کد خبر: 1013325
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۹
۲۶ استان از ۳۲ استان کشور در وضعیت قرمز یا هشدار هستند و حالا پایتخت هم در صف استان‌های قرمز قرار گرفته‌است؛ امری که کارزار مبارزه با کرونا را بیش از پیش سخت می‌کند. چند هفته‌ای می‌شود که آمار فوتی‌های کرونا بیش از ۲۰۰ مورد یا حول و حوش همین رقم است و ادامه چنین روندی می‌تواند آمار مرگ‌های ناشی از کرونا را به سمت اعداد بزرگ‌تری سوق دهد. خلاصه کلام اینکه فاجعه بیخ گوشمان نشسته و هر لحظه ممکن است شرایط بدتر هم بشود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: وضعیت اضطراری کرونا در اغلب نقاط دنیا برقرار است. طبق آمار‌های جهانی تاکنون ۵ /۱۷ میلیون نفر به کرونا مبتلا شده و حدود ۶۸۰ هزار تن به خاطر این بیماری جانشان را از دست داده‌اند. در اروپا هم شاهد شیوع مجدد کرونا هستیم. روز گذشته هم کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی برای ارزیابی مجدد همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ تشکیل جلسه داد. این جلسه شش ماه پس از آنکه برای اولین‌بار این سازمان همه‌گیری کرونا را اعلام کرد، برگزار شد. محور اصلی این نشست اقدامات امکانپذیر برای کنترل ویروس کرونا بود.

شش ماه پیش وقتی سازمان بهداشت جهانی به‌خاطر شیوع کرونا وضعیت اضطراری اعلام کرد، کمتر از یکصد مورد ابتلا به کووید ۱۹ ثبت شده‌بود و مرگی هم در خارج از چین گزارش نشده‌بود.

۱۶ هزار و ۷۶۶ مرگ بر اثر کرونا

طی ۲۴ ساعت منتهی به جمعه ۱۰ مرداد ماه ۲هزارو۶۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزارو۵۲۳ نفر از آن‌ها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۰۴ هزار و ۲۰۴ نفر رسید.

در همین زمان ۱۹۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۷۶۶ نفر رسید. همچنین ۴هزارو۲۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۶۳ هزار و ۵۱۹ نفر از بیماران، بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنان ۱۱ استان در وضعیت هشدار و ۱۵ استان در وضعیت قرمز هستند.

پیش‌بینی رئیس‌جمهور از کاهش شمار مبتلایان و آمار فوتی‌ها ظرف ۲ هفته آتی

به رغم روند صعودی شیوع، بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه رؤسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به بالا رفتن حساسیت مردم و افزایش مراقبت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، از پیش‌بینی برای کاهش شمار مبتلایان و آمار فوتی‌ها ظرف دو هفته آتی خبر داد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری موفق مراسم ماه مبارک رمضان و همکاری و همراهی خوب رسانه ملی و شبکه‌های مجازی در انتقال فضای روحانی و معنوی به جامعه گفت: «باید در مراسم عزاداری محرم نیز با بهره‌گیری از ابتکارات جدید و همسو با شرایط خاص کشور در موضوع کرونا، بخشی از عزاداری‌ها در فضای مجازی و حسینیه‌های مجازی انجام گیرد.»

روحانی با بیان اینکه همه دستورالعمل‌های ضروری بهداشتی برای به ویژه برگزاری عزاداری‌های مسئولانه ابلاغ شده‌است، افزود: «این دستورالعمل‌ها ضروری است که به عنوان بخشی از الزامات شرعی و قطعی مراسم عزاداری از سوی متولیان مراسم رعایت شود؛ چراکه رعایت این دستورالعمل‌ها حق‌الناس است.» به گفته رئیس‌جمهور این دستورالعمل‌های ابلاغی کاملاً منطبق بر استاندارد‌های جهانی سازمان بهداشت جهانی است.

روحانی با بیان اینکه باید شیوه‌های تازه‌ای برای عزاداری امام‌حسین (ع) را تجربه کنیم و هم سلامت جسم و جان و هم تقویت و تبیین ایمان حفظ شود، گفت: «سوگواری‌ها را چنان برگزار کنیم که بعد از ایام محرم کسی سوگوار عزیزانش نشود.»

۲۰ تا ۲۹ ساله‌ها رکورددار بستری در ۲ هفته اخیر

وضعیت قرمز شهر تهرانی و نگرانی‌های بیشماری که برای کنترل کرونا در این کلانشهر و با این تراکم جمعیتی بالا وجود دارد موجب شد تا با پیشنهاد ستاد استانی مقابله با کرونای تهران، بالاخره رئیس‌جمهور برای مدت یک هفته اجرای طرح ترافیک در پایتخت را لغو کند. تصمیم دیرهنگام برای لغو یک هفته‌ای اجرای طرح ترافیک در حالی گرفته شد که اوضاع پایتخت اصلاً خوب نیست. به گفته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران بیشترین آمار بستری در دو هفته اخیر به گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستند. زالی با اشاره به ویژگی‌هایی نظیر بالاترین میزان و تراکم جمعیت در کشور و وجود پدیده‌هایی همچون حاشیه‌نشینی، کودکان کار، معتادان متجاهر و اتباع غیر‌قانونی تصریح کرد: «استان و شهر تهران در روز‌های اخیر در شرایط قرمز قرار گرفته‌است. کرج نیز مشابه همین شرایط دارد که کار را برای پایتخت سخت‌تر می‌کند.» به گفته وی در حال حاضر در تهران روزانه بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر از مترو و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند که جمعیتی معادل دو استان است.

روزانه بالغ بر ۴۰۰ هزار خودرو از بخش غربی استان به شهر تهران وارد می‌شوند و جمعیت شناور در روز‌های اخیر بالغ بر یک میلیون نفر گزارش شده‌است؛ یعنی معادل جمعیت یک استان روز‌ها وارد شهر و شب‌ها از شهر خارج می‌شوند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران همجواری استان تهران با استان قم، البرز، سمنان و مازندران را هم از عواملی می‌داند که کنترل اپیدمی را سخت‌تر می‌کند.

زالی با تأکید بر اینکه حداقل تا سه سال آینده عرصه جهانی با این پدیده رو به رو خواهد بود، افزود: «با توجه به اینکه تولید واکسن و داروی درمان این بیماری در آینده نزدیک در دسترس نخواهد‌بود، باید مدل زندگی مطابق با آن را فراگرفت و همچنان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را در دستور کار قرار داد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار