کد خبر: 1017064
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۷
عبدالله متولیان
سخنان مقام معظم رهبری در ارتباط تصویری با هیئت دولت در سال جاری، حاوی نکات مهمی درباره دولت تراز انقلاب در مکتب حیاتبخش عاشورا بود. معظم له درباره ماهیت واقعه عاشورا، این حادثه را قله جهاد، فداکاری و شهادت نامیده و با اشاره به مصادف شدن هفته دولت با دهه اول محرم افزودند: مبنای هفته دولت نیز جهاد و شهادت است، چرا که رجایی و باهنر با مجاهدت مستمر، سخت‌کوشی و تلاش در هنگام هجوم و محاصره مشکلات، خودداری کامل از پیگیری منافع شخصی، و پرهیز از چهره‌سازی برای جذب نظر مردم، خود را شایسته پاداش بزرگ الهی یعنی شهادت ساختند. در نگاه اسلامی، دولت تراز انقلاب اسلامی دولتی است که همواره در میدان مجاهدت و تلاش مستمر و خستگی ناپذیر در پی رشد مادی، معنوی، فرهنگی، اقتصادی و تأمین امنیت جامعه و رفع موانع پیش پای کشور و مردم بوده و خود را خادم مردم بداند. چنین دولتی برای اعتلای مکتب اهل بیت و شادی مردم، همه سختی‌ها را به جان می‌خرد. شهیدان رجایی و باهنر، ارض کربلا و یوم عاشورا را الگوی اخلاقی، رفتاری و عملی خود قرار داده و در عمر کوتاه خود برای تاریخ انقلاب الگو شدند و از این رو برای بزرگداشت دولت‌ها شاخص شدند.

بعد دیگر دولت تراز در فرمایش رهبری، تأسی به سیره امام حسین علیه السلام در مقاومت و ایستادگی در برابر زورگویی، زیاده خواهی و ظلم دشمن است. اولین چیزی که در سیر مطالعاتی واقعه عاشورا به شکل ملموس به چشم می‌خورد، خواهش و خواسته بسیاری از عافیت طلبان و غرق شدگان در دنیا از آن امام همام برای صرف نظر از حرکت به سمت کربلاست. عافیت طلبان امام را به مذاکره با یزید و رسیدن به یک توافق برد برد فرا می‌خواندند، اما پاسخ امام شهید به پیشنهاد دهندگان، جمله حماسی «هیهات من‌الذله» بود. در مکتب عزت آفرین عاشورا، عزت فروشی و تسلیم در برابر زیاده خواهی دشمن مطلقاً ممنوع است.

از این رو عاشورا نه یک حادثه معمولی، بلکه یک دانشگاه انسان‌ساز و یک مکتب راهبردی در حوزه مقاومت برای همه تاریخ و همه ملت‌ها است. برخی از مرعوبین از هیاهو و قمپز دشمن، خسته شدگان از مبارزه، پیمان شکنان، غرق شدگان در اشرافیت، دلبستگان به آلاف و علوفِ پر زرق و برق و مادی غرب و عافیت طلبان سیاسی که تاب تحمل مقاومت در برابر دشمنان را ندارند، بدون توجه به تجربه تاریخی و شناخت از روش‌های دشمنی دشمنان، در گرداب روش دیپلماسی مذاکره گرفتار شده و دانسته یا نادانسته و احمقانه (اگر خائنانه نبوده باشد) خاکریز به خاکریز عقب نشینی کرده و دادن امتیازات پی درپی و تسلیم شدن در برابر مستکبران را تنها نسخه ممکن برای نجات کشور (بخوانید برای ماندن بر سر قدرت) می‌دانند. جالب اینجاست که این جماعت غربزده، ذلت پذیری خود را مغالطه گون به سخن سعدی (آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است؛ با دوستان مروت با دشمنان مدارا) ارجاع می‌دهند، در حالی که مدارای با دشمن نه به معنای ذلت پذیری و تسلیم شدن در برابر فزون خواهی است بلکه مدارای با دشمنان به این معناست که حکومت اسلامی به حکم قرآن کریم (وَلَنْ تَرْضَى عَنْکَ الْیَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ) اولاً هرگز به فکر راضی کردن دشمن نیست، ثانیاً در مدارای با دشمن هرگز شروع کننده هیچ جنگی نیست، اما همواره به فکر تقویت قوای دفاعی خود بوده و در صورت تعدی دشمن، با پاسخ سخت و پشیمان کننده، اراده خود را به دشمن تحمیل می‌کند.

در نگاه انقلابی گره زدن زلف اقتصاد کشور به برنده شدن بایدن یا ترامپ علاوه بر فرصت‌سوزی و خطای راهبردی، یک حماقت سیاسی هم محسوب می‌گردد و امام خامنه‌ای در این باره تصریح می‌فرمایند که «اقتصاد کشور به‌هیچ‌وجه نباید به تحولات خارجی پیوند بخورد، زیرا این یک خطای راهبردی است.»

حاصل کلام اینکه دولت، زمانی دولت تراز انقلاب اسلامی شناخته می‌شود که از منطق راهبردی مقاومت مکتب عاشورا تبعیت کرده و از یک‌سو با تمام قوا و مجاهدانه به فکر آسایش، آرامش و امنیت مردم و حل مشکلات و رفع موانع پیشرفت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و... بوده و از سوی دیگر در برابر زیاده خواهی و استکبارورزی دشمن، علم مقاومت را به اهتزاز درآورد. منطق راهبردی مقاومت در مکتب عاشورا دقیقاً تفسیر عملیاتی فراز آغازین آیه ۲۹ سوره فتح است که امت پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله را با دو ویژگی «اشداء علی الکفار» و «رحماء بینهم» معرفی میکند و دولت تراز انقلاب اسلامی نیز با پرچم‌دار این دو ویژگی باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار