کد خبر: 1013117
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
در چهارمین جلسه دادگاه مدیران سابق بانک مرکزی، مرز‌های رشوه و ارتشا جابه‌جا شد. معاون سابق بین‌الملل بانک مرکزی مدعی بود که پیشنهاد رشوه بنز S۵۰۰ و خانه خیابان فرشته کارگزاری‌ها را رد کرده‌است، حال آنکه چند مورد رشوه ۲۰۰ هزار دلاری و BMW۷۳۰ و میلیارد‌ها تومان پول از صاحبان کارگزاری‌ها (همکاران بانک مرکزی) دریافت کرده‌بود!
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: قاضی مسعودی مقام روز گذشته در ابتدای چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده برخی از مدیران سابق بانک مرکزی، از متهم صالحی (معاون سابق بین‌الملل بانک مرکزی) خواست در جایگاه قرار گیرد و در صورت داشتن توضیحات بیشتر آن‌ها را بیان کند.

صالحی هم گفت: اینکه گفته می‌شود من مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از سیفی (صاحب یکی از کارگزاری‌های بانک مرکزی) گرفته‌ام صحیح نیست. در لایحه دفاعیه‌ام که توسط وکیلم تقدیم می‌شود، گفته‌ام که او به حساب دختر و همسرش دو کد بورسی به مبلغ هر کدام ۲۵۰ میلیون باز کرد. این را هم باید بگویم که بر اساس قانون بورس و قانون کشور فردی که کد بورسی گرفته باشد، شخص ثالث نمی‌تواند در آن تصرفی داشته باشد و این موضوع ۵۰۰ میلیون تومانی کاملاً کذب و بی‌اساس است.

موهبات شبانه بانک مرکزی

در ادامه جلسه دادگاه، نماینده دادستان خطاب به صالحی گفت: صالحی ما را ناآگاه فرض می‌کند! سؤال ما این است آیا شما مجوز سبدگردانی در بورس داشتید؟! نه شما نداشتید! شما پرتفوی (سبد سهام) فرد دیگری را مدیریت می‌کردید.

مسعود شاه محمدی ادامه داد: صالحی می‌گوید من سیفی را در روز به اتاق ارزی راه نمی‌دادم. بله درست است او در طول روز راه نمی‌داده‌است، به علت اینکه شب‌ها در فضای مجازی از موهباتی که صالحی برای او فراهم می‌کرده، استفاده ناصحیح می‌برده است.

شاه‌محمدی درباره رشوه ۲۰۰ هزار دلاری اظهار داشت: شهریار دربانی (صاحب یکی دیگر از کارگزاری‌ها) مدعی است که ۲۰۰ هزار دلار به صالحی پرداخت کرده‌است. صالحی می‌گوید ریت ارز (نرخ ارز) قابل تغییر نبوده‌است، اما این موضوع از مسئولان بانک مرکزی نیز قابل استعلام است که ریت ارز در اتاق ارزی قابل‌تغییر است، متهم صالحی ۲۰۰ هزار دلار از دربانی دریافت کرده و این جدای از ۲۰۰ هزار دلار دیگر دریافتی است.

نماینده دادستان ادامه داد: این ۲۰۰ هزار دلاری که صالحی به صورت رشوه دریافت کرده، در یک کوله‌پشتی بوده‌است. در روزی که دربانی این ۲۰۰ هزار دلار را به صالحی داده، کارمندش نیز حضور داشته‌است. جالب اینجاست زمانی که دربانی تعداد کارمندانش را معرفی می‌کرده‌است، یک نفر را از قلم می‌اندازد و این موضوع از چشم ضابطان دور نمی‌ماند و پس از تحقیق و بررسی متوجه می‌شوند که یک فرد یا یک کارمند در لیست اعلامی کم است. جالب است مشخص می‌شود که همان یک نفر فردی بوده‌است که در زمان پرداخت ۲۰۰ هزار دلار در یک کوله‌پشتی به همراه دربانی بوده است.

گردنه رشوه‌گیری!

در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان اظهار داشت: یکی از کارمندان صالحی می‌گوید من این ۲۰۰ هزار دلار را از فردی که کارمند دربانی است، دریافت کردم. همچنین دربانی در اظهاراتش می‌گوید من به اکراه و به واسطه تحت فشار بودن از سوی صالحی این ۲۰۰ هزار دلار را پرداخت کردم. یعنی صالحی دیلینگ روم (اتاق تبادل) را گردنه اخذ وجوه خود کرده‌بود؛ اگر پول نمی‌دادند و اگر در بورس سرمایه‌گذاری نمی‌کردند، اقدامات صالحی به نفعشان نمی‌شد. صالحی در وهله‌های نخست تغییر ریت، با آن‌ها قرارداد نمی‌بست، اما در وهله‌های بعدی برای تغییر نرخ ارز به نفع آن کارگزاران، با آن‌ها قرارداد می‌بست.

صالحی هم پاسخ داد: کارگزاران درهم و دلار وارد کشور می‌کنند و در مقابل ارز غیر مرغوب بانک مرکزی مانند لیر ترکیه یا وون کره را که به درد بانک مرکزی نمی‌خورد، می‌گیرند. من حتی اگر بر فرض محال رشوه هم گرفته باشم، ارز غیر مرغوب پرداخته‌ام!

نماینده دادستان گفت: آقای صالحی بحث ما گران خریدن ارز (برای بانک مرکزی) از جانب شما است و اینکه شما در قبال آن چه چیزی را پرداخته‌اید، بحث ما نیست.

ترساندن شرکای ترکیه‌ای

شاه‌محمدی افزود: طبق اظهارات کارمندان صالحی، او ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون از حسین‌زاده (صاحب یک کارگزاری) دریافت کرده‌است و همچنین طبق اظهارات حسین‌زاده، ۵۰۰ میلیون تومان از این پول پرداختی به صالحی در سبد سهام برده نشده‌است؛ ضمن اینکه حسین‌زاده می‌گوید که صالحی از من تقاضای یک میلیون دلار برای سرمایه‌گذاری در بورس طلب کرد و من گفتم که این پول را ندارم. صالحی هم به ترکیه رفت و در آنجا شرکای ترکیه‌ام به من گفتند اگر به صالحی پول ندهی، صالحی کار ما را در بانک مرکزی گیر می‌اندازد.

صالحی هم گفت: اتهاماتی که نماینده دادستان به من می‌زند، کذب است.

نماینده دادستان اظهار داشت: صالحی می‌گوید سخنان ما سندیت ندارد؛ آقای صالحی آیا بی ام و مستند نیست؟! خودرویی که قیمت امروز آن حدود ۷ میلیارد تومان است.

۴۰ درصد طلایی

سپس صالحی گفت: از طرف کارگزاری‌ها به من خانه در خیابان فرشته و بنز S۵۰۰ پیشنهاد شد، اما من به این کارگزاران می‌گفتم که به جای این کار‌ها به من پول بدهند تا برایشان در بورس که هیچ ارتباطی به بانک مرکزی ندارد، سهام خرید و فروش کنم و ۴۰ درصد سود ناشی از آن را به من بدهند.

قاضی خطاب به متهم صالحی گفت: تفاوت خانه در خیابان فرشته با این ۴۰ درصد سودی که از کارگزاران درخواست می‌کردید چه بود؟

متهم صالحی گفت: تفاوتش در این بود که آن ۴۰ درصد هیچ ربطی به ارز نداشت.

تمام وثایق غایبان را ضبط می‌کنیم

در ادامه جلسه دادگاه، قاضی مسعودی‌مقام اظهار داشت: متوجه این مطلب باشید که در فرآیند رسیدگی به این پرونده و مبتنی بر اظهارات متهمان و فرآیند تحقیقات، دادگاه به این نقطه رسیده که اموالی میان متهمان رد و بدل شده‌است. اختلاف در این رابطه است که متهمان می‌گویند این اموال رد و بدل شده ناظر بر خرید و فروش و فعالیت‌های بورسی بوده، اما دادسرا معتقد است این اموال رد و بدل شده ناشی از روابط مجرمانه رشا و ارتشا است.

وی افزود: همچنین خطاب به متهمانی که در دادگاه حاضر نمی‌شوند می‌گویم تمام وثایق آن‌ها را ضبط می‌کنیم. چهار متهمی که وکیل فرستادند باید بدانند حضورشان را در جلسات دادگاه الزامی می‌دانیم. آقایان آل علی، مخبر و حسین‌زاده باید در جلسات دادگاه حاضر شوند. ما تمام متهمان را ممنوع‌الخروج خواهیم کرد، کما اینکه در مورد برخی متهمان دیگر این کار را انجام داده‌ایم.

در نهایت قاضی با اعلام ختم جلسه گفت: زمان جلسه بعدی متعاقباً اعلام می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار