کد خبر: 1014560
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۳
فتاح:
رئیس بنیاد مستضعفان در برنامه‌ای تلویزیونی درباره مطالبات بنیاد از برخی مسئولان سابق سخن گفت و بر همکاری نکردن برخی از این افراد برای پس دادن املاک و مستغلات تحت نظارت این بنیاد تأکید کرد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: پرویز فتاح در خصوص بازپس‌گیری و مستغلات تحت تملک افراد خاص گفت: قبل از آنکه ما وارد مراحل قانونی شویم برخی مانند خبرگزاری ایرنا و دانشکده خبر خودجوش اقدام به واگذاری املاک نمودند، اما برخی هم از راه و روند همکاری فاصله گرفته‌اند. وی در خصوص بازپس‌گیری کاخ مرمر با اشاره به اینکه این بنا سال‌ها در تملک آقای هاشمی‌رفسنجانی و سپس در دست تشخیص مصلحت بود، افزود: زمانی که دولت قصد بهره‌برداری دیگری از این ملک داشت با همکاری آقای روحانی کاخ مرمر باز پس گرفته و با همکاری سازمان میراث فرهنگی قرار شد این بنا به موزه تبدیل گردد. بازسازی‌های لازم انجام شد، اما هنوز هم آثار دردناکی در این کاخ خودنمایی می‌کند، زیرا در این کاخ آسانسور نصب کرده‌اند، حمام و جکوزی برقرار کرده‌اند و... حال سؤال این است، زمانی که این اتفاق می‌افتاده چرا خبری از میراث فرهنگی نبوده و اقدامی صورت نپذیرفته است؟

ماجرای ملک مدرسه فرهنگ

رئیس بنیاد مستضعفان به بازپس‌گیری مدرسه آقای حداد عادل اشاره کرد و افزود: ایشان برای احداث مدرسه فرهنگ در خیابان فرشته بنایی را اجاره نمودند و این اجاره چندین نوبت تمدید شد، البته این اجاره‌بها با ملاحظات بوده و مشمول نرخ روز نمی‌شد، در حال حاضر موعد اجاره به سر رسیده است و باید تخلیه شود یا اجاره‌بها به نرخ روز تنظیم گردد.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی ملک مدرسه فرهنگ در حال حاضر ۲۰۰‌میلیارد تومان برآورده می‌شود، افزود: قطعاً پس از بازپس‌گیری این ملک به فروش می‌رسد و پول حاصله، صرف محرومیت‌زدایی خواهد شد.

رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: آقای حدادعادل علاوه بر مدرسه فرهنگ، زمین دیگری برای ساخت مدرسه دریافت کرده بود که البته موفق به دریافت مجوز نشد، زیرا این زمین به متراژ ۸ هزار متر در منطقه هروی و روی گسل قرار دارد، به همین دلیل آقای حدادعادل این ملک ۴۰۰ میلیارد تومانی را به ما تحویل داد و بدون شک هزینه این ملک هم پس از فروخته شدن، صرف محرومان و محرومیت‌زدایی خواهد شد.

فتاح در ادامه برنامه «نگاه یک» افزود: ساختمان مرکز مطالعات و تحقیقات زنان سال‌ها و با مجوز در اختیار عده‌ای از بانوان از جمله خانم ابتکار، مولاوردی و بقیه بود که پیش از تصدی مسئولیت بنده در بنیاد، آن را تخلیه کردند و مدعی بودند همچنان باید این ساختمان در اختیار آن‌ها باشد، اما از نظر حقوقی، بنیاد مستضعفان توانست آن‌ها را قانع و ساختمان را تخلیه کند. آن‌ها بابت تخلیه با توافق بنیاد در همان زمان ۵ میلیارد تومان می‌گیرند و پس از بررسی‌ها مشخص بود خلاف بود و کسی که ملک بنیاد مستضعفان در اختیار او بوده است باید اجرت‌المثل هم بپردازد و امیدواریم این مبلغ برگردد و مشکل حقوقی و قضایی پیدا نکند.

وضعیت املاک در اختیار رؤسای جمهور سابق و اسبق

فتاح افزود: ملکی هم در اختیار رئیس‌جمهور اسبق برای مؤسسه باران بوده است که پیش از تصدی مسئولیت بنده در بنیاد، تخلیه شده بود و در ایام کرونا با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آنجا را به محل قرنطینه بیماران تبدیل کردیم و اکنون هم در اختیار آنهاست، اما پس از این مرحله، آنجا را می‌فروشیم.

رئیس بنیاد مستضعفان اضافه کرد: در کشور ما ضابطه‌ای وجود ندارد که رئیس‌جمهور‌ها پس از پایان کار خود، کجا مستقر شوند و باید چاره‌ای برای این منظور اندیشیده شود، زیرا اکنون همین مسئله را با آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق داریم و با مجوز در ملک مربوط به بنیاد مستضعفان با مساحت حدود هزار و ۸۰۰ متر مربع در منطقه ولنجک برای چند سال مستقر است، البته پیامی داده که آماده است به مرکز شهر منتقل شود، ولی ملکی را با آن شرایط نداشتیم که تحویل دهیم، اما این موضوع هم باید مدت‌دار و محدود به زمان باشد. از روحیه مردمی آقای احمدی‌نژاد انتظار داریم این مال بیت‌المال به بنیاد برگردد و آن را بفروشیم که بیش از ۲۰۰‌میلیارد تومان ارزش دارد. رئیس بنیاد مستضعفان گفت: یکی از ملک‌های بسیار خوب و ارزشمند ما در ضلع جنوبی کاخ نیاوران است که در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام و زمین آن متعلق به بنیاد بوده است و ۱۲ طبقه در آن ساخته شد و مجمع آن را تخلیه کرد و اکنون مرکز پژوهش‌های مجلس در آنجا مستقر است. حتماً سراغ آقای زاکانی رئیس جدید این مرکز می‌رویم و باید اجاره بپردازد. با توجه به شخصیت ارزشی و بسیجی آقای زاکانی انتظار داریم نخستین کار انقلابی او، تخلیه این مکان باشد تا آنجا را بفروشیم و خرج محرومان و مستضعفان کنیم. در کنار آن زمین دیگری متعلق به بنیاد مستضعفان بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک را در آنجا در ۹ طبقه ساخته است. آنجا را تحویل گرفتیم، اما ساختمان آن، مجوز، پایان کار و پروانه ساخت از شهرداری ندارد و حتی حریم یک مالک خصوصی هم تصرف و اشغال شده است. آنجا را تحویل گرفتیم و به کسی اجازه نمی‌دهیم آنجا برود و نسبت به آن ادعا داریم و اگر لازم شد مرجع قضایی باید درباره آن حکم صادر کند.

املاک در اختیار نیرو‌های مسلح

فتاح اضافه کرد: یکی از جا‌هایی که حریف او نمی‌شویم نیرو‌های مسلح هستند زیرا قانوناً نمی‌توانیم علیه آن‌ها شکایت کنیم، اکنون یک جای خوب بنیاد در کوهک در اختیار نیروی دریای ارتش است و مقام معظم رهبری فرمانده کل قوا هم فرموده است، آقای سرلشکر باقری فرمانده ارتش هم امضا کرده است، اما نمی‌روند و پیگیری‌های ما به در بسته خورده است.

رئیس بنیاد مستضعفان با تأکید بر اینکه این مکان‌ها مال مردم است و باید به مستضعفان برگردد، افزود: حتی یکی از املاک خوب ما در منطقه جماران در دست سپاه ولی امر است، اما آن را به بنیاد پس نمی‌دهند و بنده را در این ملک راه ندادند. ارزش این ملک بیش از ۲۰۰‌میلیارد تومان است و از آن استفاده هم نمی‌شود، اما به کجا شکایت ببریم؟

وی با بیان اینکه بنده در بنیاد، حافظ منافع مستضعفان هستم و کوتاه نخواهم آمد، اضافه کرد: برخی‌ها مرا متهم به اقدامات پوپولیستی برای انتخابات ۱۴۰۰ می‌کنند. این‌ها را بگویند، اما ملک ما را محترمانه تخلیه کنند و پس بدهند. رئیس بنیاد مستضعفان افزود: آقای رئیسی، رئیس قوه قضائیه همه ظرفیت‌های این قوه را به کار گرفته و شعبه خاصی برای بنیاد در نظر گرفته و آرای خوبی صادر شده است و محکم‌ترین پشتوانه ما هم رهبر معظم انقلاب است، زیرا مطمئن هستم ایشان از پیگیری‌های ما حمایت می‌کنند. وی گفت: محل فعلی بنیاد که در آن مستقر هستیم جای خیلی خوبی است و ۱۹ هکتار وسعت دارد که خدمت آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور رفتم و از او خواستم اینجا را از ما برای دولت بخرد و شهردار تهران را هم دعوت کردیم، اما نتوانستیم به توافق برسیم. اکنون هم اعلام می‌کنیم هر کسی که خریدار این ملک است به قیمت روز آن را می‌فروشیم و قول می‌دهیم همه پول آن را خرج محرومان و مستضعفان می‌کنیم.

واکنش‌ها به اظهارات رئیس بنیاد مستضعفان

صحبت‌های رئیس بنیاد مستضعفان واکنش‌های زیادی را از سوی افراد ذکر شده به دنبال داشته است. شهیندخت مولاوردی در پستی توئیتری در پاسخ به اظهارات فتاح نوشت: «آقای فتاح شما را به سلامت نفس می‌شناختم. این مؤسسه که کاملاً غیرانتفاعی است، هیچ‌گونه نفع و مابه‌ازای مالی برای اعضای هیئت امنا و مدیره خود ندارد و ملک طلق کسی هم محسوب نمی‌شود. منتظر جوابیه مستند و مستدل هیئت مدیره مؤسسه بمانید.» معصومه ابتکار هم با بیان اینکه «ساختمان مورد بحث اوایل دهه ۷۰ پس از سال‌ها پیگیری با نظر اولیه امام (ره) به مؤسسه مطالعات زنان داده شد که ما مسئولیتی در آن نداشتیم» خواستار فرصت پاسخ از سوی رسانه ملی شد.

دفتر رئیس‌جمهور نهم و دهم هم با تأکید بر اینکه هیچ‌گاه درخواستی برای در اختیار گرفتن ساختمان به بنیاد مستضعفان نداده‌اند، برای تخلیه ساختمان بنیاد اعلام آمادگی کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار