کد خبر: 1016010
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۲
سازمان بازرسی کل کشور، پیش‌تر مرکز رسیدگی به شکایات و اطلاعات مردمی را در قالب یک سامانه راه‌اندازی کرده‌بود، اما به لحاظ اهمیت موضوع مقابله با فساد و بهره‌گیری بیشتر مشارکت مردم «سامانه گزارشگری فساد» روز گذشته به طور رسمی رونمایی شد. این سامانه هر ایرانی را تبدیل به یک ناظر و بازرس فسادیاب تبدیل می‌کند.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته طی مراسمی با حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور، آیت‌الله صدیقی به عنوان رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر کشور و جمعی از اصحاب رسانه از سامانه گزارشگری فساد سازمان بازرسی رونمایی شد.

فضای محرمانه در ۳ بخش
 
این سامانه که قرار شده فاز‌های بعدی هم برای ارتقا داشته‌باشد، به این منظور طراحی شده تا کسانی که به نحوی از فساد و کم‌کاری در دستگاه‌های اجرایی مطلع می‌شوند، موضوع را بر بستر این سامانه به اطلاع سازمان بازرسی برسانند. سازمان بازرسی هم نتیجه این گزارش فساد را پس از پیگیری به شخص گزارش‌دهنده اطلاع می‌دهد. در صورت تأیید تخلف، با فرد یا دستگاه متخلف هم طبق قانون برخورد خواهد شد.

سازمان بازرسی کل کشور تلاش دارد ضمن ایجاد فضای محرمانه برای گزارشگران فساد، شفافیت پیگیری گزارش‌ها را مدنظر قرار دهد. در سامانه مزبور، سه بخش تعبیه‌شده‌است؛ بخش نخست مختص گزارشگرانی است که تمایل به درج و شناسایی مشخصات هویتی خود ندارند؛ بخش دوم مخصوص گزارشگرانی است که تمایل به همکاری مستمر با سازمان بازرسی دارند و بخش سوم مختص گزارشگرانی است که به ناظر افتخاری سازمان بازرسی تبدیل می‌شوند.

حذف بستر‌های فسادزا با سامانه‌های الکترونیکی

آیت‌الله صدیقی، رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر، طی سخنانی در ابتدای مراسم رونمایی از سامانه گزارشگری فساد گفت: امروز که قوه قضائیه با نفس تازه رویکرد تحول را در پیش گرفته اولویت باید شناسایی و برخورد با ریشه‌ها و جریان فساد باشد. نیرو‌های اطلاعاتی و امنیتی و چتر فراگیر سازمان بازرسی باید دقیق مسائل را اولویت‌بندی کنند و مفسدین سیاسی و نفوذی‌های غربی و مفسدین اقتصادی را شناسایی کنند و مورد برخورد قرار دهند. رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم در این مراسم با بیان اینکه اراده قوه قضائیه و سازمان‌های تابعه آن تحقق فلسفه وجودی قوه یعنی تحقق عدالت است، گفت: یکی از اقدامات ایجاد‌کننده شفافیت، سامانه‌های الکترونیکی است که قابلیت رصد هوشمند داشته باشد. ما مصرانه این موضوع را دنبال می‌کنیم و یکی از ملزومات از بین رفتن بستر‌های فسادزا را توسعه همین سامانه‌های الکترونیکی ناظر بر شفافیت می‌دانیم.

فقط موضوعات مربوط و مهم گزارش شود

حجت‌الاسلام حسن درویشیان تأکید کرد: پیش‌تر مرکز رسیدگی به شکایات و اطلاعات مردمی در قالب یک سامانه در بازرسی کل کشور وجود داشت، اما به لحاظ اهمیت موضوع مقابله با فساد و بهره‌گیری بیشتر مشارکت مردم در این عرصه سامانه جدیدی را ایجاد کرده‌ایم.

وی گفت: موضوعی که باید مدنظر گزارشگران فساد قرار گیرد، این است که صرفاً به ارائه آن دسته از گزارش‌هایی اهتمام داشته باشند که رسیدگی به آن‌ها در حوزه اختیارات قانونی سازمان بازرسی کل کشور است؛ باید توجه داشت که برخی موضوعات مربوط به سایر دستگاه‌ها از جمله دستگاه‌های اجرایی یا دیوان عدالت اداری است که درخواست داریم گزارشگران از ارائه گزارش‌های مربوط به سایر دستگاه‌ها به سامانه گزارشگران فساد سازمان بازرسی خودداری کنند. رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: یکی دیگر از موضوعاتی که باید مدنظر گزارشگران فساد در سامانه مزبور لحاظ شود، این است که گزارش مسائل مهم و اصلی را در اولویت قرار دهند؛ چراکه رسیدگی به مسائل مهم و اصلی در اولویت کاری سازمان بازرسی قرار دارد.

در تماس و تعامل با گزارش‌دهنده

حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان تصریح کرد: گزارش اعلام شده توسط گزارشگران پس از ثبت در سامانه و بررسی مستندات مرتبط با آن به لحاظ اینکه از قابلیت پیگیری برخوردار می‌باشد یا خیر، به فرد گزارش‌دهنده اعلام می‌شود. فرد گزارش‌دهنده مطمئن باشد اگر تحقق فساد احراز شود، پیگیری‌های مقتضی از سوی سازمان بازرسی انجام می‌گیرد. رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه در سامانه، دو بخش به عنوان گزارشگران بدون هویت و گزارشگران با هویت تعبیه شده‌است، گفت: افرادی که با هویت مشخصی اقدام به گزارشگری فساد در سامانه مذبور می‌کنند، مطمئن باشند که مشخصاتشان محرمانه باقی می‌ماند؛ همچنین ممکن است ما در ادامه بررسی‌های خود پیرامون یک گزارش فساد لازم داشته‌باشیم تا با فرد گزارش‌دهنده در تماس باشیم و مشارکت بیشتر او را جلب کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه مشارکت مردم در امر مبارزه با فساد، صرفاً در گزارشگری فساد منحصر نمی‌شود، افزود: مشارکت مردم در امر پیشگیری از فساد نیز بسیار حائز اهمیت است. مدیران، حراست‌ها و بازرسی‌های دستگاه‌های اجرایی مکلف به انجام نظارت بر زیرمجموعه‌های خود هستند تا از این طریق مانع بروز فساد در دستگاه‌های متبوع خود شوند و چنانچه در این دستگاه‌ها فسادی بروز کرد، مسئولان این دستگاه‌ها باید گزارش‌های لازم را به مراجع ذیصلاح از جمله سازمان بازرسی ارائه دهند.

حواشی مراسم رونمایی

حجت‌الاسلام درویشیان همچنین در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه گزارشگری فساد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سامانه گزارشگران فساد از امنیت بالایی برخوردار است و مشخصات و هویت گزارشگران فساد در این سامانه به صورت محرمانه باقی می‌ماند. این سامانه مخصوص سازمان بازرسی کل کشور است و در قوه قضائیه حسب دستور رئیس دستگاه قضا، طراحی ایجاد سامانه‌ای جامع که مربوط به همه بخش‌های قوه باشد، در دست انجام است. وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود افراد دخیل در انعقاد قرارداد با مارک ویلموتس لیست اموالشان را برای توقیف یا مصادره اعلام کرده‌اند، گفت: «ما چنین درخواستی نداشته‌ایم. در قرارداد مزبور اشکالات قابل‌توجهی وجود دارد که گزارش مرتبط با آن آماده شده و به زودی منعکس می‌شود.»

گفتنی است آن دسته از گزارش‌هایی که ناظر بر کشف فساد اشخاص است، بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری تا زمان رسیدگی نهایی، امکان اعلام عمومی آن‌ها وجود ندارد. البته در این دسته از گزارش‌ها نیز فرد گزارش‌دهنده از پیگیری‌های صورت گرفته توسط سازمان بازرسی مطلع می‌شود. در سامانه‌ای که روز گذشته افتتاح شد، مشخصات افراد گزارش‌دهنده هم محرمانه باقی می‌ماند و چنانچه مشکلی برای آن‌ها از سوی دستگاه‌های اداری یا اجرایی ایجاد شود، سازمان بازرسی کل کشور از تمام ظرفیت‌های خود برای حمایت از فرد گزارشگر استفاده خواهد کرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
عبدالله اللهیار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
0
0
با سلام و درو بر محمد واهل بیت مطهر و با سلام به کلیه شهدای اسلام و آزادگی و غیرت انسانی ،بنده شغل چوپان و تخصص جانورشناس عمومی ، بدینوسیله اعلام میدارم حد اقل از 7سال پیش بیایند تمام کارخانجات و تولید کننده های بزرگ ، مثل تمام کارخانجات فولاد پتروشیمی ها پالایشگاه ها تاریخ افتتاح مقدار اسمی تولید و پول صادراتی اشان را بر رسی و باز خواست نمایند قیمتها به صورت ارزش بین المللی کالا چک شود ، این کارخانجات با دادن سهام کم به کارکنان و پرسنل ، اینها را با خود همراه نموده اند ، معادن و کارخانجات مس و روی و میعانات گازی پالایشگاه ها که ارزشش بالا تر از نفت میباشد، کارخانجات مهم دیگر هم داریم ، همینها که اسم بردم اگه درست رسیدگی شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
0
0
اگر عدالت اجتماعی گسترش یابد و فقر ریشه کن شود از تعداد بسیاری از مجرمان کاسته و زندان ها از زندانی خالی خواهد شد و بسیاری از زندانی ها که اکثرا به دلیل فقر و محیط آلوده و فقدان آموزش صحیح به جرم آلوده شده اند بجای تباه شدن بناحق عمرشان در زندان در کارخانه های تولیدی مشغول به کار و باعث رفاه بیشتر جامعه و خود خواهند شد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۰
0
0
شفافیت تنها راه جلوگیری از جرم های است که کار قوه قضائیه را سبک میکند و اقتصاد کشور را شکوفا می‌کند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۱
0
0
یکی از اساسی ترین و بنیادی ترین ارکان پیشرفت و توسعه تکنولوژیک در همه زمینه ها در یک جامعه ایجاد شفافیت کامل در همه عرصه هاست بجز چیزهایی که علنی ساختن آن منافع ملی را به مخاطره می اندازند البته آنها نیز باید از یک شفافیت پنهان برخوردار باشند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۳۱
0
0
شفافیت یکی از ارکان پیشرفت اقتصادی است و بدون آن توسعه اجتماعی چه در کشورهای مسلمان یا غیر مسلمان غیر ممکن است تمامی کشورهای پیشرفته جهان یک نظام بومی شفافیت دارند که بدقت توسط مردم و دولت کنترل میشوند در نتیجه قوه قضائیه در محیطی خلوت و بدون دغدغه بعنوان آخرین مرحله نهایی به تخلفات احتمالی رسیدگی میکند
حمزه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
0
0
بایدیک قیمت برای دلاراعلام سودوهمه کالاهاوحاملهای انرزی باهمان قیمت مثال اگرقیمت جهانی گندم نیم دلاراست بادلار۲۴هزارتومان میسود۱۲هزارتومان چراکساورزبفروشد۴هزارتومان یابنزین ۱دلاراست چرا۲۴هزارتومان را۳هزارتومان می فروشددولت هیچ راه دیگری ندارد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار