کد خبر: 1014042
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۳
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد ماه ۲۱۲ نفر در کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند؛ و مجموع جان‌باختگان این بیماری تاکنون به ۱۷ هزار و ۶۱۷ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: آخرین اخبار از وضعیت ویروس تاجدار در کشور نشان می‌دهد سرتا‌سر پهنه ایرانمان در نبرد با ویروس تاجدار است. ۱۷۰ شهرستان در کشور در وضعیت قرمز و ۱۰۱ شهرستان در وضعیت هشدار قرار دارند. این در حالی است که به گفته سخنگوی وزارت بهداشت قرار نگرفتن استان یا شهرستانی در وضعیت قرمز یا هشدار، به منزله فقدان بیماری در آن منطقه نیست، بلکه اکنون تمامی مناطق کشور آلوده به ویروس هستند. با وجود شدت شیوع و آلودگی در تمام سطح کشور، اما برگزاری کنکور سراسری سرانجام نهایی و روز گذشته هم پروتکل بهداشتی کنکور ابلاغ شد. همچنین طبق اعلام رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروتکل‌های برگزاری مراسم ماه محرم هنوز نهایی نشده و احتمالاً تا فردا اعلام می‌شود.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد ماه ۲۱۲ نفر در کشور بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند؛ و مجموع جان‌باختگان این بیماری تاکنون به ۱۷ هزار و ۶۱۷ نفر رسید.

در طول همین زمان ۲ هزار و ۷۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۵۶۰ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ رسید. همچنین ۴هزارو۱۳۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۲۵ استان کشور در وضعیت هشدار و قرمز قرار دارند. استان‌های مازندران، تهران، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، قم، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

۲۷۱ شهر در وضعیت قرمز یا هشدار

وضعیت در شهر‌ها و استان‌های توریستی بحرانی‌تر است به گونه‌ای که شیب ابتلا در شهر‌های ورودی و مسافرخیز گیلان مثل رشت، آستارا، لنگرود، رودسر و لاهیجان تندتر است. ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا و بستری در استان گیلان مربوط به مسافران ورودی به این استان است و بهترین نسخه برای کنترل اوضاع در گیلان همان نسخه قدیمی پرهیز از سفر‌های غیر‌ضروری است.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه استان گیلان که هم اکنون در وضعیت قرمز است، افزود: «اسفند سال ۹۸ نیز یک خیز شدید بیماری کووید۱۹ را سپری کرد. از اوایل فروردین و سیرنزولی این بیماری در گیلان مشاهده شد، اما از تیر ماه دوباره شاهد افزایش موارد بیماری در اغلب شهر‌های این استان هستیم، به طوری که هم اکنون پنج شهرستان این استان در وضعیت قرمز و چهار شهرستان در وضعیت هشدار است و شیب ابتلا به خصوص در شهر‌های ورودی و مسافرخیز گیلان مثل رشد، آستارا، لنگرود، رودسر و لاهیجان تندتر است.»

به گفته وی ۲۰ تا ۳۰ درصد موارد ابتلا و بستری در استان گیلان مربوط به مسافران ورودی به این استان است. لاری از مردم خواست از سفر به این استان به خصوص در روز‌های پیش‌رو خودداری کنند. وی با اشاره به اینکه میزان استفاده مردم از ماسک در استان گیلان حدود ۶۲ درصد است از مردم این استان خواست با استفاده بیشتر از ماسک اجازه ندهند تجربه تلخ اسفند تکرار شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه هم اکنون ۱۷۰ شهر کشور در وضعیت قرمز و ۱۰۱ شهر در وضعیت هشدار هستند، تصریح کرد: «اعلام قرمز و هشدار در استان‌ها به معنای این نیست که در بقیه شهر‌ها فقدان بیماری را داریم. هیچ شهری در کشور عاری از کرونا نیست و تمام مناطق کشور آلوده هستند.»

ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی کنکور

اخبار کرونا و کنکور که این روز‌ها به یکی از پر چالش‌ترین اخبار و حوزه‌ها تبدیل شده بود سرانجام به نهایی شدن برگزاری کنکور منتهی شد. در این راستا روز گذشته محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ پروتکل بهداشتی کنکور خبر داد و جزئیات آن را اعلام کرد. به گفته وی اساس این پروتکل‌ها رعایت یکسری مسائل ساده بهداشتی است که کار سخت و پیچیده‌ای نیست، اما رعایت آن‌ها نیازمند دقت و نظارت کافی است.

اعلام وضعیت سلامت از سوی داوطلبان، ماسک زدن برای داوطلب و مراقبان و همچنین رعایت فاصله ۵/۱ تا ۲ متری در چیدمان صندلی‌های کنکور ازجمله موارد این پروتکل‌هاست.

فرهادی با تأکید بر اینکه داوطلبان چند ساعت در یک محیط بسته هستند و حتماً همه حوزه‌های امتحانی باید گردش هوای تازه داشته باشد، ادامه داد: «نکته بسیار مهم دیگر این است که در همه حوزه‌های برگزاری آزمون باید ضدعفونی و گندزدایی سطوح قبل از آزمون انجام شود، بعد از برگزاری آزمون همه جا‌های حوزه امتحانی اعم از صندلی، دسته‌های صندلی، میزها، کف سالن و بقیه جا‌ها باید ضدعفونی شود.»

به گفته معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت فهرست همه حوزه‌های امتحانی کنکور به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال و مقرر شده که از همه این مراکز در اسرع وقت بازدید شود و اگر وضعیت آن‌ها نامناسب بود و با شرایط پروتکل برگزاری کنکور انطباق نداشت به سازمان سنجش و مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت اعلام شود که به سرعت آن حوزه امتحانی از رده خارج و حوزه امتحانی دیگر جایگزین آن بشود.

پروتکل‌های عزاداری محرم هنوز نهایی‌نشده

برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم با عنایت به قدرت شیوع ویروس کرونا در تجمعات یکی از نگرانی‌هایی است که می‌تواند به دلیل تجمع عزاداران با افزایش شیوع کرونا همراه باشد. هر چند موضع صریح رهبر انقلاب در این‌باره مسیر را روشن و نگرانی‌ها را برطرف کرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به مسئله عزاداری در محرم اشاره و تصریح کردند: «در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که ستاد ملی کرونا اعلام می‌کند. بنده هر چه آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تأکید من به همه عزاداران، هیئت‌ها، منبری‌ها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، زیرا اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد.»

حالا هم بر خلاف آنچه در فضای مجازی درباره تدوین و بالاغ پروتکل‌های برگزاری مراسم ماه محرم اعلام شده، فرهادی درباره پروتکل برگزاری مراسم ماه محرم نیز گفت: «هنوز پروتکل برگزاری مراسم عزاداری محرم نهایی و تصویب‌نشده و پس از تصویب این پروتکل در ستاد ملی کرونا، جزئیات آن اعلام می‌شود احتمالاً طی امروز و فردا در کمیته وزارت کشور نهایی می‌شود.»

احمد جنیدی، رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با تأکید بر اینکه پروتکل‌های برگزاری مراسم ماه محرم هنوز نهایی نشده از اعلام این پروتکل‌ها تا فردا خبر داد. به گفته وی تاکنون پروتکلی در زمینه برگزاری مراسم و شیوه آن نهایی نشده‌است.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست هم‌اندیشی کارگروه برگزاری مراسم محرم در سازمان تبلیغات اسلامی گفته بود: «مراسم عزاداری در تمام شهر‌ها برگزار خواهد شد، اما ما نگران این هستیم که در این ایام آمار مبتلایان کووید ۱۹ افزایش یابد؛ در حال حاضر نیز استان بی‌خطر نداریم. پیش‌بینی ما این است که اگر دستورالعمل‌های بهداشتی در ایام عزاداری سالار شهیدان کامل رعایت نشود، آمار مبتلایان به بیماری کرونا به شدت افزایش یابد.»

رئیسی برای آموزش مداحان در راستای اجرای دقیق دستور‌العمل‌های بهداشتی در هیئت‌های مذهبی سراسر کشور اعلام آمادگی کرد و پیشنهاد داد قبل از شروع محرم، الگویی اجرا و از طریق صداوسیما پخش شود. به گفته وی در کشور سالن‌های ورزشی بسیاری داریم که می‌توان عزاداری‌ها را در آن‌ها برگزار کرد یا حتی هر خانه می‌تواند یک حسینیه باشد و هر خانواده در خانه خود عزاداری کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار