کد خبر: 1014253
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۵
بعد از اینکه قرار شد برگزاری مراسمات ماه محرم با تصمیم و نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا و بر اساس وضعیت هر منطقه انجام شود، حالا حرکت خودجوشی در شهرستان‌هایی که شرایط خوبی از نظر میزان مبتلایان به کرونا ندارند، به وجود آمده است. در این مناطق علاوه بر اینکه قرار شده دسته‌های عزاداری در خیابان‌ها حضور پیدا نکنند، به جای غذا‌های نذری نیز بسته‌های معیشتی تهیه و در میان نیازمندان توزیع خواهد شد. ضمن اینکه تمام مراسمات داخل تکیه و حسینه‌ها هم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.
محمدرضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی در روز خجسته عید قربان رهبر معظم انقلاب در سخنرانی زنده تلویزیونی، ملت شریف ایران را به حضور پُر نشاط و گسترده‌تر در مسابقه معنوی «کمک مؤمنانه به قشر‌های آسیب دیده و یاری مجاهدان سلامت» فراخواندند، در ادامه درباره عزاداری ماه محرم تأکید کردند: «همه سوگواران حسینی، هیئت‌ها و مداحان مؤظف هستند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌کند، عمل کنند زیرا موضوع بسیار مهم است.» ایشان تصریح کردند: «در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که ستاد ملی کرونا اعلام می‌کند. بنده هر چه آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تأکید من به همه عزاداران، هیئت‌ها، منبری‌ها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، چراکه اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد.» بعد از آن جمعی از مداحان اهل بیت (ع) به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هیئت‌ها، نوحه‌خوانان و مداحان در برگزاری مراسم عزاداری محرم مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را مبنای اقدام خود قرار دهند، لبیک گفتند و بیانات ایشان را فصل‌الخطاب و تصمیمات این ستاد را مرجع عمل خود عنوان کردند. حالا هیئات مذهبی نیز در راستای بیانات رهبری و به صورت خودجوش هر کدام تصمیمات شایسته و مناسبی اتخاذ کرده‌اند که علاوه بر توجه به سلامت جامعه، حرکتی بزرگی در جهت رزمایش کمک مؤمنانه و یاری رساندن به هموطنان نیازمند و کم‌برخوردار است.

نذر یزدی‌ها برای تهیه جهیزیه نوعروسان

هم اکنون در یزد حدود یک هزار و ۶۰۰ هیئت مذهبی وجود دارد که در اقصی نقاط استان پراکنده هستند. طی روز‌های اخیر هیئت‌های بزرگ یزد اعلام کرده‌اند که با توجه به شیوع ویروس کرونا در مناطق قرمز مراسمی برگزار نمی‌شود و در نقاط دیگر نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار خواهد شد. نکته حائز اهمیت این است که قرار است هزینه مراسمات را برای آزادی زندانیان و تهیه جهیزیه نوعروسان مستمند صرف کنند. از دیگر استان‌ها نیز خبر می‌رسد در مناطقی که امکان شیوع کرونا بالاست، دسته‌های عزاداری در خیابان‌ها حضور پیدا نمی‌کنند. همچنین به جای پخت و توزیع غذا‌های نذری نیز بسته‌های معیشتی تهیه خواهد شد تا به دست خانواده‌های کم‌برخوردار و بی‌بضاعت برسد. ضمن اینکه در مناطق با وضعیت سفید هم تمام مراسمات داخل تکیه و حسینه‌ها باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

سبد‌های غذایی نذر محرم می‌شود

جایگزینی نذورات محرم با سبد‌های مواد غذایی برای خانواده‌های نیازمند درخواستی است که می‌تواند حماسه‌ای ماندگار در محرم حسینی ثبت کند. بر همین اساس معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان اصفهان از خیران دعوت کرده تا ارزاقی که هر سال به عنوان نذری در ایام محرم در میان عزاداران توزیع می‌کردند را در قالب سبد‌های مواد غذایی برای کمک به معیشت خانواده‌های نیازمند از جمله خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی اختصاص دهند. علی‌اصغر شاه‌زیدی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی هر سال طرح جامعی با عنوان دهه ولایت از عید قربان تا عیدغدیر اجرا می‌کند، گفت: «در سال‌های قبل پایگاه‌های ذبح گوسفند قربانی داشتیم، اما امسال به دلیل محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا این پایگاه‌ها دایر نشد. بنابراین تلاش کردیم مشارکت خیران را به سمت تهیه بسته‌های مواد غذایی برای خانواده‌های نیازمند جلب کنیم.» وی تصریح کرد: «امسال مشارکت‌های مردمی به سمت حمایت از بخش بهداشت و درمان رفته که هم طبیعی و هم واجب است تا کمبود‌ها و مشکلات برطرف شود، بنابراین میزان مشارکت‌های در سایر بخش‌ها کاهش یافته، اما ما هم وجوب این قضیه را درک می‌کنیم و همه باید کمک کنیم تا شیوع ویروس کرونا در جامعه کنترل شود.» شاه‌زیدی با بیان اینکه برای حمایت از خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی برنامه‌های مختلفی پیش‌بینی شده، گفت: «مراکز غیردولتی که با مجوز بهزیستی فعالیت می‌کنند و در دوران کرونا آسیب دیدند به دو بخش تقسیم شدند. برای حمایت از مشاغل آسیب‌دیده کرونا که به دستور دولت تعطیل شده بودند، به ازای هر نفر شاغل تا سقف ۱۶ میلیون تومان تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود و مشاغلی که تعطیل نشدند ولی آسیب‌دیدند نیز به ازای هر نفر شاغل ۱۲ میلیون تومان تسهیلات بانکی پرداخت می‌شود.» وی همچنین از پرداخت ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض به خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی خبر داد و ادامه داد: «برای حمایت از مستاجران کم درآمد برای پرداخت اجاره بهای ماهیانه در دو سطح کار می‌کنیم. در سطح اول، کمک بلاعوض برای پرداخت اجاره ماهیانه پیش‌بینی شده که برای کلانشهر اصفهان ۱ تا ۶ میلیون تومان، سایر شهر‌ها ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و روستا‌ها ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و مرحله اول آن پرداخت شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار