کد خبر: 1016005
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۴
با کلید خوردن سازش امارات با رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم به دنبال عادی‌سازی روابط با دیگر اعراب نیز هستند. رئیس موساد قرار است پس از دیدار با مقامات ابوظبی به بحرین سفر کرده و مقدمات روابط را فراهم کند، برخی منابع نیز اعلام کرده‌اند تل آویو با مقامات پنج‌کشور عربی از جمله سودان، کویت و تونس مذاکراتی انجام داده‌است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: درحالی که توافق امارات با رژیم صهیونیستی با مخالفت‌های منطقه‌ای روبه‌رو شده است، اما مقامات صهیونیستی با موج سواری روی تحولات، به دنبال کشاندن دیگر رژیم‌های عربی به سمت سازش با تل آویو هستند. به گزارش شبکه المیادین، الی کوهن، وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی که دوشنبه به امارات سفر کرده بود، گفت: «توافق با امارات فقط گام اول بود». کوهن تأکید کرد توافق‌های دیگری با کشور‌های دیگر شورای همکاری خلیج فارس و کشور‌های آفریقایی امضا خواهد شد. کوهن گفت: «توافق صلحی وجود دارد که باید شامل مسئله بازگشت اسرائیلی‌هایی باشد که به سودان رفته‌اند. تاکنون صحبتی از تعداد نشده است. با پیشرفت تماس‌ها این مسئله بررسی خواهد شد و به مرحله امضای توافق خواهیم رسید.» وی به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه سودان اشاره کرد که گفته بود هیچ دلیلی برای دشمنی میان اسرائیل و سودان وجود ندارد، گفت: «تماس‌هایی میان تل‌آویو و خارطوم برقرار است و به زودی توافق صلحی با سودان امضا خواهد شد.» در مقابل عمر قمرالدین، وزیر خارجه سودان دیروز با تکذیب ادعای مقامات صهیونیستی اعلام کرد که سودان به هیچ وجه مسئله روابط با اسرائیل را بررسی نکرده است. از سوی دیگر، یوسی کوهن، رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) که به ابوظبی سفر کرده است، در پایان سفرش به بحرین می‌رود و با مقامات این کشور دیدار خواهد کرد. همچنین، عوفیر جندلمن، سخنگوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه تلویزیونی «دبی»، درباره عادی‌سازی روابط با امارات اظهار کرد: «جامعه اسرائیل بر ضرورت دستیابی به توافق صلح با تمامی جهان عرب نه تنها فلسطین اجماع دارد». جندلمن افزود: «ما علائم تحرک در این زمینه را از طریق توافق با امارات می‌بینیم و اطمینان داریم که سایر کشور‌ها نیز به حلقه صلح با اسرائیل خواهند پیوست.» سخنگوی نتانیاهو ادامه داد: «آنچه در این زمینه رخ می‌دهد یک تحول استراتژیک تاریخی است که به سود تمامی کشور‌های منطقه خواهد بود.»

همچنین پایگاه خبری وای نت دیروز گزارش داد که گابی اشکنازی، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی پس از اعلام توافق سازش و عادی‌سازی روابط با امارات با پنج‌نفر از وزرای خارجی کشور‌های عربی، از جمله یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان گفتگو کرده است. به گزارش روزنامه العربی الجدید «گزارش‌های مختلف صهیونیستی و غربی نشان می‌دهد که بحرین و عمان دو کشوری هستند که در آینده نزدیک با رژیم صهیونیستی توافق صلح امضا خواهند کرد به ویژه که این دو کشور از طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا موسوم به «معامله قرن» و از سازش ابوظبی با اسرائیل حمایت کرده اند.» مسئله عادی‌سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی از چند سال پیش بار‌ها مطرح شده و دیدار‌های پنهانی بین برخی مقامات عربی با مقامات صهیونیستی انجام شده است و با سازش رسمی امارات، دیگر رژیم‌های عربی نیز به دنبال گشودن روابط دیپلماتیک با تل آویو هستند.

اعتراضات علیه سازش

هر چند مقامات رژیم‌های عربی از طرح عادی‌سازی با اسرائیل استقبال می‌کنند، اما مردم این کشور‌ها مخالف چنین سازشی هستند. به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ده‌ها نفر از مردم تونس سه شنبه شب علیه عادی‌سازی روابط امارات با اسرائیل تظاهرات کردند. آن‌ها با در دست داشتن پرچم فلسطین در مقابل سفارت امارات تجمع کرده و شعار‌هایی علیه عادی‌سازی روابط این کشور با اسرائیل سر دادند. معترضان این اقدام امارات را محکوم کرده و آن را «خیانت و ننگ» خواندند. همچنین، شمار زیادی از شهروندان کویتی عصر سه‌شنبه با تجمع در پایتخت این کشور مخالفت خود را با عادی‌سازی روابط امارات با رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام کردند. به گزارش روزنامه القدس العربی، معترضان کویتی در این تجمع که مقابل سفارت فلسطین برگزار شد برحمایت خود از تلاش ملت فلسطین تأکید و از عادی‌سازی روابط امارات با اسرائیل به شدت انتقاد کردند. این فعالان کویتی که دست نوشته‌هایی را علیه عادی‌سازی روابط با اسرائیل در دست داشتند، طرف‌های همدست با اشغالگران اسرائیلی را خائن توصیف کردند.

دروغ‌های امارات درباره امتیازاتش درآمد

در حالی که مقامات ابوظبی مدعی هستند در ازای سازش با صهیونیست‌ها، امتیازاتی از جمله خودداری اسرائیل از طرح الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی و خرید جنگنده‌های پیشرفته اف‌۳۵ امریکا دریافت کرده‌اند، اما مقامات تل آویو این ادعا‌ها را به شدت رد می‌کنند. در همین راستا، یولی ادلستاین، وزیر بهداشت رژیم‌صهیونیستی هم ضمن مخالفت علنی با تأسیس دولت فلسطینی مستقل ذیل هرگونه توافق سازش مدعی شد که هنوز از طرح اشغال کرانه باختری دست نکشیده‌اند. به نوشته روزنامه جروزالم‌پست، ادلستاین گفت: «یک دولت فلسطینی هرگز در سرزمین ما در یهودا و سامریه (کرانه باختری) تشکیل نخواهد شد. چنین چیزی هرگز رخ نخواهد داد. حسن همسایگی، بله؛ همزیستی، بله؛ کار کردن در کنار هم، بله؛ دولت فلسطینی، خیر.» جیسون گرینبلات، فرستاده سابق امریکا به خاورمیانه هم روز چهارشنبه اعلام کرد که اسرائیل از اعمال حاکمیت خود بر کرانه باختری در چارچوب توافق عادی‌سازی روابط با امارات، کوتاه نیامده است. به گزارش شبکه روسیا الیوم، گرینبلات اعلام کرد: «باید به نوع کلماتی که از سوی سه طرف در توافق رسمی استفاده شده است، نگاه کنیم، این کلمات عبارت از «تعلیق» است و اینکه درخصوص مسئله کرانه باختری با گذر زمان اقدام می‌کنیم.» وی همچنین در خصوص خرید سلاح‌های پیشرفته توسط امارات از امریکا که با مخالفت اسرائیل مواجه شده است، گفت: «امریکا با مسئله‌ای موافقت نمی‌کند که اسرائیل را در خطر قرار دهد.» روز دوشنبه نیز مقامات تل آویو از جمله نتانیاهو، اعلام کردند با طرح فروش جنگنده‌های اف‌۳۵ به امارات موافقت نکرده‌اند. صهیونیست‌ها بر این باور هستند دادن چنین جنگنده‌هایی به یک کشور عربی، قدرت هوایی اسرائیل در منطقه را تضعیف خواهد کرد. به‌رغم انکار مقامات تل آویو و واشنگتن، اما مسئولان اماراتی همچنان به خرید اف‌۳۵‌ها امیدوار هستند. شبکه کان اسرائیل به نقل از یک مسئول اماراتی که نامش را اعلام نکرد، گزارش داد: «قرارداد هواپیما‌های پیشرفته‌ای که امارات از امریکا درخواست کرده در این مذاکرات سه جانبه بررسی خواهد شد.» این مسئول گفت: «طی سال‌های اخیر امارات به دنبال تسلیحات پیشرفته امریکا بوده و توافق صلح با اسرائیل را «پرش به جلو» برای دستیابی به این تسلیحات پیشرفته می‌داند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار