کد خبر: 1015916
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۱
ایران با ساخت دستگاه الکتروریسی نسل جدید به یکی از ۳ قدرت نانو الیاف جهان تبدیل شد و ضمن در قبضه گرفتن بازار نانوالیاف چین، ازشرکت‌هایی از انگلیس و آلمان نیز تقاضای خرید دریافت کرده است
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین: محققان دانشگاهی کشورمان در قالب یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید نسل سوم دستگاه «الکترو ریسی» شدند. دستگاهی با فناوری نانو الیاف که ایران نه‌تن‌ها برای نخستین‌بار در غرب آسیا آن را به تولید رسانده، بلکه آماده صادرات به چین است. الکتروریسی یکی از روش‌های مرسوم در تولید انواع الیاف نانو و میکروالیاف است. این دستگاه برخلاف تصور، مربوط به نساجی نیست و نانوالیاف تولیدشده به‌روش الکتروریسی علاوه‌بر اینکه کیفیت بسیار خوبی دارد، کاربرد‌های مختلفی در صنایع نظامی، عمرانی، پزشکی، محیط‌زیست و ذخیره‌سازی انرژی دارد.

صادرات فناوری به کره‌جنوبی

پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه تهران با تولید فناوری جدید در حوزه نانو نه‌تن‌ها در اوج تحریم‌ها اشتغالزایی بزرگی ایجاد کرده‌اند، بلکه از خروج ده‌ها میلیون دلار ارز هم جلوگیری کردند. متخصصان صنعتی کشور در سال ۹۵ هم با کمک معاونت پژوهشی دانشگاه تهران موفق به تولید و صادرات نسل دوم دستگاه الکترو ریسی شده‌بودند. در آن زمان شرکت دانش بنیان فناوران نانومقیاس، دستگاه تولیدی‌اش را به سه برابر قیمت داخلی یعنی به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به کشور کره‌جنوبی صادر کرده‌بود. رخداد مهمی که در فناوری غرب آسیا بی‌سابقه بود و نتیجه همکاری‌های پارک‌های علم و فناوری دانشگاه تهران، علم و صنعت و شرکت‌های فعال در حوزه نانو الیاف بود. جالب اینکه هم اکنون یکی از پرکاربردترین تولیدات الکترو ریسی نسل سوم، تولید ماسک‌های N۹۵ است که به‌ویژه در ماه‌های اخیر با توجه به شیوع کرونا بسیار مورد استفاده قرار گرفته‌است. این دستگاه با توجه به ظرفیت تولید چهار برابری خود نسبت به نسل قبلی‌اش می‌تواند پوشش‌های نانو و نانوالیاف را برای تولید ماسک‌های N۹۵ فراهم کند.

بازار نانو الیاف چین در دست ایران

جمهوری اسلامی ایران در کنار جمهوری چک و امریکا مهم‌ترین کشور‌های صاحب فناوری نسل سوم نانو الیاف هستند. مدیر مرکز نانوی ایران- چین با بیان اینکه تاکنون پنج دستگاه الکترو ریسی نسل اول و دوم به چین صادر کرده‌ایم، به خبرگزاری دانشگاه آزاد گفت: این دستگاه جدید، نسل سوم دستگاه‌های الکترو ریسی در جهان است که ویژگی منحصربه‌فرد آن، استفاده از تکنولوژی شرکت FNM (فناوران نانو مقیاس) در تولید آن است که ثبت اختراع و پتنت آن هم در امریکا و اروپا و هم چین انجام داده‌ایم و ظرفیت تولید نانوالیاف در این دستگاه در مقایسه با نمونه‌های قبلی دستگاه‌های دگرریسی تولید شده، تقریباً ۵ /۲ تا سه برابر بالاتر است.»

امیر قربانعلی، با اشاره به قابلیت‌ها و کاربرد‌هایی که دستگاه الکتروریسی نسل سوم دارد، افزود: «علاوه‌بر تولید ماسک، این دستگاه در تولید فیلتر‌های نیروگاهی، فیلتر‌های خودرو و فیلتر‌های هوا با کمک نانوالیاف هم کاربرد دارد. مسئولیت اصلی ما در مرکز نانوی ایران و چین، بحث توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان است و بازار خوبی هم در چین در اختیار داریم و امیدواریم صادرات بیشتری را هم از این دستگاه‌ها در کشور چین شاهد باشیم.»

از انگلیس تا مالزی در صف خرید

وی در توضیح قرارداد‌های دیگر صادراتی که شرکت فناوران نانو مقیاس برای تولید این دستگاه دارند، می‌گوید: «علاوه‌بر چین، این شرکت با پاکستان هم در حال مذاکره است و درخواست‌های جدیدی برای ساخت این دستگاه جدید با مالزی هم دارد. در زمینه ارتباط با غرب و شرکت‌های اروپایی، این شرکت در حال حاضر، مذاکراتی را با انگلیس و یک شرکت آلمانی انجام داده که هنوز درمرحله گفتگو‌های اولیه هستند و قراردادی بین آن‌ها منعقد نشده‌است. با یک شرکت تایلندی هم مذاکراتی صورت گرفته و قرار است نسبت به عقد قرارداد برای تولید دستگاه اقدام شود.»

دلیل استقبال چین از فناوری ایران

از مهم‌ترین نکاتی که این مقام مسئول در گفته‌های خود درباره صادرات این دستگاه اشاره کرده، قیمت رقابتی آن است. قیمت این دستگاه در مقایسه با نمونه‌های خارجی حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد پایین‌تر است و با توجه به اینکه این فناوری در داخل ایران تولید شده، هم صرفه‌جویی ارزی خیلی خوبی داشته و علاوه‌بر آن، بسیاری از چالش‌هایی را که دیگر شرکت‌های داخلی دربحث تحریم با آن مواجه بودند، برطرف کرده است.

قیمت دستگاه تولید شده محققان ایرانی تقریباً یک سوم نمونه‌های اروپایی آن در بازار‌های جهانی است و یکی از دلایل استقبال کشور‌های دیگر ازجمله چین که توانستیم فروش خوبی داشته باشیم، همین قیمت رقابتی آن با دیگر نمونه‌هاست.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مجید آقا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
0
1
نمیدونم این صنعت چیست ولی اگر دارید به این کشورها ملزومات مصرفی صادر میکنید خوب است ولی اگر دارید فن آوری یا به عبارت دیگر تکنولوژی صادر میکنید حماقت است.
هیچیک از این کشورها هیچ تکنولوژی را به ایران نداده اند و نخواهند داد
حالا ما داریم چیکار میکنیم نمیدنم!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار