کد خبر: 1015985
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۰
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران خبر داد:
با توجه به پایداری بیماری کرونا، مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران از فراهم شدن امکان بازدید مجازی از "خانه مهربان" در بافت تاریخی عودلاجان خبر داد.
به گزارش جوان آنلاین و به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، ابوالفتح شادمهری مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران در این باره گفت: با توجه به پایداری بیماری کووید 19، با پیگیری بعمل آمده توسط این مدیریت و با همت سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران به منظورحفظ سلامتی و رفاه علاقه مندان بناهای تاریخی شهر تهران، امکان بازدید مجازی از "خانه مهربان" در بافت تاریخی عودلاجان فراهم شد.
وی در خصوص این بنای تاریخی افزود: "خانه مهربان" در دوره پهلوی و در محله تاریخی عودلاجان، در گذر میرزا محمود، روبروی عمارت ارزش مند قوام الدوله احداث شده است.
شادمهری علت نام گذاری این اثر را مالکیت فردی به نام "حسین مهربان منش" در هنگام ثبت عنوان کرد و گفت: در نقشه های تاریخی کرشیش و عبدالغفار مربوط به دوران قاجار، مالکین مختلفی برای بنای فعلی ذکر شده که همین عامل نشان دهنده تخریب و احداث ساختمان های مختلف در طول زمان در این محل بوده است.
وی افزود: صاحب این بنا یکی از خیرین بنام بود که این بنا را برای استفاده نیازمندان به موسسه خیریه کهریزک واگذار کرده بود؛ این بنا مدتی محل انبار و بسته بندی محصولات بود و بعد از چند سال با تغییر کاربری به رستورانی سنتی تبدیل شده بود که در نهایت اوایل دهه 90 هجری شمسی بنا توسط شهرداری تهران خریداری شد.
شادمهری گفت: پس از انجام عملیات مرمت و به منظور حضور مسئولین در محله های تاریخی شهر تهران با هدف آشنایی و کمک به احیای این محله های ارزشمند، این بنا به عنوان منزل مسکونی در اختیار شهردار وقت تهران قرار گرفت. اما پس از روی کار آمدن مدیریت شهری جدید و تغییر نگرش، این بنا مجدد با تغییر کاربری از مسکونی به اداری در اختیار "مدیریت بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران" قرار گرفت تا بتواند با حضور میدانی خود، کمک به احیاء بافت تاریخی عودلاجان و حصار ناصری به عنوان بخشی از شناسنامه تهران قدیم کند.
مدیر بافت و بناهای تاریخی افزود: خانه مهربان دارای زمینی به مساحت 900 متر با زیر بنایی حدود 530 متر مربع میباشد که در یک طبقه با دربرگیری زیر زمین احداث شده است و دارای دو حیاط در بخش شمالی و جنوبی است که ارتباط به زیر زمین از طریق پلکان حیاط شمالی و جنوبی نیز امکان پذیر است.
وی بیان کرد: حیاط شمالی دارای 2 ورودی به داخل مجموعه است که یکی از این ورودی ها نسبتاً جدید بوده و به خاطر نیاز ساکنین به فضای پارکینگ با تخریب بخشی از دیوار در کنج ایوان شمالی ایجاد شده است؛ همچنین اتاق مرکزی یا اصلی به عنوان شاه نشین خانه مورد استفاده بوده است.
شادمهری افزود: از تزئینات خانه می توان به طاق نماهای هلالی، گره چینی آجری، انواع گچ بری ها، گره چینی چوبی در سقف اتاق مرکزی و بازشو های چوبی اشاره کرد.
وی یادآورشد، مصالح تشکیل دهنده بنا آجر، سنگ، چوب و دیوارهای خشتی بوده است و سقف از جنس شیروانی بر روی خرپاهای چوبی و سقف زیرزمین از جنس آجرطاق ضربی است .
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران با بیان اینکه بازدید مجازی در شرایط کنونی می تواند سبب کاهش تردد در شهر، رفاه حال شهروندان و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا شود تأکید کرد: با این اقدام، این امکان فراهم شده است تا در هر زمانی علاقمندان به تاریخ تهران و پایتخت ایران از سراسر دنیا بتوانند به مشاهده این بنای با ارزش از زوایای مختلف بپردازند.
شادمهری در پایان گفت: با توجه به ادامه وضعیت فعلی در خصوص پاندومی کرونا، مدیریت شهری مصمم است امکان بازدید مجازی از ابنیه های تاریخی را گسترش دهد.

شایان ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی:
http://vtour.tehran.ir/mehrabanhouse/
امکان بازدید مجازی از این بنای تاریخی را داشته باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار