کد خبر: 1015691
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
بنیانگذار یک استارتاپ گردشگری سلامت گفت: درخواست‌ها برای ورود توریست‌های درمانی به ایران تقریبا به ۵۰ درصد زمان قبل از کرونا بازگشته است.
سرویس جامعه جوان آنلاین: بیست و چهارمین جلسه از همفکری کسب‌وکار‌های گردشگری در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. در این جلسه که با حضور ۲۰ تن از صاحبان کسب‌وکار‌های گردشگری از جمله استارتاپ‌های این حوزه برگزار شد فعالان گردشگری با نامطلوب خواندن وضعیت فعلی این صنعت، از عملکرد نهاد‌های تصمیم‌گیرنده دولتی به‌شدت انتقاد کردند و آن را موجب از دست رفتن درآمد‌های این حوزه و ضربه به اقتصاد کشور عنوان کردند.

در این جلسه محمدهادی شجاری از بنیان‌گذاران یک استارتاپ گردشگری سلامت با اعلام اینکه درخواست‌ها برای ورود توریست‌های درمانی به ایران تقریبا به ۵۰ درصد زمان قبل از کرونا بازگشته ابراز امیدواری کرد درصورتی که محدودیت‌های داخلی برداشته شود فضا برای رشد این بخش از صنعت گردشگری مهیا خواهد شد.

شجاری با انتقاد از رویه‌های موجود از سوی وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت که بدون هیچ توضیحی صدور ویزا و ارائه خدمات به توریست‌هایی که قصد خرج کردن دلار در کشور را دارند ممنوع یا تعلیق کرده‌اند این رویه را نوعی خودزنی و خودتحریمی در شرایط نامساعد کسب‌وکار‌های داخلی عنوان کرد.

شجاری روشن شدن وضعیت گردشگری در کشور و شفافیت در توضیح پروتکل‌های بهداشتی و سفر، به‌ویژه برای مسافران خارجی را یک نیاز فوری دانست و عنوان کرد: بی‌توجهی فعلی مسئولین دولتی به این مقوله می‌تواند موجب مرگ بخشی از گردشگری کشور و کسب‌وکار‌های آن شود.

او با انتقاد از رخوت و سکون دستگاه‌های متولی که به جای تدوین دستورالعمل‌های بهداشتی در حال واگذار کردن باقی‌مانده سهم اندک ایران از گردشگری به رقبای منطقه‌ای ایران، چون امارات و ترکیه هستند گفت: «کرونا می‌توانست برای گردشگری ایران یک فرصت تازه باشد، اما باز هم ما با تصمیم بد گرفتن یا تصمیم نگرفتن نه‌تن‌ها در حال از دست دادن فرصت‌ها هستیم بلکه موجودی و ذخیره‌های‌مان از گردشگری را هم داریم به دیگران واگذار می‌کنیم.»

عرفان صالحی یکی دیگر از بنیان‌گذاران استارتاپ گردشگری در اصفهان هم با تأیید صحبت‌های شجاری تاکید کرد: علیرغم اینکه در این شرایط سخت توانسته‌اند توریست‌های اروپایی را برای سفر به ایران جذب کنند، اما کسی برای صدور ویزا، بیمه سفر یا حداقل تشریح شرایط سفر به ایران با آن‌ها همکاری نکرده است.

صالحی با ذکر مثالی از این ناهماهنگی‌ها درباره صدور ویزای توریست‌هایی که در این روز‌ها می‌توانند به ورود ارز به کشور کمک کنند گفت: «حتی توریستی داشتیم که موفق نشدیم برای او ویزا بگیریم و خودش به امید اینکه بتواند ویزا بگیرد از اروپا به دبی آمد، اما سفارت ایران در دبی، کوچک‌ترین همکاری‌ای برای صدور ویزا با او نکرد.»

رضا جمیلی، دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران هم در این جلسه وضعیت فعلی گردشگری را بلاتکلیفی محض دانست و با اشاره به تجربه آلمان که برای سناریو‌های مختلف ورود گردشگران خارجی به این کشور دستورالعمل‌های شفاف، ساده و در عین حال کارشناسی و بهداشتی تدوین کرده گفت: «اگر به خاطر اینکه مسئولیت‌هایمان کمتر شود با یک دستور شفاهی به شرکت‌ها و فعالان گردشگری بگوییم فعلا کار نکنند و توریست وارد کشور نشود، تنها صورت مسئله را پاک کرده‌ایم و بازار کم‌جان گردشگری را دودستی به ترکیه و امارات تعارف زده‌ایم! جالب است که درست در روز‌هایی که ما هیچ برنامه‌ای برای تدوین یک خبر درباره چگونگی سفر به ایران نداریم، ابوظبی یک کمپین بزرگ بین‌المللی برای تبلیغ سفر به این شهر در رسانه‌های بزرگ دنیا راه انداخته است!»

جمیلی تاکید کرد: باید پیام روشن و شفاف و تصویر امنی از کشورمان مخابره کنیم و این جز با تحرک وزارت خارجه و وزارت بهداشت و همراهی وزارت میراث فرهنگی میسر نمی‌شود.

عاطفه هاشمی هم که کسب‌وکاری در زمینه صنایع دستی سیستان و بلوچستان و هنر سوزن‌دوزی را اداره می‌کند وضعیت صنایع دستی را در شرایط کرونا بهتر از وضعیت گردشگری دانست، اما تاکید کرد: ترس از کرونا و تعطیلی بسیاری از بازار‌ها و کسب‌وکار‌هایی که مواد اولیه صنایع دستی را آماده می‌کنند اختلال جدی در این صنعت به وجود آورده است.

هاشمی در مورد وضعیت کسب‌وکار خودشان گفت: «کنسل شدن سفارش‌های صادراتی به دیگر کشور‌ها بخش زیادی از درآمد‌های ارزی کسب‌وکار‌های صنایع دستی از جمله در بخش سوزن‌دوزی را از بین برده است.»

سحر بختیاری که کسب‌وکاری در زمینه راهنما‌های صوتی گردشگری دارد هم با اعلام اینکه فروش این کسب‌وکار هنوز تقریبا صفر است و در اماکن توریستی داخلی خبری از گردشگر داخلی و خارجی نیست گفت: «هیچ حمایتی از سوی هیچ بخش دولتی از آن‌ها نشده و تنها تلاش‌شان این است که روی پای خود بایستند و یا با کمک استارتاپ‌ها و کسب‌وکار‌های بزرگ‌تر زنده بمانند تا این شرایط بگذرد.»

بختیاری شبکه‌سازی و همکاری کسب‌وکار‌ها با یکدیگر را تنها دلخوشی این روز‌های صنعت گردشگری دانست که می‌تواند به زندن مانده امید‌های این بخش از اقتصاد کشور کمک کند.

شایان بهرامی دیگر فعال گردشگری بود که در این جلسه با تشریح کسب‌وکار بوم‌گردی خود در بندر رستمی استان بوشهر، از کسادی بی‌سابقه صنعت گردشگری و احتمال از بین رفتن بسیاری از تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر به‌ویژه در مناطق محروم ابراز نگرانی کرد.

بهرامی، گردشگری بوشهر را جایگزین مناسبی برای درآمد‌های نفتی عنوان کرد، اما با بیان اینکه از دست رفتن درآمد‌های سال ۹۹ رمقی برای کسب‌وکار‌های گردشگری و صنایع دستی بوشهر نگذاشته، ابراز امیدواری کرد با برگزاری جشنواره‌هایی که مبتنی بر فرهنگ کار و زندگی مردم این منطقه است مانند خرماچینی و صیادی و ... بتوان در ماه‌های آینده دوباره رونق را به گردشگری بوشهر بازگرداند.

مجید حسینی‌نژاد، بنیان‌گذار یک استارتاپ و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران هم در این جلسه با ابراز تأسف از اینکه در این شرایط سخت اقتصادی مسئولان دولتی به جای اینکه به فکر تسهیل فضای کسب‌وکار‌ها باشند مانع‌تراشی می‌کنند گفت: «کجای دنیا آن‌هم در شرایط بد اقتصادی وقتی کسی می‌خواهد به کشور شما پول و دلار بیاورد، راهش نمی‌دهند؟! چرا اجازه نمی‌دهیم بخشی از خسارت‌هایی که به اقتصاد کشور در دوره کرونا وارد شده با گردشگری جبران شود؟ چرا کسانی که مسئولیت دارند ویزا بدهند، مسئولیت دارند دستورالعمل‌های شفاف و آسان تدوین کنند که کسب‌وکار‌ها تکلیف خودشان و مشتری‌هایشان را بدانند، کم‌کاری می‌کنند؟ الان زمان کار و امید دادن است نه ایجاد یاس و دلسردی در میان جوانان.»

حسینی‌نژاد ابراز امیدواری کرد با مطرح شدن خواست و مطالبه فعالان حوزه گردشگری و همکاری نهادهایی، چون میراث فرهنگی، وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه، رونق به گردشگری داخلی و خارجی بازگردد تا از خطر تعطیلی کسب‌وکار‌های گردشگری جلوگیری شود.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار