعایت کنند و اماکن و فضا‌های بیرون از حرم مطهر مانند داخل حرم نیست و خطر شیوع کرونا و ابتلا به کووید ۱۹ وجود دارد.

دور کاری ۵۰ درصدی کارمندان

در تهران هم به‌رغم اجرایی‌شدن برخی محدودیت‌ها طی هفته گذشته، اوضاع همچنان بحرانی است و علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خواستار تمدید و تشدید در برخی محدودیت‌ها شده‌است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار دورکاری ۵۰ درصد کارکنان و کارمندان سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی به منظور کاهش تردد در سطح شهر برای جلوگیری از شیوع کرونا شد.

قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران هم از تمدید یک هفته‌ای برخی محدودیت‌های کرونایی در این استان خبر داد. به گفته وی بر اساس ابلاغ استاندار تهران و مصوبه ستاد مقابله با کرونا با توجه کاهش نیافتن تعداد بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها محدودیت‌های کرونایی یک هفته دیگر در استان تهران تمدید شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار