کد خبر: 1013512
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۸
تهدید صریح ترامپ
رئیس‌جمهور امریکا در موضع‌گیری که علاوه بر تهدید، از تقابل آشکار وی با معترضان در پورتلند حکایت دارد، با آشوبگر و آنارشیست خطاب‌کردن آنان گفت که نیرو‌های پلیس تا زمانی که این افراد را پاکسازی نکنند، از پورتلند خارج نمی‌شوند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: اوایل ماه جاری میلادی و در پی چند هفته اعتراض در پورتلند، دولت دونالد ترامپ، تیم‌های تاکتیکی فدرالی را که بسیاری از آن‌ها تجهیزات شبه جنگی در اختیار داشتند روانه پورتلند کرد. بنابر برنامه‌ریزی قبلی، قرار بود نیرو‌های فدرال از روز پنج شنبه به تدریج از این شهر خارج شوند، اما اواخر جمعه انتشار پیامی از دونالد ترامپ باعث شد ورق برگردد. وی در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت که مأموران فدرال در شهر پورتلند ایالت اورگان که درگیر اعتراضات است، تا زمانی که مقامات پلیس محلی، پاکسازی «آنارشیست‌ها و آشوبگران» را به پایان برسانند، در آنجا می‌مانند.

ترامپ روز پنج شنبه نیز بر لزوم مداخله نیرو‌های فدرال تأکید کرده و به خبرنگاران گفته بود: «ما با شهردار و فرماندار تعامل داشتیم و فکر می‌کنیم آن‌ها نمی‌دانند دارند چه کار می‌کنند، زیرا این وضعیت نباید برای ۶۰ روز ادامه پیدا می‌کرد. این وظیفه ما نیست که وارد شهر‌ها شویم و آن‌ها را پاکسازی کنیم این وظیفه را باید مقام‌های پلیس محلی انجام دهند.» رئیس‌جمهور امریکا در توجیه این موضع‌گیری خود گفت: «چاره‌ای نداریم، چون افراطی‌های جناح چپ خیابان‌های شهر‌های مختلف را به آشوب کشیده‌اند.» پیش از این، کن کوچینلی، معاون وزیر امنیت داخلی امریکا در دفاع از اقدام پلیس فدرال امریکا گفته بود که این اقدامات در واکنش به گزارش‌هایی انجام شده که از احتمال حمله معترضان به برخی ساختمان‌های دولت فدرال در پورتلند خبر می‌داده‌اند. کوچینلی گفت: «اگر در جا‌های دیگر هم چنین اطلاعاتی دریافت کنیم به همین نحو واکنش نشان خواهیم داد.»

تد ویلر، شهردار پورتلند اواخر وقت جمعه در موضع‌گیری ملایم‌تر، در توئیتی از معترضانی که به صورت مسالمت‌آمیز اعتراض خود را نشان می‌دهند، تشکر کرد و گفت: «آن‌ها حالا فضایی را که تبدیل به عرصه نمایش خشونت شده بود باز پس گرفتند تا پیام محکم خود در جهت عدالت اصلاحگر را به اشتراک بگذارند.»

خشم عمومی از مدیریت ترامپ

در حالی که کمتر از سه ماه به انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا زمان باقی است، نظرسنجی مؤسسه ایپسوس و شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز نشان می‌دهد که حدود دو سوم از امریکایی‌ها از عملکرد ترامپ در مواجهه با سه مسئله مهم یعنی همه‌گیری ویروس کرونا، اعتراضات سراسری علیه نژادپرستی و روابط با روسیه ناراضی هستند. رضایت از ترامپ به دلیل عملکردش در مواجهه با اعتراضات علیه تبعیض نژادی و روابط با روسیه به ۳۶ درصد کاهش یافته است. خشنودی امریکایی‌ها از مدیریت ترامپ در مهار بیماری کرونا نیز دست‌کمی از موارد یاد شده ندارد و ۳۴ درصد را نشان می‌دهد. در این نظرسنجی همچنین مشخص شد، میزان حمایت‌های جمهوریخواهان از مدیریت کرونایی ترامپ روی عدد ۷۴ درصد، درباره اعتراضات ۷۸ درصد و درباره روابط با روسیه ۸۰ درصد است. اما دموکرات‌ها نظر دیگری دارند و میزان رضایتمندی آن‌ها از عملکرد ترامپ درباره پاندمی کرونا، ناآرامی‌ها و روسیه به ترتیب ۷، ۸ و ۸ درصد است.

همچنین تقریباً یکی از پنج جمهوریخواه (۲۶ درصد) از عملکرد ترامپ درباره کرونا، ۲۲ درصد درباره اعتراضات و ۲۰ درصد نسبت به روسیه ناراضی هستند در حالی که این میزان در میان دموکرات‌ها از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر است. عدم رضایتمندی حامیان کاندیدا‌های مستقل از ترامپ بین ۳۰ تا ۳۳ درصد است و عدم رضایت آن‌ها از ترامپ بابت رسیدگی‌اش به کرونا، اعتراضات و روسیه بین ۶۶ تا ۶۹ درصد است.

کمتر از یک سوم امریکایی‌ها هم بر این باورند که اعزام نیرو‌های فدرال به شهر‌های درگیر اعتراضات اوضاع را بهتر می‌کند. ۵۲ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نیز گفتند که واکنش ترامپ به اعتراضات در سراسر کشور باعث بدتر شدن اوضاع می‌شود و ۱۹ درصد نیز گفتند که اصلاً راه به جایی نمی‌برد و بی‌اثر است. محمدعلی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلابی یمن در صفحه توئیتر در واکنش به رویکرد رئیس‌جمهور امریکا نوشت: «سخنان اخیر ترامپ تأکید می‌کند که نام تروریسم ابزاری است که دولت امریکا از آن در برابر تمام کسانی که سیاست‌ها و اقدامات تروریستی این کشور را رد می‌کنند، استفاده می‌کند، حتی اگر شهروند امریکا باشد؛ همانطور که وی در اظهارات اخیر خود بخشی از ملت امریکا را تروریست خوانده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار