کد خبر: 1012461
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۶
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کم‌تر دستگاهی وجود دارد که شرکت‌های تعاونی آن‌ها اراضی کشاورزی را نخرند، قطعه‌بندی نکنند و ویلا نسازند.

محمدرضا اورانی در برنامه لایو اینستاگرامی با موضوع برخورد با زمین‌خواران کلان، تغییر کاربری اطراف کمربند جنوبی مشهداظهار کرد: در خصوص طرح کمربند جنوبی مشهد باید ابتدا بررسی کنیم که این طرح بر اساس چه مستندات قانونی شکل گرفته است.

وی افزود: طرحی در سال 84 مطرح می‌شود و مصوبات را می‌گیرد، حتی مصوبه شورای عالی ترافیک و شورای عالی شهرسازی را اخذ و شروع به اجرا می‌کند که من بر اساس پرس‌وجویی که کردم تاکنون حدود 200 هزار میلیارد تومان هزینه شده و اگر این عدد را به نرخ روز برآورد کنیم، چیزی بالغ بر 1000 میلیارد تومان است.

اورانی ادامه داد: به این پروژه باید از دو جایگاه نگاه کرد؛ اگر بگوییم که پروژه متوقف شود تکلیف هزینه‌های انجام شده چه می‌شود؟ این یک بحث است، اما اگر پروژه ادامه پیدا کند چگونه باید ایرادات را مدیریت و اصلاح کرد تا پروژه با کمترین آسیب اجرا شود؟ اگر ایراد ما در بارگذاری‌ها است باید ببینیم برای اجرای این طرح چکار کنیم تا آسیبی که در خصوص بارگذاری‌ها متوجه شهر می‌شود به وجود نیاید یا حداقل کاهش پیدا کند. در مجموع نمی‌توان به این مساله پاسخ صفر یا صد داد و باید این دو روش و همچنین معایب و محاسن آن‌ها را کنار هم گذاشت و هر کدام که محاسن بیشتر و معایب کم‌تری داشت را اجرا کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: بخشی از توسعه، تخریب عرصه‌های منابع طبیعی و کشاورزی است. به عنوان مثال اگر قرار باشد لوله گاز چند اینچی از داخل طاق‌زاری عبور داده شود و شرکت گاز این درخواست را به من بدهد، اگر من اجازه دهم، تعدادی از درختان طاق در این مسیر از بین می‌رود و اگر اجازه ندهم، مردم را از این سوخت ارزان محروم کرده‌ام.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص نقش بزرگراه جنوبی مشهد در ترافیک شهر، گفت: اگر قرار است طرح بزرگراه جنوبی برای حل مشکل ترافیکی مشهد اجرا شود، ما در خصوص بارگذاری‌ها مشکل داریم که این مساله مورد سوءاستفاده قرار گیرد، بنابراین برای جلوگیری از این سوءاستفاده باید ببینیم که این بارگذاری را با چه کاربری تعریف کنیم، این کاربری باید به گونه‌ای تعریف شود که امکان سوداگری را از افراد بگیریم. من نیز اعتقاد دارم که کمربند جنوبی مشهد مورد نیاز است، اما آسیب و آفتی که وجود دارد، بارگذاری سوداگرانه است.

اورانی با اشاره به تخلفات مرتبط با تغییر کاربری اراضی کشاورزی، عنوان کرد: از روزی که مسئولیت سازمان جهاد کشاورزی را قبول کرده‌ام با کمک دستگاه‌های نظارتی استان و حمایت دادگستری و دادستانی استان و شهرستان مشهد و دیگر شهرستان‌های استان کارهای بسیار خوبی را، در ابتدا با محوریت پیشگیری و سپس برخورد با تخلفات شروع کرده‌ایم.

وی بیان کرد: در سال گذشته دو هزار و 550 مورد قلع و قمع صورت گرفت، نزدیک به هزار و 114 هکتار از اراضی کشاورزی به حالت قبل برگردانده و بالغ بر 800 تبصره دو ماده 10 به محض بروز تخلف جلوگیری شد، مدیریت امور اراضی استان به دلیل این حضور فعال در عرصه حفظ کاربری مورد تشویق سازمان امور اراضی کشور قرار گرفت، اما حجم مشکلات انباشته شده زیاد است. ما بالغ بر 52 هزار ویلای غیر مجاز داریم که بخش زیادی از آن‌ها در شهرستان مشهد بوده و در 20 سال گذشته به این موضوع کم‌توجهی شده است.

شرکت تعاونی اکثر دستگاه‌ها اقدام به ساخت ویلا در زمین‌های کشاورزی کرده‌اند

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اعتقاد من به عنوان یک شهروند این است که بعضی از ما که از طرف مردم امانت‌دار بودیم در مواردی که باید حفظ حرمت قانون می‌کردیم، از بالای تنگه احد پایین آمدیم. وقتی شرکت تعاونی مسکن دستگاهی تغییر کاربری می‌دهد و ویلا می‌سازد که در این مورد فرقی هم نمی‌کند؛ از چناران گرفته تا مشهد کم‌تر دستگاهی وجود دارد که شرکت‌های تعاونی آن‌ها اراضی کشاورزی را نخرند، قطعه‌بندی نکنند و ویلا نسازند. وقتی مردم دستگاه‌های اداری را ببینند چه کار می‌کنند؟

اورانی افزود: ما که متصدی امور هستیم، گفتار، رفتار و کردار خودمان را مراقبت کنیم. در این سال‌ها من به عنوان مسئول به این مساله توجه نکردم و امروز این تغییر کاربری حالت همگانی پیدا کرده که این به دلیل همان کارهایی است که من به عنوان سیستم اداری 10، 20 سال پیش شروع کرده‌ام.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار